EKSTRA
MENÜ

Pul Biber

Pul Biber ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Pul Biber haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.139 Pul Biber haberi bulunmuştur.

Pul Biber Haberleri

Bu baharattan şaşmayın Hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de...

Bu baharattan şaşmayın! Hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de...

Birçok farklı alanda fayda sağlayan baharatlar kronik rahatsızlıkları olan kişiler tarafından doktor kontrolünde ve dozunda kullanılmalıdır. Sağlığımıza sayısız fayda sağlayan baharatlar doğru kullanılmadığında ise sağlığı tehdit edebilir.

18.11.2020Sağlık
Güçlü bir bağışıklık için kahvaltı mutlaka, yumurta günde 1 defa

Güçlü bir bağışıklık için kahvaltı mutlaka, yumurta günde 1 defa

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, korona virüsten korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için, güne kahvaltıyla başlanmasının önemine dikkat çekerek, herhangi bir sağlık problemi yoksa her gün 1 yumurta tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.

18.11.2020Yemek
Kabak çekirdeğinin keyfine keyif katacak 3 pratik öneri

Kabak çekirdeğinin keyfine keyif katacak 3 pratik öneri

Kavrulmuş kabak çekirdeği bizi her zaman çocukluğumuza götürür. Yaz sonu toplanan balkabaklarının çekirdekleri kış aylarının en besleyici ve sağlıklı atıştırmalıklarından biri haline gelir. Üstelik çekirdekleri klasik tuzlu versiyonunun yanında farklı şekillerde de değerlendirebilirsiniz. Kabak çekirdekleriyle neler yapabileceğimize gelin bir göz atalım.

17.11.2020Lezzet
Şanlıurfanın pul biberi 100 ülkede sofraları lezzetlendiriyor

Şanlıurfa'nın pul biberi 100 ülkede sofraları lezzetlendiriyor

Türkiye'de üretilen ve dünya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pul biber, aralarında ABD, Almanya, İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan, Küba ve Malezya'nın da bulunduğu 100 ülkenin mutfaklarında yemeklere tat kattı.

100 ülkede yemekleri lezzetlendirdi

100 ülkede yemekleri lezzetlendirdi

Türkiye’de üretilen ve dünya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pul biber, aralarında ABD, Almanya, İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan, Küba ve Malezya’nın da bulunduğu 100 ülkenin mutfaklarında yemeklere tat kattı.

16.11.2020Ekonomi
Türkiyenin en iyi yemekleri listesinde tescilli ezogelin de var

'Türkiye'nin en iyi yemekleri' listesinde tescilli ezogelin de var!

Geçtiğimiz günlerde Oğuzeli Belediyesi tarafından tescillenen ‘ezogelin çorbası’ CNN Travel tarafından Türkiye'nin en iyi 23 yemeği arasında gösterildi.

Kurutulmuş Besinler Karaciğer Hasarına Neden Oluyor

Kurutulmuş Besinler Karaciğer Hasarına Neden Oluyor

Beslenme uzmanları kurutulmuş meyve ve sebzelerdeki gizli tehlike aflatoksin mantarına karşı vatandaşları uyararak, bu mantarın pek çok hastalığa neden olduğunu söyledi. Uzun vadede aflatoksin tüketimi karaciğer hasarına ve karaciğer kanserine sebebiyet verdiğini söyleyen Beslenme Uzmanı Gözde Güzelcan, uyarılarda bulundu.

Çiğ köfte nasıl yapılır Evde etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte yapımı için tarifler ve püf noktaları

Çiğ köfte nasıl yapılır? Evde etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte yapımı için tarifler ve püf noktaları

Çiğ köfte sevmeyen var mı? Olabileceğine inanmıyoruz. Özellikle son dönemde ülkemizin dört bir yanında açılan çiğ köfteciler sayesinde, bu lezzeti sevenlerin sayısında büyük bir artış oldu. Elbette çiğ köfte denince akla gelen birçok ünlü marka var ama evde yapacağınız çiğ köftenin tadı da bir başka olur hani. Sizin için etli çiğ köfte tarifi ve etsiz çiğ köfte tarifini bir araya getirdik. Üstüne bir de çok işinize yarayacak püf noktaları derledik. İşte evde çiğ köfte yapmak için bilmeniz gerekenler…

Soğanlama nedir nasıl yapılır İşte, soğanlama tarifi

Soğanlama nedir nasıl yapılır? İşte, soğanlama tarifi

Soğanlama, saray mutfağı içerisinde yer alan önemli ve pratik lezzetlerden birisidir. Standart malzemeler ile leziz bir yemek yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan soğanlama, aynı zamanda yeşil mercimek ve yumurtadan aldığı protein desteği ile oldukça faydalı bir menü oluşturmaya da imkan tanıyor. Peki, soğanlama nedir nasıl yapılır? İşte, soğanlama malzemeleri ve tarifi

Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır İşte adım adım metez tarifi

Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım metez tarifi

Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden biri olan metez, görüntüsü itibariyle mantıyı andırıyor Metez yoğurt sosu yerine salçalı sosla sunuma hazırlanır. 2 yemek kaşığı salça eklenir ve 2 – 3 dakika kavrulur. Daha sonra tenceredeki metezlerin üstüne dökülür ve kapağı kapatılarak, 5 – 10 dakika sonra servis edilir. Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım metez tarifi

Adana ve Şanlıurfalı kebapçılar arasındaki rekabet yeniden alevlendi

Adana ve Şanlıurfalı kebapçılar arasındaki rekabet yeniden alevlendi

Şanlıurfalı ve Adanalı kebapçılar arasında en lezzetli kebabın kendilerine ait olduğu iddiasıyla yıllardır süren rekabeti devam ediyor. Şanlıurfalı ustalar, kebabın diyarının Şanlıurfa olduğunu, jüri önünde yarışmaya hazır olduklarını belirterek, "Hodri meydan" dedi. Adanalı ustalar ise kebap yemek için Adana'ya dünyanın her yerinden turistlerin geldiğini belirterek, İnsanlar kebap yemek için en çok hangi kente giriş-çıkış yapıyor, araştırılsın ifadelerini kullandı.

Şanlıurfanın en lezzetli isotları jüri üyelerini zorladı

Şanlıurfa'nın en lezzetli isotları jüri üyelerini zorladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nce ’Dünyanın En Lezzetli Acısı Urfa İsotu’ sloganıyla düzenlenen yarışmada kadınların hazırladığı yılın en acı ve en lezzetli isot olarak adlandırılan pul biberi seçildi. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmaya katılan ünlü türkücü Mahmut Tuncer, pandemi sürecinde koronaya yakalanmamak için bir kaşık acı pul biberi çay gibi kaynatıp içine şeker atarak içtiğini ve kendini virüsten koruduğunu söyledi.

Kabaklı Peynirli Kiş | Mucize Lezzetler

Kabaklı Peynirli Kiş | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kabaklı Peynirli Kiş var! (Sponsorlu İçerik)

Fırında Parmesanlı Brüksel Lahanası | Mucize Lezzetler

Fırında Parmesanlı Brüksel Lahanası | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Fırında Parmesanlı Brüksel Lahanası var! (Sponsorlu İçerik)

Dünya Ekmek Günümüz kutlu olsun

Dünya Ekmek Günümüz kutlu olsun!

Salgın döneminde bir furya haline gelen ‘evde ekmek yapımı’ mutfağa ilgi duymayanların dahi elini hamura bulaştırdı. Biz de gelecek cuma kutlanacak 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle şeflere ve ünlü yazarlara özel ekmek tariflerini sorduk. Evinizin mis gibi ekmek kokması için malzemeleri alın, mutfağınızı hazırlayın...

Doğru Yöntemlerle Hasat Edilmeyen Baharat ve Bitki Çayları Sağlığı Tehdit Ediyor

Doğru Yöntemlerle Hasat Edilmeyen Baharat ve Bitki Çayları Sağlığı Tehdit Ediyor!

