EKSTRA
MENÜ

Pul Biber

Pul Biber ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Pul Biber haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.164 Pul Biber haberi bulunmuştur.

Pul Biber Haberleri

Mantı Sosu Nasıl Yapılır

Mantı Sosu Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler'de bugün evde nasıl mantı sosu yapabileceğimizi araştırdık!

Bolonez Sos Nasıl Yapılır | Mucize Lezzetler

Bolonez Sos Nasıl Yapılır? | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'de bugün evde nasıl bolonez sos yapabileceğimizi araştırdık!

Köfteli Yoğurt Çorbası | Mucize Lezzetler

Köfteli Yoğurt Çorbası | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Köfteli Yoğurt Çorbası var! (Sponsorlu İçerik)

Türkiyeden 107 ülkeye pul biber ihracatı

Türkiye'den 107 ülkeye pul biber ihracatı

Türkiye'de üretilen ve yemeklerin vazgeçilmez lezzetlerinden pul biberde ihracat, 2020 yılında bir önceki seneye göre yüzde 30 artarak 7 milyon 637 bin dolara yükseldi.

14.01.2021Ekonomi
Kabak çekirdeğinin keyfine keyif katacak 3 pratik öneri

Kabak çekirdeğinin keyfine keyif katacak 3 pratik öneri

Kavrulmuş kabak çekirdeği bizi her zaman çocukluğumuza götürür. Yaz sonu toplanan balkabaklarının çekirdekleri kış aylarının en besleyici ve sağlıklı atıştırmalıklarından biri haline gelir. Üstelik çekirdekleri klasik tuzlu versiyonunun yanında farklı şekillerde de değerlendirebilirsiniz. Kabak çekirdekleriyle neler yapabileceğimize gelin bir göz atalım.

Adıyamanda ele geçirildi Toprağa gömülü...

Adıyaman'da ele geçirildi! Toprağa gömülü...

Adıyaman'da Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan arazi taramasında PKK terör örgütüne ait toprağa gömülü yaşam malzemesi ele geçirildi.

6.01.2021Gündem
Pandemi döneminin yeni kabusu: Hemoroid

Pandemi döneminin yeni kabusu: Hemoroid

Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.

5.01.2021Sağlık
Pandemi döneminin yeni kabusu hemoroidal hastalık

Pandemi döneminin yeni kabusu 'hemoroidal hastalık'

Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.

5.01.2021Sağlık
Doğal antibiyotik beyranın popülerliği Gaziantep dışında da artıyor

Doğal antibiyotik beyranın popülerliği Gaziantep dışında da artıyor

Muş'ta, ilk defa Varto ilçesinde bir lokantada hazırlanan beyran çorbası, ağır kış koşulları ve koronavirüs salgını nedeniyle büyük talep görüyor. Günde 200 sipariş alan beyran, tabağı 15 TL'den satılıyor.

Güçlü bir bağışıklık için kahvaltı mutlaka, yumurta günde 1 defa

Güçlü bir bağışıklık için kahvaltı mutlaka, yumurta günde 1 defa

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, korona virüsten korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için, güne kahvaltıyla başlanmasının önemine dikkat çekerek, herhangi bir sağlık problemi yoksa her gün 1 yumurta tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.

27.12.2020Yemek
Barbunya nasıl bir balıktır Barbunya balığı nasıl pişirilir

Barbunya nasıl bir balıktır? Barbunya balığı nasıl pişirilir?

Barbunya ya da barbun pembe-kırmızı rengiyle tezgahların ve sofraların en sevilen balıklarından biridir. Zaman zaman tekirle de karıştırılan barbun, Türkiye’nin denizlerinde de yaşayabilir. Peki barbun nasıl bir balıktır ve nasıl pişirilir? İşte barbun hakkında aklınızdaki soruların cevapları…

Kayseri pidesi ve tavasıyla Konya ve Antepe rakip oldu

Kayseri pidesi ve tavasıyla Konya ve Antep'e rakip oldu

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde fırın işletmeciliği yapan ve mesleğin babadan oğula miras olduğunu belirten Seyit Karaağaç ilçede yapılan tavanın lezzetinin hiçbir yerde olmadığını iddia etti.

Sodyum İçeriği Yüksek Çorbalar Hasta Ediyormuş

Sodyum İçeriği Yüksek Çorbalar Hasta Ediyormuş!

