Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kadar güzel şey az bulunur. Yaz aylarında hem serinleten hem de tatlı ihtiyacımızı karşılayan karpuzu sadece içini değil kabuğunu da tüketerek değerlendirebilirsiniz. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül, sizin için nefis bir karpuz kabuğu reçeli tarifi hazırladı. Mutlaka denemelisiniz...

Karpuz kabuğu reçeli tarifi
Karpuz kabuğu reçeli tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 750 gram karpuz kabuğu
  • 2 gram karbonat
  • 500 mililitre su
  • 300 gram toz şeker
  • 2 gram limon tuzu
  • 4 adet karanfil
Nasıl Yapılır
  1. Karpuz Kabuğu Reçeli Hazırlama
    Karpuzun kabuklarını dilimleyerek dış yüzeylerini soyun.
  2. Kabukları Haşlama
    2 saatin sonunda kabukları karbonatlı sudan süzün ve su dolu bir tencereye alın.
  3. Şerbeti Hazırlama
    Ayrı bir tencerede 500 ml suya toz şeker, limon tuzu ve karanfilleri ekleyin.
  4. Reçeli Tamamlama
    Haşlanmış karpuz kabuklarını hazırladığınız şerbete ekleyin.
  5. Muhafaza ve Servis
    Soğuyan reçeli sterilize edilmiş bir kavanoza doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
  6. Afiyet Olsun! 🍉
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ414 kcal
ŞEKER58 g
YAĞ5 g
PROTEİN5 g