MasterChef cannoli tarifi: İtalyan tatlısı cannoli nasıl yapılır, içinde ne var? İşte, gerçek cannoli püf noktaları...
GeriTatlı Tarifleri İtalyan tatlısı gerçek cannoli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İtalyan tatlısı gerçek cannoli tarifi

İtalyan tatlısı gerçek cannoli tarifi

Cannoli en sevilen İtalyan tatlılarındandır. İçi dolgulu bu lezzetli tatlı, ayrıca filmlere, yarışma programlarına konu olmuştur. Cannoli, Latince “canna” kelimesinden köken almıştır ve tatlının anlamı ise “küçük tüp/boru” anlamına gelmektedir. Şeklinden de belli olduğu gibi cannoli hamuru özel bir silindirle sarılır. Peki, gerçek cannoli nasıl yapılır, içinde ne var? İşte İtalyan tatlısı cannoli tarifi ve malzemeleri...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurtanın beyazı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı şekersiz toz kakao
  • 2 yemek kaşığı krema

Dolgu kreması için:

  • 250 gram süt
  • 45 gram toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çubuk vanilya
  • 30 gram nişasta
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık

Fındık pralin için:

  • 50 gram toz şeker
  • 50 gram fındık unu
  • 4 yemek kaşığı krema

Pastacı kremasını açmak için:

  • 2 yemek kaşığı krema

Süslemek için:

  • 400 gram çikolata
  • İri çekilmiş fındık

İtalyan tatlısı gerçek cannoli tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta aklarını ve pudra şekeri krema haline gelene kadar çırpın.

Tereyağı un, kakao ve kremayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar spatula ile karıştırın.

Karışımdan 1 çorba kaşığı alıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çapı 10 santimetrelik bir yuvarlak şeklinde incecik yayın.

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp hamurları kenarları kızarana kadar 7-8 dakika boyunca kızartın. Her seferinde en fazla üç parça hamur pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz hamurları güzelce kıvırıp iki ucunu birleştirerek rulo yapın ve soğuması için kenara alın.

Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra kremayı hazırlamaya başlayın.

Sütü tencereye alın ve ocağı kısık ateşte açın.

İçine şekerin yarısını ve çubuk vanilyanın içindeki taneleri ekleyin.

Yumurta sarısı, nişasta ve iri çekilmiş fındığı ilave edin.

Şekerin kalanını da ekleyip çırpmaya devam edin.

Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Fındık pralin için şekeri sos tenceresinde karamelize olana kadar pişirin.

İçine fındık ununu ekleyip hızlıca karıştırın.

Kremayı da ilave edip yeniden hızlıca karıştırın.

Fındık pralini pastacı kremasına ekleyip harmanlayın ve soğumasını bekleyin.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2 saat de buzdolabında soğutun.

Ardından 2 yemek kaşığı kremayı da ekleyip dolgu kremanızın akışkan bir kıvam elde edene dek 2-3 dakika çırpın.

Kremayı sıkma torbasına doldurup hazırladığınız ruloların içini doldurun.

Kenarlarını benmari usulü erittiğiniz çıkalataya batırın ve fındık parçalarına bulayın.

Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun!