GeriKurabiye Tarifleri Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Tuzlu kurabiyeler özellikle 5 çayında zevkle tükettiğimiz hamur işlerinin başında geliyor. Birkaç basit malzemeyle nefis bir lezzet ortaya çıkarmanızı sağlayan tuzlu kurabiye bayatladığı zaman ise yemesi pek keyifli olmuyor. Bu nedenle sizin için bir bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi hazırladık. Bu malzemeden yaklaşık 2 tepsi kurabiye elde edebilir, hava almayan bir kapta sakladığınız kurabiyelerinizi uzun süre zevkle yiyebilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı üstüne
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak sıvı yağ ile tereyağını karıştırın. İçine un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak unu ekleyip yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Kurabiyelerinizi elinizle dilediğiniz gibi şekillendirip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.