GeriÇorba Tarifleri Kuru tarhana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru tarhana tarifi

Kuru tarhana tarifi

Tarhana, kış aylarının olmazsa olmazı. Yapımı biraz zahmetli. Ancak tarhana çorbası soğuk kış günlerinde içimizi ısıtıyor. Her yörede farklı şekillerde yapılan tarhana, her haliyle ayrı lezzetli. Peki kışlık kuru tarhana nasıl yapılır? İşte evde kışlık kuru tarhananın kolay tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 kilogram un
  • 1 kilogram kuru soğan
  • 1 kilogram domates
  • 1 kilogram kırmızı biber
  • 1 kilogram yoğurt
  • 500 gram haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • Tuz

Kuru tarhana tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, domates, biber, nane ve maydanozu yıkayıp ince ince doğrayıp geniş bir tencereye alın.

Üzerine 1 litre kadar su ilave edip yumuşana kadar pişirin.

Daha sonra haşlanmış nohutu da ekleyin.

Malzemeler iyice yumuşayınca blender'dan geçirerek ezin.

Ardından karışımı süzün ve geniş bir kaba alın.

Üzerine yoğurt ve tuz ekleyerek karıştırın.

Unu da ilave edip katı bir hamur elde edin.

Hamuru cam veya çelik bir kaba alıp üzerini kapatın ve 1 hafta kadar bekletin.

Bu süre boyunca her gün sabah, öğle ve akşam hamuru karıştırın. Eğer sulanırsa, un ekleyebilirsiniz.

Bir hafta sonunda hamuru yağlı kağıt üzerine alın. Parçalar halinde dökülecektir.

Hamur kuruyunca elinizle ufalayın ya da kevgirden geçirip temiz bir beze serip kuruması için bekletin.

Kuruyunca porsiyonlara ayırıp bez torbalara doldurun.