GeriPilav Tarifleri Osmanlı iç pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Osmanlı iç pilavı tarifi

Osmanlı iç pilavı tarifi

Sofralarınıza özellikle et ve tavuk yemekleriyle birlikte eşlik edecek leziz bir tarifimiz var. Adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı pilavı saray mutfağından geliyor. Peki, Osmanlı pilavı nasıl yapılır? Bademli, cevizli, üzümlü, kayısılı Osmanlı iç pılavı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyor ve tarife geçiyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10 adet badem
  • 3-4 adet ceviz
  • 1 paket kuş üzümü
  • 2-3 adet kuru kayısı
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 damla limon suyu
  • Tuz

Osmanlı iç pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Başlangıç olarak ceviz içi ve bademi 10-12 saat önceden ıslatın.

Pirinçleri ılık tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin.

Ardından bol suyla güzelce yıkayıp süzün.

Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayın.

Kayısıları da ufak ufak doğrayın.

Tereyağı ve sıvı yağı tencerede kızdırın.

Soğanları yağda kavurun.

Dolmalık fıstıkları ilave edip 2 dakika daha kavurun.

Pirinci, cevizi, bademi, kuru kayısıyı ve kuş üzümünü ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin.

Et suyu, tuz, baharat ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.

2 dakika kadar kaynattıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilavı servis etmeden önce kapağın altına havlu kağıt sererek 10 dakika kadar dinlendirin. Afiyet olsun…