Pratik olması nedeniyle çokça tercih edilen sodyum içeriği yüksek hazır çorbalara karşı uyarılarda bulunan Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Özellikle hipertansiyon hastaları için büyük bir risk oluşturur. Sağlıklı kişilerde de kan basıncını olumsuz etkileyebilir. Hazır çorbaların sık tüketimiyle metabolizma ve bağırsak florasında bozukluk oluşabilir ve kalp-damar rahatsızlıkları, kanser, metabolik sendrom gibi birçok hastalığa davetiye çıkarabilir” dedi.

9.12.2020İyi Yaşam
Sodyum içeriği yüksek çorbalar hastalıklara davetiye çıkarabilir

Sodyum içeriği yüksek çorbalar hastalıklara davetiye çıkarabilir

Pratik olması nedeniyle çokça tercih edilen sodyum içeriği yüksek hazır çorbalara karşı uyarılarda bulunan Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Özellikle hipertansiyon hastaları için büyük bir risk oluşturur. Sağlıklı kişilerde de kan basıncını olumsuz etkileyebilir. Hazır çorbaların sık tüketimiyle metabolizma ve bağırsak florasında bozukluk oluşabilir ve kalp-damar rahatsızlıkları, kanser, metabolik sendrom gibi birçok hastalığa davetiye çıkarabilir” dedi.

9.12.2020Sağlık
4 adımda patates püresini tatlandırmanın ipuçları

4 adımda patates püresini tatlandırmanın ipuçları

Patates, içinde olduğu her yemeği güzelleştirir. Birçoğumuzun kızartmadan sonraki favorisi püre patatestir. Ancak bazı zamanlarda istediğimiz kadifemsi kıvamı elde edemediğimiz gibi, tadında da ne olduğuna bir türlü karar veremediğimiz bir eksiklik fark ederiz. İşte birkaç basit adımla, patates pürenizi daha lezzetli hale getirmenin ipuçları…

Koronavirüse Karşı Pul Biberli Çorba Önerisi

Koronavirüse Karşı 'Pul Biberli Çorba' Önerisi

Soğuk havaların vazgeçilmezi çorbanın pandemi döneminde büyük önem taşıdığını belirten Dyt. Gizem Gençyürek “Çorbalara eklenen limon, sirke ve pul biber hem metabolizmayı hızlandırıp, bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak kilo kaybını destekler hem de özellikle koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmeye dolayısıyla vücut direncini artırmaya yardımcıdır” dedi.

3.12.2020İyi Yaşam
Bu aralar sirkeli sarımsaklı çorbaları sofranızdan eksik etmeyin

Bu aralar sirkeli sarımsaklı çorbaları sofranızdan eksik etmeyin

Soğuk havaların vazgeçilmezi çorbanın pandemi döneminde büyük önem taşıdığını belirten Dyt. Gizem Gençyürek "Çorbalara eklenen limon, sirke ve pul biber hem metabolizmayı hızlandırıp, bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak kilo kaybını destekler hem de özellikle koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmeye dolayısıyla vücut direncini artırmaya yardımcıdır" dedi.

Koronavirüse karşı pul biberli çorba tüketin

Koronavirüse karşı pul biberli çorba tüketin

Soğuk havaların vazgeçilmezi çorbanın pandemi döneminde büyük önem taşıdığını belirten Dyt. Gizem Gençyürek “Çorbalara eklenen limon, sirke ve pul biber hem metabolizmayı hızlandırıp, bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak kilo kaybını destekler hem de özellikle koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmeye dolayısıyla vücut direncini artırmaya yardımcıdır” dedi.

3.12.2020Sağlık
Acuka | Mucize lezzetler

Acuka | Mucize lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Acuka var! (Sponsorlu İçerik)

Bu baharattan şaşmayın Hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de...

Bu baharattan şaşmayın! Hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de...

Birçok farklı alanda fayda sağlayan baharatlar kronik rahatsızlıkları olan kişiler tarafından doktor kontrolünde ve dozunda kullanılmalıdır. Sağlığımıza sayısız fayda sağlayan baharatlar doğru kullanılmadığında ise sağlığı tehdit edebilir.

18.11.2020Sağlık
Şanlıurfanın pul biberi 100 ülkede sofraları lezzetlendiriyor

Şanlıurfa'nın pul biberi 100 ülkede sofraları lezzetlendiriyor

Türkiye'de üretilen ve dünya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pul biber, aralarında ABD, Almanya, İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan, Küba ve Malezya'nın da bulunduğu 100 ülkenin mutfaklarında yemeklere tat kattı.

100 ülkede yemekleri lezzetlendirdi

100 ülkede yemekleri lezzetlendirdi

Türkiye’de üretilen ve dünya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pul biber, aralarında ABD, Almanya, İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan, Küba ve Malezya’nın da bulunduğu 100 ülkenin mutfaklarında yemeklere tat kattı.

16.11.2020Ekonomi
Türkiyenin en iyi yemekleri listesinde tescilli ezogelin de var

'Türkiye'nin en iyi yemekleri' listesinde tescilli ezogelin de var!

Geçtiğimiz günlerde Oğuzeli Belediyesi tarafından tescillenen ‘ezogelin çorbası’ CNN Travel tarafından Türkiye'nin en iyi 23 yemeği arasında gösterildi.

Kurutulmuş Besinler Karaciğer Hasarına Neden Oluyor

Kurutulmuş Besinler Karaciğer Hasarına Neden Oluyor

Beslenme uzmanları kurutulmuş meyve ve sebzelerdeki gizli tehlike aflatoksin mantarına karşı vatandaşları uyararak, bu mantarın pek çok hastalığa neden olduğunu söyledi. Uzun vadede aflatoksin tüketimi karaciğer hasarına ve karaciğer kanserine sebebiyet verdiğini söyleyen Beslenme Uzmanı Gözde Güzelcan, uyarılarda bulundu.

Çiğ köfte nasıl yapılır Evde etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte yapımı için tarifler ve püf noktaları

Çiğ köfte nasıl yapılır? Evde etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte yapımı için tarifler ve püf noktaları

Çiğ köfte sevmeyen var mı? Olabileceğine inanmıyoruz. Özellikle son dönemde ülkemizin dört bir yanında açılan çiğ köfteciler sayesinde, bu lezzeti sevenlerin sayısında büyük bir artış oldu. Elbette çiğ köfte denince akla gelen birçok ünlü marka var ama evde yapacağınız çiğ köftenin tadı da bir başka olur hani. Sizin için etli çiğ köfte tarifi ve etsiz çiğ köfte tarifini bir araya getirdik. Üstüne bir de çok işinize yarayacak püf noktaları derledik. İşte evde çiğ köfte yapmak için bilmeniz gerekenler…

Soğanlama nedir nasıl yapılır İşte, soğanlama tarifi

Soğanlama nedir nasıl yapılır? İşte, soğanlama tarifi

Soğanlama, saray mutfağı içerisinde yer alan önemli ve pratik lezzetlerden birisidir. Standart malzemeler ile leziz bir yemek yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan soğanlama, aynı zamanda yeşil mercimek ve yumurtadan aldığı protein desteği ile oldukça faydalı bir menü oluşturmaya da imkan tanıyor. Peki, soğanlama nedir nasıl yapılır? İşte, soğanlama malzemeleri ve tarifi

Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır İşte adım adım metez tarifi

Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım metez tarifi

Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden biri olan metez, görüntüsü itibariyle mantıyı andırıyor Metez yoğurt sosu yerine salçalı sosla sunuma hazırlanır. 2 yemek kaşığı salça eklenir ve 2 – 3 dakika kavrulur. Daha sonra tenceredeki metezlerin üstüne dökülür ve kapağı kapatılarak, 5 – 10 dakika sonra servis edilir. Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım metez tarifi

Adana ve Şanlıurfalı kebapçılar arasındaki rekabet yeniden alevlendi

Adana ve Şanlıurfalı kebapçılar arasındaki rekabet yeniden alevlendi

Şanlıurfalı ve Adanalı kebapçılar arasında en lezzetli kebabın kendilerine ait olduğu iddiasıyla yıllardır süren rekabeti devam ediyor. Şanlıurfalı ustalar, kebabın diyarının Şanlıurfa olduğunu, jüri önünde yarışmaya hazır olduklarını belirterek, "Hodri meydan" dedi. Adanalı ustalar ise kebap yemek için Adana'ya dünyanın her yerinden turistlerin geldiğini belirterek, İnsanlar kebap yemek için en çok hangi kente giriş-çıkış yapıyor, araştırılsın ifadelerini kullandı.

Şanlıurfanın en lezzetli isotları jüri üyelerini zorladı

Şanlıurfa'nın en lezzetli isotları jüri üyelerini zorladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nce ’Dünyanın En Lezzetli Acısı Urfa İsotu’ sloganıyla düzenlenen yarışmada kadınların hazırladığı yılın en acı ve en lezzetli isot olarak adlandırılan pul biberi seçildi. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmaya katılan ünlü türkücü Mahmut Tuncer, pandemi sürecinde koronaya yakalanmamak için bir kaşık acı pul biberi çay gibi kaynatıp içine şeker atarak içtiğini ve kendini virüsten koruduğunu söyledi.

