GeriTatlı Tarifleri Boşnak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Boşnak tatlısı tarifi

Boşnak tatlısı tarifi

Boşnak tatlısı diye bilinen naburnaca, çok sevilen geleneksel şerbetli tatlılardan. Ağızda dağılan, kıyır kıyır kıvamı sayesinde şerbetli tatlı meraklılarının gönlünü fetheden, bir nevi kalburabastı diyebileceğimiz Boşnak tatlısı naburnaca her evde bulunan basit malzemelerle kolayca yapılabilir. Siz de bu tatlıyı denemek isterseniz işte malzemeleri ve tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Birkaç damla limon suyu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3,5 bardak şeker
  • 3,5 bardak su
  • 1 dilim limon

Boşnak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri derin bir kaseye alıp şeker eriyene kadar çırpın.
  • Yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak yağları ekleyip çırpmayı bırakın.
  • Kabartma tozu, karbonat ve karbonatı aktive etmek için limon suyunu ilave edin.
  • Unu da ekleyip güzelce yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarladıktan sonra üzerine hafifçe bastırıp yassılaşmasını sağlayın.
  • Hamuru bir kevgire bastırarak şekil verin.
  • Delik delik olan hamurları poğaça gibi katlayıp kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin ve 30 dakika pişirin.
  • Tatlı pişerken şerbet için su ve şekeri karıştırıp pişirmeye başlayın.
  • Limon suyunu da ekleyip şerbetinizi 20 dakika kaynatın.
  • Tatlıyı fırından çıkarıp 2 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
  • Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

BOŞNAK ŞEKERPARESİ DİYE BİLİNEN DUDOVE TATLISI TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYIN