GeriSebze Yemeği Tarifleri Baharatlı tavuk, ıspanak ve tatlı patates güveci tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baharatlı tavuk, ıspanak ve tatlı patates güveci tarifi

Baharatlı tavuk, ıspanak ve tatlı patates güveci tarifi

İşte bol baharatla tatlandırılmış özel bir sonbahar tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet tatlı patates
  • 190 gram ıspanak
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 8 parça derisiz ve kemiksiz tavuk bacağı
  • 500 mililltre tavuk suyu.

Baharat karışımı için:

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet doğranmış kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 başparmak boyunda rendelenmiş zencefil
  • 400 gram domates
  • 2 adet limon.

Servis için:

  • Kabak çekirdeği
  • Limon
  • Kızarmış ekmek

Baharatlı tavuk, ıspanak ve tatlı patates güveci tarifi Nasıl yapılır?

Tatlı patatesleri büyük, derin bir tencereye koyun. Üzerine kaynar su dökün ve yüksek ısıda 10 dakika kaynatın.

Bu arada, baharat karışımı için malzemeleri bir doğrayıcıya koyun ve çok ince doğranana kadar çevirin. Ispanağı büyük bir süzgece koyun ve tatlı patatesleri suyuyla birlikte ıspanakların içine dökün. Ispanağın buharla yumuşamasını sağlayın.

Bir tencereye yağı ve baharatları ekleyin ve 5 dakika çevirin. Ardından tavuğu ekleyin ve renk alana kadar 8-10 dakika karıştırın. Tavuk suyunu üzerine dökün ve zaman zaman karıştırarak yaklaşık 10 dakika kaynatın. Tavukları kontrol edin ve iyice piştiklerinden emin olduktan sonra tatlı patatesleri ekleyip karabiber dökün. 5 dakika kadar daha kaynatın. İçine ıspanağı irice doğrayın.

Servis ederken üzerine kabak çekirdeği, limon ve kızarmış ekmek parçaları ekleyebilirsiniz.