GeriKahvaltılık Tarifleri Karpuz kabuğu reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kadar güzel şey az bulunur. Yaz aylarında hem serinleten hem de tatlı ihtiyacımızı karşılayan karpuzu sadece içini değil kabuğunu da tüketerek değerlendirebilirsiniz. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül, sizin için nefis bir karpuz kabuğu reçeli tarifi hazırladı. Mutlaka denemelisiniz...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram karpuz kabuğu
  • 2 gram karbonat
  • 500 mililitre su
  • 300 gram toz şeker
  • 2 gram limon tuzu
  • 4 adet karanfil

Karpuz kabuğu reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Dilimlenmiş karpuz kabuklarının dış yüzeyini soyacak kullanarak soyun.

Kabukları karbonatlı su içerisinde 2 saat bekletin.

2 saatin sonunda karbonatlı sudan süzüp su dolu tencerede 30 dakika haşlayın.

Şerbeti için 500 mililitre suya toz şeker, limon tuzu ve karanfilleri ekleyip karıştırarak kaynatın.

Haşlanan karpuz kabuklarını şerbete ekleyip 45 dakika daha kaynatın.

Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri ara ara kaşıkla temizleyin.

45 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.

Muhafaza etmek için sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Karpuz kabuğu reçeli hazır, dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun...