GeriSebze Yemeği Tarifleri Abant kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Abant kebabı tarifi

Abant kebabı tarifi

Abant kebabı, adından da tahmin edebileceğiniz üzere Bolu mutfağına ait nefis bir yemek. Patlıcanla yapılan nefis kebaplarımızın bir örneği olan Abant kebabı, sunumuyla da çok göz alıcı bir yemek. İşte evde Abant kebabı yapımı için malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 adet mantar
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Abant kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları boydan ikiye kesin.

Kesik yerlerini zeytinyağıyla yağlayıp tuzlayın.

Fırını 220 dereceye ayarlayıp patlıcanları fırında yarım saat kadar pişirin. (Dilerseniz yağda da kızartabilirsiniz.)

Dana etini küçük kuşbaşı doğrayın.

Soğan, sarımsak, biber, mantar ve domatesleri de yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tavada kızdırıp etleri yağda kavurun.

Ardından soğan, biber ve sarımsağı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Mantarları da tavaya ekleyip kavurun.

Son olarak domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.

Tuzunu ve baharatlarını da eklediğiniz harcı ocaktan alın.

Pişirdiğiniz patlıcanların içlerini çatalla ezip hazırladığınız harçla doldurun.

Fırının sıcaklığını 200 dereceye düşürüp patlıcanları yeniden fırına verin.

20 dakika daha pişirdikten sonra üzerine kaşar rendesi serpin.

Yeniden fırına verip kaşarların kızarmasını bekleyin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…