Bezelyeli kuzu eti tarifi

Kuzu etinin yanında bezelye farklı bir tat yaratacak...

Bezelyeli kuzu eti tarifiBezelyeli kuzu eti tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay fincanı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz

Nasıl Yapılır
  1. Hazırlık
    Et yıkandıktan sonra, tencereye yerleştirin. Üzerine tereyağı, karabiber, tuz ve arpacık soğanını ekleyerek kavurun.
  2. Sebzelerin Hazırlanması
    Havuçları halka şeklinde doğrayın ve etin üzerine yerleştirin. Ardından bezelye ve doğranmış dereotunu ilave edin. Tüm malzemelerin üstünü kapatacak şekilde 2 bardak su dökün.
  3. Sosun Hazırlanması ve Pişirme
    Başka bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üzerine dökün ve fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
  4. Servis
    Fırından çıkardıktan sonra, yemeği 10 dakika dinlendirin ve sıcak servis yapabilirsiniz.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ480 kcal
ŞEKER5 g
YAĞ28 g
PROTEİN34 g