GeriEt Yemeği Tarifleri Kuyu kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuyu kebabı tarifi

Kuyu kebabı tarifi

İzmir’in Tire ilçesine has bir lezzet olan kuyu kebabı, bütün bir kuzunun kuyu şeklinde yapılan tandıra asılarak yavaş yavaş, odun ateşinde kızartılması ile hazırlanan leziz bir yemektir. Et sevenleri mutlu edebileceğiniz kuyu kebabını evinizde de pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Yanında da etin yağıyla hazırlanmış pirinç çorbasını servis ederseniz tadından yenmez. Tarifini hemen aşağı bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram az yağlı koyun eti
  • Kekik
  • Kimyon

Kuyu kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Eti tencereye koyduktan sonra içerisine iç su koymadan yüksek ateşte pembeleşinceye kadar pişirin.

Et pembeleştikten sonra kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde 3 saat daha pişirin.

Hazır olduktan sonra baharat ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun...