GeriSebze Yemeği Tarifleri Pırasa yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasa yemeği tarifi

Pırasa yemeği tarifi

Vitamin açısından oldukça zengin olan pırasa, kış aylarında tüketilmesi gereken sebzelerden biri. Böreğini veya dolmasını yapabileceğiniz gibi yemek olarak da sunabilirsiniz. Biraz limonla daha da lezzetli hale gelen pırasa yemeğini denemek isterseniz, işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon

Pırasa yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayın, 3-4 santimetre uzunluğunda kesin.

Uygun bir tencereye zeytinyağı, salça ve ince doğranmış havuçları koyup kavurun.

Pırasayı ekleyip orta ateşte pişirin.

En son pirinç, yarım limonun suyu, tuz ve suyu ilave edip kısık ateşte yumuşaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.