GeriHamur İşi Tarifleri Çikolatalı milföy tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı milföy tarifi

Çikolatalı milföy tarifi

Muhabbetinizi tatlandıracak çıtır çıtır bir tarif... Üstelik yapımı da çok kolay...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 milföy hamuru
  • 400 gram çikolata (fındık ezmesi de olabilir)
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık un
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 kaşık toz şeker

Çikolatalı milföy tarifi Nasıl yapılır?

 

Çözdürdüğünüz milföy hamurlarını unlayın ve hafifçe merdaneyle açın. Diğer yanda derin bir tencerenin içine doldurduğunuz sıcak suyun üzerine yerleştirdiğiniz kapta çikolatanızı eritin. Eridikten sonra içine tereyağı ekleyip iyice homojen bir şekle gelene kadar karıştırın. Bu karışımı açtığınız milföyün üzerine sürüp üstüne bir milföy daha koyun ve rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Tüm hamurları bu şekilde yaptıktan sonra bu fırın tepsinize pişirme kâğıdı serip bu dilimleri tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpip 180 derecede pişirin. Çıtır çıtır olduğunda fırından misafirlerinize servis edin, muhabbetiniz tatlansın.