Bitki çayları ve baharatların doğru yöntemlerle hasat edilmemesi halinde doğada 6 bine yakın çeşidi bulunan zehirli otların, insanların sofralarına kadar gelebileceği uyarısında bulunan Genetik Mühendisi Prof. Dr. Metin Turan, “Zehirli otların bünyesinde ‘alkaloit’ dediğimiz insanlar için tehlikeli toksinler bulunuyor. İnsan sağlığını tehdit ediyorlar, kanserden tutunda da karaciğer hasarı, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden oluyorlar” dedi.

5.10.2020İyi Yaşam
Şanlıurfanın tescilli lezzetleri Taste of Urfa markası altında toplanıyor

Şanlıurfa'nın tescilli lezzetleri 'Taste of Urfa' markası altında toplanıyor

Türkiye'nin önemli lezzet merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da coğrafi işaret tescili olan fıstık ve isot (pul biber), yeni markasıyla tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Falafel nedir ve nasıl yapılır Falafel tarifi ve adım adım yapım aşaması

Falafel nedir ve nasıl yapılır? Falafel tarifi ve adım adım yapım aşaması

Falafel tarifi sofralarında değişik lezzet arayanların hazırladığı yemeklerden. Ortadoğu mutfağından gelen falafel, nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Ara sıcak olarak tüketilen bu lezzet oldukça pratik. Damak ve göze hitap eden falafeli ilk kez denemek istiyorsanız tarifimiz tam size göre. Peki, falafel nedir ve nasıl yapılır? İşte, denemek isteyenler için falafel tarifi ve adım adım yapım aşaması.

Bu Tarif Yağ Yakıyor: Lahana Çorbası Nasıl Yapılır

Bu Tarif Yağ Yakıyor: Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Lahana çorbası ile kilo vermeyi mutlaka duymuşsunuzdur. Peki o meşhur çorba nasıl yapılır? İşte tarifi...

2.09.2020Diyet Rehberi
Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.

30.08.2020Seyahat
Mutfakların sevilen acısı isotun tarladan sofraya yolculuğu

Mutfakların sevilen acısı isotun tarladan sofraya yolculuğu

Tadı, rengi ve kokusuyla özellikle Şanlıurfa'da yapılan birçok yemeğe lezzet katan, isot (pul biber) kavurucu sıcakta uzun ve zahmetli bir sürecin ardından tezgahlardaki yerini alıyor.

Mısır mücveri nasıl yapılır Mısırlı mücver tarifi ve yapımı

Mısır mücveri nasıl yapılır? Mısırlı mücver tarifi ve yapımı

Mücver tarifi Türk mutfağının en sevilen tariflerinin başında geliyor. Un, yumurta ve kabakla yapılan mücver, farklı çeşitlerle de hazırlanabiliyor. Kolay yapımı sayesinde mutfaklarda en çok uygulanan tarifler arasında olan mücver, kabak yerine mısırla yapıldığında da enfes bir tat ortaya çıkıyor. Mısırlı mücver tarifiyle sizler de misafir sofralarınıza farklı lezzet sunmak istiyorsanız tarifimiz tam size göre. Peki, mısır mücveri nasıl yapılır ve hazırlanır? İşte, kolay ve pratik mısır mücveri tarifi ve yapım aşamaları.

Karides tava tarifi Karides nasıl pişirilir ve yapılır

Karides tava tarifi! Karides nasıl pişirilir ve yapılır?

Karides tarifi, deniz mahsüllerini sevenlerin gözde lezzetlerinden. Faydalarıyla da bilinen ve sağlık açısında da oldukça yararlı olan karides, tereyağında yapıldığında tadına doyum olmuyor. Pek çok farklı şekilde hazırlanan karidesin en pratik tariflerinden biri ise karides tava. Sizler de bu lezzeti ilk kez deneyecekseniz karides tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, karides nasıl pişirilir? İşte, adım adım karides tava tarifi ve yapımı.