Kabaklı Peynirli Kiş | Mucize Lezzetler

Kabaklı Peynirli Kiş | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kabaklı Peynirli Kiş var! (Sponsorlu İçerik)

Fırında Parmesanlı Brüksel Lahanası | Mucize Lezzetler

Fırında Parmesanlı Brüksel Lahanası | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Fırında Parmesanlı Brüksel Lahanası var! (Sponsorlu İçerik)

Dünya Ekmek Günümüz kutlu olsun

Dünya Ekmek Günümüz kutlu olsun!

Salgın döneminde bir furya haline gelen ‘evde ekmek yapımı’ mutfağa ilgi duymayanların dahi elini hamura bulaştırdı. Biz de gelecek cuma kutlanacak 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle şeflere ve ünlü yazarlara özel ekmek tariflerini sorduk. Evinizin mis gibi ekmek kokması için malzemeleri alın, mutfağınızı hazırlayın...

Doğru Yöntemlerle Hasat Edilmeyen Baharat ve Bitki Çayları Sağlığı Tehdit Ediyor

Doğru Yöntemlerle Hasat Edilmeyen Baharat ve Bitki Çayları Sağlığı Tehdit Ediyor!

Bitki çayları ve baharatların doğru yöntemlerle hasat edilmemesi halinde doğada 6 bine yakın çeşidi bulunan zehirli otların, insanların sofralarına kadar gelebileceği uyarısında bulunan Genetik Mühendisi Prof. Dr. Metin Turan, “Zehirli otların bünyesinde ‘alkaloit’ dediğimiz insanlar için tehlikeli toksinler bulunuyor. İnsan sağlığını tehdit ediyorlar, kanserden tutunda da karaciğer hasarı, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden oluyorlar” dedi.

5.10.2020İyi Yaşam

Yazar Sonuçları

Yeni Yıl Sonrası Beslenme

Sağlıklı besleniyorken, kilo veriyorken, spor yapıyorken; yeni yıl sofrası üzerine 4 gün karantinada kalınca dengeler şaşmasın!

18.01.2021

Son derece leziz ve hazırlaması kolay bir tarif: Fırında ıspanaklı erişte

Mevsiminde tüketilen sebzeler daha bir lezzetli oluyor bana göre. Kış sebzeleri denince de akla ilk gelen sebzelerden biri ıspanak. Şimdi ıspanağın tam da mevsimi. Buyurun size Ispanakla yapılan pratik ve nefis bir tarif…

18.01.2021

Kafayı afiyetle yiyoruz

En sevdiğimiz kış yemeklerinden biri değil midir kapuska? Ve ne ilgisi vardır lahananın, kabotajla?

15.01.2021

Yeni yıl sofrasına en lezzetli ekmek üstleri ve mezeler

Bu yıl başka bir yıl oldu. Bir yandan yalnız bıraktı, bir yandan paylaşmanın, hissetmenin, birliğin beraberliğin bin bir yolunu arattı, buldurdu ve bizi birleştirdi. Bir yandan içimize kapandık, bir yandan hiç olmadığı kadar dışa vurduk kendimizi..

29.12.2020

Bağışıklık sistemini güçlendirici Ayurvedik yemekler

Daha önceki iki yazımda ayurvedik beslenmenin felsefesinden, dosha beden (vata, pitta, kapha) tiplerinden, bu tiplerin hangi besinleri tüketip tüketemeyeceklerinden bahsetmiştim. Bu haftaki yazımda ise, içinde bulunduğumuz bu kış döneminde özellikle virüslere karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirecek, enerjimizi yükseltecek birkaç yemek tarifini sizlerle paylaşacağım. Ayurvedik beslenme sistemi Hint kökenli olduğu için çoğu yemekler bizim damak tadımıza pek uygun değildir. Burada tarifini verdiğim yemekler, Türk mutfağında severek tükettiğimiz yemeklerden seçilmiş olup tarafımdan ayurvedik beslenme sistemine göre uyarlanmış ve denenmiştir.

8.12.2020

Sevgiye... “Öğretmen”

Bazen çocukların tablet başında işledikleri derslere kulak misafiri oluyorum. Bir kenara oturup gözlerimi yumuyor, öğrenci olduğum yıllara gidiyorum.

26.11.2020

Anadolu’da güne başlamanın sıcacık, leziz hali

Dillere destan kahvaltımız bu kadar yaygınlaşıp zenginleşmeden önce yanında bir parça yufka ekmeğiyle birlikte çorba her daim günün doyurucu başlangıcı olmuş. Tarhanadan yoğurt soslu çorbalara o kadar karakteristik çeşidimiz var ki… Anadolu’nun dört bir yanındaki damaklarda iz bırakan, bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak çorbaları ve esnaf lokantalarını mercek altına aldım.

