GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli tava ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli tava ekmeği tarifi

Cevizli tava ekmeği tarifi

Yüksek oranda protein içeren cevizle hazırlanan lezzetli bir ekmek tarifi sizlerle!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 500 mililitre süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 bardak ceviz
  • 1 bardak yer fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Cevizli tava ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Ilık sütün içinde mayayı eritin. Şeker, 2 bardak su, tuz, sirke, yarım bardak ceviz ve yarım bardak yer fıstığını ilave edip unu yavaş yavaş karıştırın. Sert bir hamur elde ettikten sonra 25 dakika kabarması için bekletin.

Fırın kabını yağlayıp hamuru kabın içine yayın. Üstüne sıvı yağ sürün, kalan fıstıkları ve cevizleri serpiştirin. 170 derecelik fırında 25 dakika pişirin.