GeriSebze Yemeği Tarifleri Alacatene tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alacatene tarifi

Alacatene tarifi

Alacatene, Uşak’ın geleneksel lezzetlerinden biri. Adını duyunca yabancı bir yemek olduğunu düşünebilirsiniz ama aslında bir nevi bulgurlu yeşil mercimek yemeği. Oldukça da besleyici ve doyurucu olan alacateneyi siz de sofralarınızda misafir etmek isterseniz malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kase yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 adet kuru biber
  • Acı pul biber
  • Tuz

Alacatene tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Mercimeği ve bulguru da ekleyin ve birkaç dakika daha çevirin.

Ardından suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Ocaktan almaya yakın kuru biberleri ilave edin.

Servis sırasında üzerine pul biber serpin. Afiyet olsun…