15.11.2020

Kış aylarında kilo almamak için öneriler ve sağlıklı tarifler

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ve güneşin daha erken batması nedeniyle dışarda geçirilen süre ve fiziksel aktiflik en az seviyeye iniyor. Günün tüm serinliği ve yorgunluğuyla eve gelir gelmez de daha çok karbonhidrat içeren atıştırmalık tüketme ihtiyacı artıyor.

12.11.2020

İstanbul'da günbatımının en güzel izlendiği balık restoranları

Türkiye’nin belki de dünyanın en güzel kentlerinden İstanbul. Şehrin atmosferi, akustiği, manzaralarının güzellikleri saymakla bitmez. Güneşin doğuşu batışı bile farklı bu medeniyetlerin beşiğinde. Ben de sizler için bu hafta günbatımının en güzel izlendiği balık restoranlarını keşfettim. “Karanlık çökerken usul usul, pembeleşen gökyüzünün denize dalışını en güzel hangi balık restoranında izlerim?” diyorsanız, buyurun yazıma...

10.11.2020

Biri 'Kabak sevmem' mi dedi? O zaman bu yemeği hiç tatmamış

Siz de kabak deyince burun kıvıranlardan mısınız? O zaman bildiğiniz tüm kabak yemeklerini unutun.

4.11.2020

11.000 yıl önce buğdaydan bulgura

Bulgur, amber renkli 'sert buğday'ın yani, durum buğdayının, temizlenip pişirildikten sonra kurutularak ve buğday tanelerinin kepeğinin ayrıştırılması işlemlerinden geçirilmesi ile ileri teknoloji kullanılarak üretiliyor. Bulgurun rengi, lezzeti, pişerken su çekme oranı ve pişme süresi buğdayın cinsine, yetiştiği toprağın özelliklerine; yani coğrafyasına göre değişiyor.

30.10.2020

Vegitisyen'in Vegan Türk Mutfağından Vegan Karnıyarık Tarifi

Vegan beslenme deyince, pahalı, zor bulunan, ithal malzemeler gelmesin aklınıza. Türk Mutfağı’nın vegan bölümü alanım olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: Türk Mutfağı dünyanın en lezzetli, uygun fiyatlı gastronomik vegan mutfaklarından biridir. Bunu 6 yıldır %100 vegan yaşayan Antakya’lı bir beslenme uzmanı olarak söylüyorum.

22.10.2020

Ezber bozan tatlar

“Doğada her şey bir değişimdir; fakat bu değişimin arkasında sonsuzluk yatar.” (Wolfgang Van Goethe)

22.10.2020

DADI BEK GÜZEL DENİZLİ MUTFAĞI

Kimimiz Denizli’yi Pamukkale travertenleriyle veya çok uzun öten, sonra da bayılan horozuyla ya da bornoz, havlu, çarşafıyla biliriz.

4.10.2020

Arınmak lazım

Kalabalık bir yolda yürüyorsunuz.. Herkeste bir telaş, oradan oraya savrulan insanlar, hava serin, uçuşan kızıl çınar yaprakları, esintiyle birlikte sonbahardan tam kışa geçiş, kulağımıza fısıldıyor... Yolun kenarında bir dilenci görüyorsunuz.. İki tane sebze kasasını kendine oturak yapmış ve dileniyor. Bitap durumda, , adama acıyorsunuz.. Bir anda dikkatinizi, adamın oturduğu tahta kasanın içindeki tomarlarca altın ve para çekiyor. Nasıl olabilir.. Dilenci üstünde oturduğu bu zenginliğin farkında bile değil. Hatta rüzgarla birlikte banknotlar birer ikişer uçuşuyor ama adam hala el açıp dilenmeye devam ediyor.

1.10.2020

Zamanı gelmişken bir tutam baharat

Eylül'ü geride bırakırken sonbahar kapımızı çaldı ve ardından kış... Tek endişemiz sağlığımız aslında. Hasta olmamak için gereken tedbirleri almak, hijyen çok önemli ve kapalı alanlarda, kalabalıklarda kalmamak. Pandemi sürecinde en çok da aldığımız her nefesin kıymetini anladık. Temiz havan, sağlıklı gıda, el sıkışıp dokunabilmek ne kadar değerliymiş.

1.10.2020

Bize neler yediriyorlar?

Söyleyecek söz bulamıyorum. Bize neler yediriyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı dönem dönem açıklıyor.

18.09.2020