Terletme nedir, nasıl yapılır Soğan terletme yapımı ve tarifi

Terletme nedir, nasıl yapılır? Soğan terletme yapımı ve tarifi

Soğan terletme yapımı, farklı ve değişik lezzet arayanların sofralarında yer tutmaya devam ediyor. Terletme, özellikle kebap yapımında, et ile birlikte pişmesi gereken ancak pişme süresi etten daha uzun olan sebzelere uygulanıyor. Bazı yörelerde bu işleme demleme de deniyor. Soğan, sarımsak ve patlıcan terletme işlemi özellikle kebaplara eklenen bu tür sebzelerde yapılıyor. Peki, terletme nedir, nasıl yapılır? İşte, soğan terletme yapımı ve tarifi.

Mersinin çileği ve vişnesi kadınların elinde değerleniyor

Mersin'in çileği ve vişnesi kadınların elinde değerleniyor

Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadınları, el ele vererek doğal meyvelerden reçel üretiyor. Odun ateşinde geleneksel yöntemle pişirilen reçeller, kooperatiflerin sipariş hatlarından ve belirlenecek satış noktalarından tüketicilere sunulacak

Baharat ihracatı 5 ayda 80 milyon dolara ulaştı

Baharat ihracatı 5 ayda 80 milyon dolara ulaştı

Türkiye'den ocak-mayıs döneminde yapılan baharat ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 5 artarak 76 milyon dolardan 80 milyon dolara çıktı.

27.06.2020Ekonomi
Evde Yapılabilecek 3 Pratik Çorba | Mucize Lezzetler

Evde Yapılabilecek 3 Pratik Çorba | Mucize Lezzetler

Çorba en keyifli sofralara eşlik eder. Çorba aşıkları için birbirinden güzel ve hafif 3 farklı çorba tarifi paylaşıyoruz.(Sponsorlu İçerik)

Vejetaryen Türk Lezzetleri | Mucize Lezzetler

Vejetaryen Türk Lezzetleri | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetlerin bu bölümünde zengin Türk mutfağının herkesin gönlüne taht kurmuş, birbirinden lezzetli, 3 farklı vejetaryen tarifini sizler için derledik.(Sponsorlu İçerik)

3 Mini Atıştırmalık | Mucize Lezzetler

3 Mini Atıştırmalık | Mucize Lezzetler

Lezzetli mini atıştırmalıklar hayat kurtarır ! Sizin için kolayca yapılan ve her daim yardımınıza koşacak mini atıştırmalık tariflerimizi paylaşıyoruz.(Sponsorlu İçerik)

Gıda sahtekârları

Gıda sahtekârları

Vatandaşın sağlığıyla oynayarak gıda üretimi gerçekleştiren firmalar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklandı. 2012’den beri gıdada sahtekârlık yapan firmalar kamuoyuyla paylaşılıyor. Son listede de 69 firmadan 136 ürün yer aldı. Açıklanan listede yer alan yasadışı uygulamalar vatandaşın da büyük tepkisini çekerken, listeye göre bazı sucuklarda at ve eşek eti, çay, pul biber gibi ürünlerde ise boya tespit edildi.

13.06.2020Ekonomi
Patates graten yapmaya ne dersiniz

Patates graten yapmaya ne dersiniz?

Patates, genellikle ana yemeklerin yanında tercih edilir. Fakat, bu tarifimiz de ana yemeğin ya kendisi. Nefis baharatları ve uzayan kaşar peyniriyle patates grateni çok seveceksiniz. Lafı fazla uzatmadan, işte patates graten tarifi...

4.06.2020Evdehayat
Antakya mutfağının vazgeçilmezini evde de yapabilirsiniz

Antakya mutfağının vazgeçilmezini evde de yapabilirsiniz

Biberli ekmek en sevilen Antakya lezzetleri arasında her zaman üst sıralarda yer alır. Peki bu nefis hamur işini evinizde de yapabileceğinizi söylesek? Mayalı hamurun üzerine yayılan zahterli biber salçasının yarattığı o benzersiz tattan vazgeçemeyeceksiniz. Afiyet olsun...

