GeriMeze Tarifleri Ispanaklı borani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı borani tarifi

Ispanaklı borani tarifi

Borani, Urfa yöresine ait bir meze türü olsa da Anadolu’nun çeşitli yerlerinde sıklıkla tüketilen lezzetli bir mezedir. Yapımında ıspanak kullanılan borani, kolay yapımıyla her yemeğin yanına çok yakışıyor. Siz de borani mezesini sevdiklerinize sunmak isterseniz, borani malzemeleri ve yapım aşamalarıyla tarifi hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 demet ıspanak
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ev yoğurdu

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Ispanaklı borani tarifi Nasıl yapılır?

Ispanakları güzelce yıkayıp sirkeli suda bekletin.

Diğer yanda sıvı yağda doğranmış soğanı kavurmaya başlayın.

Ispanakları süzüp kuruttuktan sonra ince ince doğrayın.

Soğanın üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanağı ekleyerek, suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.

Suyunu çeken ıspanağa tuzunu da ekleyerek, 5 dakika daha kavurun ve soğumaya bırakın.

Sosu için; derin bir kaba süzme yoğurt, yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu alarak karıştırın.

Soğuyan ıspanağın üzerine, hazırladığımız yoğurt sosunu ekleyerek özdeşleşmesini sağlayın.

Ispanak boraniyi servis tabağına alın ve üzerine, tereyağında kızdırdığınız toz biberi gezdirerek servis edin.