GeriKek Tarifleri Reçelli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Reçelli kek tarifi

Reçelli kek tarifi

Reçelli keki mutfaklarınız da yaparak, hem ailenizin hem de kendinizin ağzını tatlandırın.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı kayısı reçeli

Reçelli kek tarifi Nasıl yapılır?

Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvı yağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince kayısıları ekleyerek karıştırmaya devem edin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.

Reçeli üzerinde gezdirerek servis yapın.