28.05.2020Evdehayat
5 dakikada hazır Baharatlı bardakta mısır tarifi

5 dakikada hazır! Baharatlı bardakta mısır tarifi

Bardakta mısır son yılların en sevilen sokak lezzetlerinden. Özellikle çocukların çok sevdiği bu lezzet aslında evde de kolayca yapılabilir. Siz de bardakta mısır özlemi çekiyor ve şipşak bir tarif arıyorsanız doğru yere geldiniz. Sizi hemen aşağı alalım. Şimdiden elinize sağlık…

23.05.2020Evdehayat
Hazımsızlık nedir, neden olur Hazımsızlığa ne iyi gelir

Hazımsızlık nedir, neden olur? Hazımsızlığa ne iyi gelir?

Hazımsızlık sindirim sisteminin iyi çalışmaması sonucunda sık sık yaşanan bir sorundur. Günümüzde her üç kişiden birinde görülen hazımsızlık sorunu, yemek yeme alışkanlıklarıyla da doğrudan ilintilidir. Peki, hazımsızlık nedir, neden olur? Hazımsızlığa ne iyi gelir?

22.05.2020Sağlık

Yazar Sonuçları

Anadolu’da güne başlamanın sıcacık, leziz hali

Dillere destan kahvaltımız bu kadar yaygınlaşıp zenginleşmeden önce yanında bir parça yufka ekmeğiyle birlikte çorba her daim günün doyurucu başlangıcı olmuş. Tarhanadan yoğurt soslu çorbalara o kadar karakteristik çeşidimiz var ki… Anadolu’nun dört bir yanındaki damaklarda iz bırakan, bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak çorbaları ve esnaf lokantalarını mercek altına aldım.

15.11.2020

Kış aylarında kilo almamak için öneriler ve sağlıklı tarifler

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ve güneşin daha erken batması nedeniyle dışarda geçirilen süre ve fiziksel aktiflik en az seviyeye iniyor. Günün tüm serinliği ve yorgunluğuyla eve gelir gelmez de daha çok karbonhidrat içeren atıştırmalık tüketme ihtiyacı artıyor.

12.11.2020

İstanbul'da günbatımının en güzel izlendiği balık restoranları

Türkiye’nin belki de dünyanın en güzel kentlerinden İstanbul. Şehrin atmosferi, akustiği, manzaralarının güzellikleri saymakla bitmez. Güneşin doğuşu batışı bile farklı bu medeniyetlerin beşiğinde. Ben de sizler için bu hafta günbatımının en güzel izlendiği balık restoranlarını keşfettim. “Karanlık çökerken usul usul, pembeleşen gökyüzünün denize dalışını en güzel hangi balık restoranında izlerim?” diyorsanız, buyurun yazıma...

10.11.2020

Biri 'Kabak sevmem' mi dedi? O zaman bu yemeği hiç tatmamış

Siz de kabak deyince burun kıvıranlardan mısınız? O zaman bildiğiniz tüm kabak yemeklerini unutun.

4.11.2020

11.000 yıl önce buğdaydan bulgura

Bulgur, amber renkli 'sert buğday'ın yani, durum buğdayının, temizlenip pişirildikten sonra kurutularak ve buğday tanelerinin kepeğinin ayrıştırılması işlemlerinden geçirilmesi ile ileri teknoloji kullanılarak üretiliyor. Bulgurun rengi, lezzeti, pişerken su çekme oranı ve pişme süresi buğdayın cinsine, yetiştiği toprağın özelliklerine; yani coğrafyasına göre değişiyor.

30.10.2020

Vegitisyen'in Vegan Türk Mutfağından Vegan Karnıyarık Tarifi

Vegan beslenme deyince, pahalı, zor bulunan, ithal malzemeler gelmesin aklınıza. Türk Mutfağı’nın vegan bölümü alanım olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: Türk Mutfağı dünyanın en lezzetli, uygun fiyatlı gastronomik vegan mutfaklarından biridir. Bunu 6 yıldır %100 vegan yaşayan Antakya’lı bir beslenme uzmanı olarak söylüyorum.

