GeriEt Yemeği Tarifleri Nohutlu işkembe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohutlu işkembe tarifi

Nohutlu işkembe tarifi

İşkembe denince akla genellikle ilk olarak çorba gelir ama işkembenin nohutla yapılan yahnisi de mutlaka tadılması gereken lezzetlerden. Manisa mutfağına ait nohutlu işkembe tarifimiz de bu lezzetle tanışmak isteyenler için birebir. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram dana işkembesi
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sirke

Nohutlu işkembe tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları 10-12 saat önceden ıslatın.

İşkembeyi iyice temizleyip bol suyla yıkayın.

10 dakika kadar sirkeli suda bekletin.

Ardından durulayıp kuşbaşı doğrayın.

Diğer yanda soğanları piyazlık doğrayın.

Zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.

İşkembeleri de soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Ardından nohut, ılık su ve tuz da ekleyip düdüklü tencerede 1 saat pişirin.

Dilerseniz içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve kırmızı tuz biber de ekleyip kırmızı sosun içinde de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun…