GeriKek Tarifleri Portakal kremalı kajulu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakal kremalı kajulu kek tarifi

Portakal kremalı kajulu kek tarifi

Portakalın enfes kokusu bu kek pişerken bütün evi kaplayacak.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram un
  • 4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 40 gram vanilyalı puding tozu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 80 gram yumuşatılmış tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 250 mililitre portakal suyu
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş kaju fıstığı
Kreması için:
  • 90 gram elenmiş pudra şeker
  • 60 gram yumuşatılmış tereyağı
  • 120 gram labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Üzeri için:
  • Portakal kabuğu rendesi

Portakal kremalı kajulu kek tarifi Nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu ve puding tozunu bir kaseye eleyin. Yumurtalar, şeker, tereyağı, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın. Kaju fıstıklarını unlayıp karışıma ekleyin.

Karışımı yağladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45- 50 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın.

Kremayı hazırlamak için; bir sos tenceresinde pudra şekeri, labne peyniri, tereyağı, portakal suyu ve bir tatlı kaşığı portakal kabuğunu iyice karıştırıp 5 dakika pişirin. Kremayı kekinizin üzerine dökerek portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın.