GeriHamur İşi Tarifleri Evde ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde ekmek tarifi

Evde ekmek tarifi
Abone Olgoogle-news

Pandemi döneminde yapılan kısıtlamalar evde ekmek yapmayı alışkanlık hale getirdi. Kısıtlamalar bitmesine rağmen ev yapımı ekmeğin lezzeti sizi tekrar mutfağa sokacak. İçine koyacağınız farklı malzemelerle ekmeğinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kokusu evinizi mis gibi saracak ve kahvaltılarınızı şenlendirecek ekmek evde nasıl yapılır? Sofraların vazgeçilmezi ekmeği kolayca yapabilmek için size çok kolay bir tarif…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1/3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yoğurt

Evde ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Ilık süt, şeker ve mayayı bir kabın içerisine alın ve karıştırın.

Ardından tuzu ve unu içine az az ilave edin ve yoğurmaya başlayın.

İyice yoğurduktan sonra un serpilmiş başka bir kabın içine hamurunuzu aktarın.

Üzerini hava almayacak şekilde örtün ve 1 saat mayalandırın.

Kabaran hamuru tezgaha hafifçe un serperek birkaç dakika kadar tekrar yoğurun.

Şekil verip pişirme kabına aktarın ve üzerini kapatarak tekrar 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.

Fırına atmadan önce yoğurdu çırpın ve üzerine hafifçe sürün.

Son olarak önceden ısıtılmış 230 derece fırında 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Ev yapımı zeytinli cevizli ekmek tarifi