Alinazik kebabı tarifi

Gaziantep’in en sevilen kebabının kolayını bulduk! Yetmedi tarifini yazdık! Kıymayla yapabileceğiniz bu çok pratik Alinazik kebabını patlıcanların mevsimi geçmeden yapmanızı tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun...

Alinazik kebabı tarifi
Alinazik kebabı tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 4 büyük boy patlıcan
  • 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Kıyma sosu için:

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı
  • Pul biber

Süslemek için:

  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
Nasıl Yapılır
  1. Patlıcanların hazırlanması
    Patlıcanları közleyin ve soyun. Ardından tuz ve karabiberle baharat vererek bıçakla kıyın. İnce ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.
  2. Kıymalı harcın hazırlanması
    Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve içine kıymayı ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber serperek kavurun.
  3. Patlıcanın yoğurtla birleştirilmesi
    Başka bir tavada tereyağını eritin ve içine kıyılmış sarımsakla harmanladığınız patlıcanı ekleyin. Patlıcanları iyice ısıttıktan sonra tavadan alın ve yoğurtla karıştırın.
  4. Malzemelerin birleştirilmesi ve servis aşaması
    Servis tabağına patlıcanları yayın. Üzerine kıymalı harcı ve kıyılmış maydanozu serpin. Yanında domates ve biber dilimleri yerleştirin. Son olarak toz biberle kızdırılmış tereyağını gezdirerek sunum yapın.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ525 kcal
ŞEKER5 g
YAĞ44 g
PROTEİN18 g