Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:60+ dk
Orta
Malzemeler
500 gram kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Nasıl Yapılır
Hazırlık
Et yıkandıktan sonra, tencereye yerleştirin. Üzerine tereyağı, karabiber, tuz ve arpacık soğanını ekleyerek kavurun.
Sebzelerin Hazırlanması
Havuçları halka şeklinde doğrayın ve etin üzerine yerleştirin. Ardından bezelye ve doğranmış dereotunu ilave edin. Tüm malzemelerin üstünü kapatacak şekilde 2 bardak su dökün.
Sosun Hazırlanması ve Pişirme
Başka bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üzerine dökün ve fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
Servis
Fırından çıkardıktan sonra, yemeği 10 dakika dinlendirin ve sıcak servis yapabilirsiniz.