22.10.2020

Ezber bozan tatlar

“Doğada her şey bir değişimdir; fakat bu değişimin arkasında sonsuzluk yatar.” (Wolfgang Van Goethe)

22.10.2020

DADI BEK GÜZEL DENİZLİ MUTFAĞI

Kimimiz Denizli’yi Pamukkale travertenleriyle veya çok uzun öten, sonra da bayılan horozuyla ya da bornoz, havlu, çarşafıyla biliriz.

4.10.2020

Arınmak lazım

Kalabalık bir yolda yürüyorsunuz.. Herkeste bir telaş, oradan oraya savrulan insanlar, hava serin, uçuşan kızıl çınar yaprakları, esintiyle birlikte sonbahardan tam kışa geçiş, kulağımıza fısıldıyor... Yolun kenarında bir dilenci görüyorsunuz.. İki tane sebze kasasını kendine oturak yapmış ve dileniyor. Bitap durumda, , adama acıyorsunuz.. Bir anda dikkatinizi, adamın oturduğu tahta kasanın içindeki tomarlarca altın ve para çekiyor. Nasıl olabilir.. Dilenci üstünde oturduğu bu zenginliğin farkında bile değil. Hatta rüzgarla birlikte banknotlar birer ikişer uçuşuyor ama adam hala el açıp dilenmeye devam ediyor.

1.10.2020

Zamanı gelmişken bir tutam baharat

Eylül'ü geride bırakırken sonbahar kapımızı çaldı ve ardından kış... Tek endişemiz sağlığımız aslında. Hasta olmamak için gereken tedbirleri almak, hijyen çok önemli ve kapalı alanlarda, kalabalıklarda kalmamak. Pandemi sürecinde en çok da aldığımız her nefesin kıymetini anladık. Temiz havan, sağlıklı gıda, el sıkışıp dokunabilmek ne kadar değerliymiş.

1.10.2020

Bize neler yediriyorlar?

Söyleyecek söz bulamıyorum. Bize neler yediriyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı dönem dönem açıklıyor.

18.09.2020

Doyurucu ve lezzetli bir çorba: Şiş börek çorbası

Hatay yöresinde sonbahar aylarında genellikle keçi sütünün saatlerce kaynatılmasıyla yapılan tuzlu yoğurt, pek çok lezzetli yemeğin de ana malzemesini oluşturuyor.

16.09.2020

Mangalsız, dumansız ve oldukça lezzetli bir kebap: Kağıt kebabı

Kebap denilince genellikle akla ilk olarak mangal gelir. Ancak bu kebapta mangal yok, duman yok, koku yok ve üstelik lezzetinde de herhangi bir kayıp yok. İşte bu haftanın tarifi, kolaylıkla hazırlayıp yapabileceğiniz pratik ve bir o kadar da lezzetli olan Hatay’ın vazgeçilmez lezzetlerinden kâğıt kebabı tarifi

12.08.2020

Kurban bayramına özel beslenme önerileri ve bayram sonrası detoks

Bayram tatilinde kilo almamak için bayram esnasında ve bayram öncesi beslenmenize dikkat etmeli, yemeklerde porsiyon kontrolünü sağlamalısınız.

22.07.2020

Çiğ Köftenin 4000 Yıllık Tarihi

Türkiye’de gezmediğim il kalmamıştır herhalde…Adıyaman diğer adıyla Komegene Krallığı’nı ve Nemrut harabelerini gezdiğimde buranın dünyanın en ilginç yerlerinden biri olduğunu gözlerimle gördüm. Nemrut Dağı’nın yüksekliği 2134 metre. Dağın tepesine çıktığınızda güneşin doğuşunu ve batışını ayrı ayrı selamlayan dev heykeller, görenleri şaşkına uğratıyor.

22.06.2020

Kolay ve pratik meze isteyenlere: Közlenmiş patlıcan yoğurtlama

Kalabalık yemek sofralarının çeşit ve lezzet unsuru olan mezeler, ana yemek öncesi olmazsa olmaz.

17.06.2020