GeriMakarna Tarifleri Fırında beşamel soslu makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında beşamel soslu makarna tarifi

Fırında beşamel soslu makarna tarifi

Makarnaya lezzet katan beşamel sosu hiç denediniz mi?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İçi için
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Üzeri için
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Fırında beşamel soslu makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.

Beşamel sos için tereyağı ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.

Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırında kullanacağınız kaba alın. Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.