Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
4 büyük boy patlıcan
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Kıyma sosu için:
400 gram orta yağlı kıyma
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı
Pul biber
Süslemek için:
1 adet domates
1 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
Nasıl Yapılır
Patlıcanların hazırlanması
Patlıcanları közleyin ve soyun. Ardından tuz ve karabiberle baharat vererek bıçakla kıyın. İnce ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.
Kıymalı harcın hazırlanması
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve içine kıymayı ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber serperek kavurun.
Patlıcanın yoğurtla birleştirilmesi
Başka bir tavada tereyağını eritin ve içine kıyılmış sarımsakla harmanladığınız patlıcanı ekleyin. Patlıcanları iyice ısıttıktan sonra tavadan alın ve yoğurtla karıştırın.
Malzemelerin birleştirilmesi ve servis aşaması
Servis tabağına patlıcanları yayın. Üzerine kıymalı harcı ve kıyılmış maydanozu serpin. Yanında domates ve biber dilimleri yerleştirin. Son olarak toz biberle kızdırılmış tereyağını gezdirerek sunum yapın.