GeriTatlı Tarifleri İncir uyutması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir uyutması tarifi

İncir uyutması tarifi

İncir uyutması, 3 malzeme ile kolayca hazırlanan pratik bir tatlı. İncirin sütü mayalamasıyla oluşan bu tatlı için ayrıca şeker kullanmaya da gerek yok. Muhallebi kıvamındaki bu nefis tatlı oldukça da hafif. Eğer denemek isterseniz, incir uyutması tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 bardağı süt
  • 100 gram kuru incir
  • 4 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi

İncir uyutması tarifi Nasıl yapılır?

İncirleri yıkayıp ılık suda biraz bekletin.

Daha sonra saplarını kesip küçük küpler halinde doğrayın.

Sütü küçük parmağınızı batırdığınızda sıcak gelecek ancak elinizi yakmayacak kadar ısıtın.

Süt ısınınca incileri ekleyin ve el blender'ıyla pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

Tatlınızı kaselere alın ve dövülmüş ceviz ilave edin.

Kaselerin ağızlarını streç filmle kapatın.

Üzerini kalınca bir sofra beziyle örtüp mayalanması için 3 saat oda sıcaklığında bekletin.

Mayalanan tatlıları buzdolabına kaldırın.

Soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun...