GeriBalık Tarifleri Fırında palamut tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında palamut tarifi

Fırında palamut tarifi

Fırında pişen balık, kızartmaya kıyasla aksine daha az kalorili ve daha sağlıklıdır. Üstelik fırında pişirdiğinizde balığın lezzetini de daha iyi alırsınız. Hazır mevsimi gelmişken sizin için “Kolay bir fırında palamut nasıl yapılır?” sorusuna cevap aradık. İşte çok sevilen fırında palamut tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3-4 tane sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet defne yaprağı

Fırında palamut tarifi Nasıl yapılır?

Yıkanmış ve içi temizlenmiş palamutları bir kaba alarak zeytinyağı, kekik ve tuzla harmanlayın.

Başka bir kapta patates, biber, domates ve soğanı kesip içine zeytinyağı, karabiber, kekik ve tuzu ekleyerek elinizle karıştırın.

Orta boy bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı serin ve karıştırdığınız malzemeleri koyun.

Malzemelerin üstüne palamutları birbirine paralel olacak şekilde yerleştirin ve palamutların içine dışına sarımsakları rendeleyin.

En son defne yapraklarını palamutlara koyun ve 200 dereceye getirdiğiniz fırınınızda 20-25 dakika pişirin.

Sağlıklı ve besleyici öğününüz hazır. Afiyet olsun…