GeriÇorba Tarifleri Közlenmiş sebze çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Közlenmiş sebze çorbası tarifi

Közlenmiş sebze çorbası tarifi

Fırında kolayca közledikten sonra tüm malzemeleri kısa sürede hazırlayabileceğiniz közlenmiş sebze çorbası sofralarınıza geliyor. Eğer siz de yaz-kış çorbasız yemeğe başlayamayanlardansanız, közlenmiş sebze çorbası tarifi ilaç gibi gelecek. Peki, közlenmiş sebze çorbası nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

3 adet domates

2 patates

3 yeşil biber

2 adet sakız kabak

2 adet patlıcan

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 adet kırmızı biber

3 diş sarımsak

1 adet büyük boy soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kekik

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı domates salçası

6 su bardağı sıcak su

Közlenmiş sebze çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle domatesleri ortadan ikiye bölün, kapya biberler, sarımsaklar, diğer sebzeler ve kuru soğanla birlikte fırın tepsisine dizin.

Sebzelere baharat ve tuzu da serpiştirin 200 derecelik fırında közleyin.

Közlenen sebzelerin kabuklarını soydukran sonra, tencerede tereyağını eritin.

Unu ilave edip un pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını da ekleyip 1-2 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edin.

Sebzeleri de tencereye ilave edin.

Ardından, 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.

Çorba kıvam aldıktan sonra blender'dan geçirin.

Çorbaya kalan sıcak suyu da ekleyip kısık karıştırdıktan sonra altını kapatın.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun...