GeriBalık Tarifleri Limonlu karides tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limonlu karides tarifi

Limonlu karides tarifi

Bir tabak size asla yetmeyecek...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı dolusu haşlanmış ufak karides
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Sos için:
  • 2 dilim bayat ekmek (kepek ya da çavdar ekmeği daha iyi olur)
  • Yarım su bardağı eski kaşar peyniri rendesi veya parmesan peyniri
  • Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Limonlu karides tarifi Nasıl yapılır?

Katalonya sosu hazırlamak için derin bir tabağın içine, robotta çekilip, neredeyse un gibi tanelenmiş ekmekleri ekleyin. Üzerine rende peynirimizi, tuz ve kırmızı pul biberi, karabiberini ilave edip, maydanozlarla beraber hepsini karıştırın.

Fırın kabınızın içine zeytinyağından 2-3 damla kadar damlatıp karidesleri üzerine yayın. Limon suyunuzu karideslerin üzerine gezdirin. Hazırladığınız Katalonya sosunu kaşıkla karideslerin üzerine serpiştirip, kalan zeytinyağını da en üste gezdirin, fırına verin. 175 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında en fazla 7-8 dakika kadar pişirin, sıcak sıcak servise sunun.