Uygur Devleti başta olmak üzere tarihte hüküm sürmüş pek çok devlet ikili teşkilat sistemini uygulamıştır. İkili Teşkilat sisteminde, ülke batı ve doğu olmak üzere ikiye ayrılır. Devlet bu iki farklı merkez ile yönetilirdi. Peki, İkili Teşkilat nedir? Ne işe yarar? İkili teşkilat sisteminin amacı nedir sizler için derledik.
#İkili Teşkilatİkonik Gasadalur Köyü, Atlantik Okyanusu’nun ortasındaki 18 adadan oluşan, Danimarka’ya bağlı özerk bir ülkede. Bu adaların her köşesi yemyeşil ve doğayla iç içe. Fotoğrafta turistler için cazibe noktası olan Gasadalur’daki ikonik şelaleyi görüyorsunuz. Göller, uçurumlar, kartpostaldan fırlamış gibi evlerle 5-10 kişinin yaşadığı ıssız, güzel köylerle süslü adaların bazıları birbirine tünellerle bağlı.
#SeyahatFotoğraftaki coğrafik oluşumların adı Çikolata Tepeleri. Yaklaşık 1.268 koni şekilli ve benzer boyutlara sahip tepeler 50 kilometrekareden fazla bir alana yayılıyor. Yeşil otlarla kaplı tepelerin rengi kuru mevsimde kahverengiye döndüğü için Çikolata Tepeleri ismini almış. Bulunduğu ülkenin en çok turist çeken noktalarından olan bölge Coğrafik Anıt olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde.
#Çikolata TepeleriHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Bakan Nebati "Stoklarımızdaki ayçiçek yağı Temmuz ayına kadar yetecek şekilde var. Bunun altında kalırsınız. Türkiye bir savaş ülkesi değil, Türkiye bir tarım ülkesi. Böylesi bir ülkede kuyruklar varmış gibi sanal, sonradan üretilmiş fotoğrafları üretenlerle bir iletişimimiz olacak. Petrol fiyatlarının son yılların en yüksek noktasına geldiği, emtia fiyatlarının yükseldiği dönemde, yokluk yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de Bakanlık olarak operasyon çekeceğimizi herkes bilsin" dedi
#Nureddin NebatiUluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol "Ülkelerin taahhütlerinin eyleme yansımasına yönelik bir envanter çıkarılacak. Muhtemelen Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak 2023'teki COP toplantısında bu envanter değerlendirilecek" dedi.
#Fatih BirolTürkiye’nin de komşusu olan Yunanistan ülkesi bizden tamamen farklıdır. Yunanistan’a yaşamaya veya gezmeye gidecek insanlar Yunanistan hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Yunanistan hangi kıtadadır? Yunanistan para birimi nedir? Yunanistan hangi dine mensuptur? Yunanistan da hangi dil konuşuluyor? Yunanistan hangi alfabeyi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#YunanistanYeni Zelanda 1642 yılında Abel Tasman tarafından keşfedildi. İngiliz göçmenler ise ilk kez 1842 yılında adaya ayak bastı. Turizmi gelişmiş olan Yeni Zelanda, dünya genelinde refah seviyesi en yüksek ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin başkenti Wellington, milli marşı ise God Save the Queen'dir. (Tanrı Kraliçeyi Korusun) Yeni Zelanda hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yeni Zelanda19. yüzyılda İspanya ve Büyük Kolombiya Cumhuriyetinin sömürgesi olan Venezuela 30 Mart 1845 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Ülkenin başkenti Caracas, milli marşı ise Gloria Al Bravo Pueblo'dur. 916.445 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan Venezuela'nın nüfusu, resmi olmayan verilere göre 28 milyon 650 bindir. Venezuela hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#VenezuelaDünya üzerinde bulunan ve ismi bilinmeyen birçok şehir ve ülke bulunmaktadır. Bu ülkeler il araştırılan pek çok konu bulunmaktadır. Vaduz kenti de merak edilen yerler arasında bulunmaktadır. Peki, Vaduz nerede bulunmaktadır? Vaduz nereye bağlı bir şehirdir? Vaduz da hangi dil konuşulmaktadır? Ülke ne ile idare edilmektedir? İşte, Vaduz şehri hakkında merak edilen detaylar.
#VaduzTürkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 tarihinde kuruldu. Akdeniz, Karadeniz ve Karasal iklimin görüldüğü Türkiye'de organik tarım, ticaret, ilaç sanayi ve doğa turizmi gelişmiştir. Ülkemizde en fazla çıkarılan madenler bor, linyit ve kükürt, en çok yetiştirilen tarım ürünleri ise incir, çay, mısır ve buğdaydır. Türkiye hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#TürkiyeTayland 1238 yılında Sukhothai Krallığı adıyla kuruldu. Ülkenin başkenti Bangkok, milli marşı ise Phleng Chat Thai'dir. Resmi olmayan verilere göre, Tayland'ın nüfusu 540 milyon 239 bindir. Tayland hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#TaylandÜlkelerin konumları değiştiği gibi kullandıkları din, para ve dil gibi şeylerde değişkenlik göstermektedir. Suudi Arabistan Müslümanlar için oldukça önemli bir ülkedir. Suudi Arabistan hangi kıtada yer almaktadır? Suudi Arabistan da hangi dil kullanılmaktadır? Suudi Arabistan’da Hangi para birimi kullanılmaktadır? Suudi Arabistan ile ilgili merak edilenleri derledik.
#Suudi ArabistanGüneyde sınır komşumuz olan Suriye'nin yüzölçümü 185.180 kilometrekaredir. Resmi adı Suriye Arap Cumhuriyeti olan ülke 26 yıl boyunca Fransa'nın sömürgesi olduktan sonra, 1946 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Suriye'nin başkenti Şam, resmi marşı ise Homat el Diyar'dır. Suriye hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Suriye200 yılı aşkın bir süre Büyük Britanya'nın sömürgesi olan Hindistan, 15 Ağustos 1947 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Resmi olmayan verilere göre nüfusu 1 milyar 368 milyon olan Hindistan, Çin Halk Cumhuriyetinden sonra, dünyanın en kalabalık 2. ülkesidir. Ülke 29 eyalet ve 78 şehirden oluşur Eyaletler özerk bir yapıya sahip olduğu için kendi hükümetlerini seçme hakkına sahiptir. Hindistan hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#SibiryaNATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, “İsveç ve Finlandiya ile yürütülen müzakereler ve ortaya çıkan metinde terörle mücadele açısından çok önemli kazanımlar elde edilmiştir. Metinde PYD YPG ve FETÖ terör örgütünün isimleri NATO belgelerinde yer aldı” dedi.
#NATO Parlamenter AsamblesiA Milli Erkek Basketbol Milli Takımı’nın başarılı oyuncusu Sadık Emir Kabaca, Milli Takım’da oynamanın çok gurur verici bir durum olduğunu söyledi. 21 yaşındaki basketbolcu, Büyük Britanya maçı için ise, "Büyük Britanya basketbolda gelişmekte olan bir ülke. İlk maçta İstanbul’da yenmiştik. İngiltere’de de kazanıp, döneceğimizi düşünüyorum" dedi.
#Sadık Emir KabacaTicaret Bakanı Mehmet Muş, Haziran ayı dış ticaret ihracatında tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rekorunun kırıldığını duyurdu. Haziran ayında ihracat geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar dolar oldu. "Yılın ilk 6 ayında ülkemiz toplamda 126 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir" diye konuşan Muş, "Böylelikle 2022’nin ilk 6 ayının tamamında en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştık ve 6’da 6 yaptık." ifadelerini kullandı.
#İhracatLibya'nın doğusundaki Tobruk kentindeki protestocular, Temsilciler Meclisini basarak binanın bir kısmını ateşe verdi. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe protestoculara destek vererek hükümet başta olmak üzere ülkedeki tüm oluşumların gitmesi gerektiğini belirtti.
#Libya