GeriPizza Tarifleri Bayat ekmek pizzası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayat ekmek pizzası tarifi

Bayat ekmek pizzası tarifi

Bayat ekmek, Türkiye'de en fazla israf edilen yiyeceklerin başında geliyor. Elbette ne doğrusu tüketebileceğimiz kadar alıp fazlasını ziyan etmemek ama olur da evde tükenmemiş ekmeğiniz varsa bu tarifle nefis bir pizzaya dönüştürebilirsiniz. İşte kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek bayat ekmek pizzası tarifimiz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 dilim sandviç ekmeği (ya da başka bayat ekmek)
  • 5-6 dilim sucuk
  • 3-4 dilim salam
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 2-3 yemek kaşığı çekirdeksiz zeytin
  • 2-3 dilim kaşar
  • 1 dilim beyaz peynir

Ekmeklerin tabanına sürmek için:

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • İsteğe göre 1 diş sarımsak

Bayat ekmek pizzası tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsağı ezip salça ve zeytinyağı ile karıştırarak sos haline getirin.

Kaşarı rendeleyip beyaz peyniri çatalla ezin.

Zeytinleri çekirdeklerini çıkarıp ufak parçalara ayırın.

Salam, sucuk ve biberi de minik minik doğrayın.

Ekmeklerin bir tarafına hazırladığınız sostan sürün ve fırın kabına yerleştirin.

Üzerine kaşarı ve diğer malzemeleri serpiştirin.

Fırının sadece üst ızgarasını açın ve en yüksek dereceye ayarlayın.

Pizzaları fırına verin.

Üzerindeki malzemeler pişip peynirleri eriyince servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...