GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates graten tarifi

Patates graten tarifi

Patates, çoğu zaman ana yemeklerin en güzel yancısıdır. Fakat, bu sefer patates graten olarak ana yemeğin ta kendisi. Uzayan kaşar peyniri ve enfes baharatlarla lezzetini katlayan bu yemek sofranızın gözdesi olacak. Eğer denemek isterseniz, birkaç dakikada hazırlayıp fırına verebilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan, karşınızda patates graten tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet patates
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 su bardağı süt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates graten tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve halka şeklinde ince ince doğrayın.

Dilimlediğiniz patatesleri geniş bir cam tepsiye dizin.

Daha sonra rendelenmiş sarımsak, krema, baharatlar ve kaşar peynirin bir kısmını ekleyip karıştırın.

Fırına verip 200 derecede yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.

Ardından fırından çıkarıp üzerine kalan kaşar peynirini eşit bir şekilde serpin.

Tekrar fırına verip güzelce kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarınca bir süre dinlendirin.

Dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun...