GeriSebze Yemeği Tarifleri Karışık ot kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karışık ot kavurması tarifi

Karışık ot kavurması tarifi

Doğada kendiliğinden yetişen otlarla yapılan tarifler Ege mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Manisa mutfağına ait bu tarifimiz de ne kadar ot varsa kullanabileceğiniz bir karışık ot kavurması. Malzemelerini ve yapılışını aşağıda adım adım anlatıyoruz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram karışık ot (arapsaçı, ebegümeci, yabani pırasa, ısırgan, pazı, arapsaçı, tarakotu, kazan karası, iğnelik, labada, kerevizotu)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz

Karışık ot kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Tüm otları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra iri iri doğrayın.

Soğanı yemeklik doğrayıp arapsaçı, yabani pırasa, ebegümeci ile birlikte zeytinyağında bir süre kavurun.

Ardından diğer otları ekleyip alt üst ederek kısık ateşte kavurun.

Yemeği ocaktan almaya yakın domates ve tuz ekleyip yüksek ateşte 10-15 dakika daha kavurun.

Yoğurtla birlikte soğuk servis edin. Afiyet olsun…