GeriPilav Tarifleri Firik pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Firik pilavı tarifi

Firik pilavı tarifi

Genellikle Hatay ve Antep usulü pişirilen firik pilavı hem sağlıklı hem lezzetli bir pilav türüdür. Buğday tanelerinin ateş üzerinde kavrulması sayesinde enfes bir tada kavuşan firik pilavı tarifi ile siz de sofralarınızda fark yaratabilirsiniz. Peki, firik pilavı nasıl pişirilir? İşte detaylar...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı firik
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Firik pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Ayıklanmış firik ve bulguru kuru halde birbiriyle harmanlayın.

Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında kavurun.

Biber salçasını ilave edin.

Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pul biber ekleyin.

Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatıp haşlanmış nohudu ilave edin. Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.

Demlendikten sonra yanında üzüm-elma suyu ile servis yapın. Afiyet olsun...

Firik Nedir?

Freekeh veya frik, lezzetini oluşturmak için kavrulmuş ve ovalanmış yeşil durum buğdayından yapılmış bir tahıl ürünüdür. Levanten ve Kuzey Afrika mutfaklarından türetilmiş, durum buğdayının doğduğu doğu Akdeniz Havzası ülkelerinin birçoğunda popüler kalan antik bir yemektir.