GeriEt Yemeği Tarifleri Beğendili patlıcan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beğendili patlıcan kebabı tarifi

Beğendili patlıcan kebabı tarifi

Tarif listenizde mutlaka bulunması gereken, et ile patlıcanın muhteşem uyumunu sağlayan bir lezzet.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 adet kemer patlıcanı
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet rende domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Kızartmak için sıvı yağ

Beğendili patlıcan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını soyup 1-2 damla limon sıkarak bıçak ile kıyın. Beşamel sos hazırlayın. Doğradığınız patlıcanların içine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin.

Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun. İçine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.

Bostan patlıcanlarını kızartıp kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın.

Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın. Üzerine kıymayı ve beşamel sosu ekleyin. Fırında 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.