GeriTatlı Tarifleri Elma tiramisu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma tiramisu tarifi

Elma tiramisu tarifi

Dillere destan İtalyan tatlısı tiramisuyu bu kez farklı bir versiyonla denemeye ne dersiniz? Elmalı tiramisu sevdiklerinize muhteşem bir lezzet deneyimi sunmanızı sağlayacak ve favoriniz olacak. İşte elmalı tiramisu nasıl yapılır merak edenlere, elma tiramisu tarifi ve malzemeleri...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram Mascorpone peyniri
  • 350 gram labne
  • 125 gram elma püresi
  • 70 gram Şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 50 ml. krem şanti
  • 125 ml. süt
  • 150 gram kedi dili bisküvi
  • 1 çorba kaşığı kakao tozu

Elma tiramisu tarifi Nasıl yapılır?

Mascarpone ve labneyi pürüzsüz olana kadar çırpın. Elma püresi, şeker, limon suyu ve yarıım çay kaşığı tarçını ayrı bir kasede karıştırın.

Kremayı sertleşene kadar çırpın ve bir yandan da karışımı ekleyin. Sütü kalan tarçınla karıştırın.

Bir fırın kabının tabanına kedi dili bisküvinin yarısını dizin.

Ardından süt ve tarçın karışımının yarısını üzerine yayın, üstüne mascarpone karışımının da yarısını ekleyin.

Kalan kedi dilini, süt karışımı ve krema ile aynı işlemi tekrarlayın.

Elma tiramisu tatlısını en az 2 saat buzdolabında soğutun.

Servis yapmadan önce kakao tozu serpin. Afiyet olsun...