GeriEt Yemeği Tarifleri Bezelyeli kuzu eti tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bezelyeli kuzu eti tarifi

Bezelyeli kuzu eti tarifi

Kuzu etinin yanında bezelye farklı bir tat yaratacak...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay fincanı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz

Bezelyeli kuzu eti tarifi Nasıl yapılır?

Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine tereyağı, karabiber, tuz ve arpacık soğanı ilave ederek kavurun.

Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun. Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.

Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.