GeriPizza Tarifleri Bulgur tabanlı pizza tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulgur tabanlı pizza tarifi

Bulgur tabanlı pizza tarifi

Evde pizza yapmak istiyor ancak hamur yoğurmakla uğraşmak istemiyorsanız sizin için çok pratik bir pizza tarifimiz var. Köftelik bulgur kullanarak yapabileceğiniz bu çok pratik pizza tabanı, oldukça da besleyici ve doyurucu. Siz de evde bulgur tabanlı pizza yapmak istiyorsanız işte malzemeleri ve yapılış aşamaları. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Tabanı için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 kase domates sosu
  • 1 kase kaşar rendesi
  • Haşlanmış mısır
  • Sucuk
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber

Bulgur tabanlı pizza tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru geniş bir kaba alın.

Sıcak suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.

Üzerine bir kapak kapatıp kabarması için 20 dakika bekleyin.

Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Ardından zeytinyağı, tereyağı, yumurta ve karabiberi ekleyip tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.

Geniş bir tepsiye fırın kağıdını serin ve yoğurduğunuz bulguru tepsiye eşit kalınlıkta yayın.

Ellerinizi ıslatıp üzerini düzelttikten sonra tepsiyi ısıttığınız fırına verin.

10 dakika pişirdiğiniz tabanı fırından çıkarıp ılınmaya bırakın.

Bu sırada fırının derecesini 200’e yükseltin.

Pizza tabanının üzerine domates sosunu, kaşarı ve diğer malzemeleri yayın.

Pizzayı yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…