Limonata haberleri sayfasında Limonata hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1505 Limonata haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#LimonataBaşlıkta lezzetçik dedim ama aslında o gerçek bir süper güç... Yüzyıllardır mutfaklarda tatlıya, tuzluya, etliye, sütlüye ferahlık ve nefasetiyle birlikte mis kokusunu veriyor. Tavuktan sorbeye, limonlu öyle çok tarif var ki üzerine kitap rahatlıkla yazılır.
#LimonSıcakların artmasıyla birlikte ferahlamak için başvurduğumuz değişmeyen lezzet limonata! Taze sıkılmış limon suyuyla yapılanın, bazen de nane, reyhan gibi taze otlar ve mevsim meyveleriyle güzelleşen hallerinin peşindeyiz... Küçük büyük herkesin sevgilisi bu basit mutluluğun en iyisini hazırlayan mekânları jürimize sorduk.
#LimonataKatı, sıvı ve gaz maddeler karışımları meydana getirmektedir. Günlük hayatta kullanılan pek çok maddenin bir karışım sonucunda meydana geldiği görülmektedir. Karışımlar sonucunda ortaya farklı maddelerin çıkması sağlanmaktadır. Karışımı oluşturan maddeler kendi içinde iki gruba ayrılmaktadır. Peki, limonata homojen mi yoksa heterojen midir ve neden? İşte, limonatanın nasıl bir karışım olduğu hakkında detayları derledik.
#LimonataSıcak havayla başımızın dertte olduğu günlerde imdadımıza soğuk içecekler yetişiyor. İsteyene Hindistan cevizi suyuyla hazırlanmış bir çay, isteyene ananas ve zerdeçalı buluşturan bir smoothie... Bu hafta sizinle vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılayacak en favori soğuk içecek tariflerimi paylaşıyorum.
#LimonataSıcak havayla başımızın dertte olduğu günlerde imdadımıza soğuk içecekler yetişiyor. İsteyene Hindistan cevizi suyuyla hazırlanmış bir çay, isteyene ananas ve zerdeçalı buluşturan bir smoothie... Bu hafta sizinle vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılayacak en favori soğuk içecek tariflerimi paylaşıyorum.
#SmoothieSon olarak ferahlatıcı bir eşlikçi... Ebru Erke bayram sofraları için Şef Ali Güler’den tadına doyulmaz bir limonata tarifi aldı: "12 adet sulu limon ve 2 adet portakalı kaynar suda güzelce yıkayın. Bir kilo tozşekerin üzerine limon ve portakalların kabuğunu beyaz kısımlarını almayacak şekilde üstten rendeleyin. Ellerinizle güzelce ovarak kabukların hem renk hem de tat vermesini sağlayın. Bir demet taze nane yapraklarını da parçalayarak şekere ekleyin ve yine biraz daha ovun. İki saat dinlendirin. Portakal ve limon sularını sıkarak 10 litre içme suyuyla birlikte şekere ilave edin. Üç saat daha buzdolabında dinlendirdikten sonra süzüp servis edin. Buz koymayın, dolapta soğutmanız yeterli olacaktır.”
#Ebru ErkeSon olarak ferahlatıcı bir eşlikçi... Ebru Erke bayram sofraları için Şef Ali Güler’den tadına doyulmaz bir limonata tarifi aldı: "12 adet sulu limon ve 2 adet portakalı kaynar suda güzelce yıkayın. Bir kilo tozşekerin üzerine limon ve portakalların kabuğunu beyaz kısımlarını almayacak şekilde üstten rendeleyin. Ellerinizle güzelce ovarak kabukların hem renk hem de tat vermesini sağlayın. Bir demet taze nane yapraklarını da parçalayarak şekere ekleyin ve yine biraz daha ovun. İki saat dinlendirin. Portakal ve limon sularını sıkarak 10 litre içme suyuyla birlikte şekere ilave edin. Üç saat daha buzdolabında dinlendirdikten sonra süzüp servis edin. Buz koymayın, dolapta soğutmanız yeterli olacaktır.”
#Ebru ErkeLimonatayı, şerbeti, meyve suyunu, ayranı her daim içebilirsiniz elbette ama lezzetlerinin yazın soğuk soğuk katlandığına şüphe yok. İşin içine soğuk kahve, buzlu çay, punch da girince jürimiz de listemiz de coştu. İşte Türkiye’nin dört yanından alternatifleriniz...
#LimonataYaz aylarında serinlemek ve yazın artan sıvı ihtiyacını karşılamak için tercih ettiğimiz asitli, gazlı veya kremalı soğuk içecekler, aldığımız kaloride sinsi bir atışa sebep olabiliyor. Bu artışın nedeni ise bu içeceklere ilave edilen şeker ve bazen kremadan kaynaklanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Kahraman aşırı sıcaklarda yapımı oldukça kolay olan hem lezzetli hem sağlıklı pratik içecek tarifleri hazırladı.
#FesleğenMidemize adeta klima etkisi yapan, sıcak günlerin vazgeçilmez içeceği aynı zamanda çok kolay da bir yaz partisi seçeneği. Hele de klasik limonatanın dışına çıkan, o sarı rengi biraz renklendirip, biraz da farklı bir hava katan tarifleri denediğinizde olay daha da bir güzelleşiyor. İşte işinize yarayacak birkaç tarif...
#Limonata YapımıYaz aylarında sıvı tüketimi çok önemli. Yüksek hayvansal protein, tuz ve rafine şeker içeren gıdalar böbrek taşı oluşumuna davetiye çıkarıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Tanrıverdi “4 mm’den küçük taşlar böbrek ve idrar yollarından daha rahat atılabilirken, 6 mm’nin üzerindeki taşlara genellikle müdahale gerekiyor. Taş oluşan bireylerde sonraki beş yıl içinde bir başka böbrek taşı oluşturma olasılığı yüzde 50’lere ulaşıyor. Böbrek taşlarından korunmak için yapılacak şey aslında çok basit. Günde 2,5-3 litre su tüketmek böbrek sağlı için büyük önem taşıyor” diyor.
#LimonataMeyvelerin kraliçesi çilek, pasta süsü olmayı bırakalı çok oldu. Önce salatalarda kullandık, şimdi kahvaltılarda avokadoyla beraber ekmekleri şenlendiriyor. Farklılık arayanlara çilekli tarifler yazdım, gelenekselden şaşmayanlara şekersiz çilek reçelini anlattım...
#ÇilekDüşük KDV’ye tabi ürünler üzerinden fiş keserek vergiden kaçınma eğilimine giren işletmelerin tespit edilmesi üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti. Lokanta ve kafeler sattığı yiyecek ve içecekte KDV’yi yüzde 10, alkollü içeceklerde yüzde 20 olarak hesaplayacak.
#KDVSıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#Limonataİster salata veya çorba için isterseniz de limonata için kullanın. Aromasını ve tadını alabilmek için limon suyunu en verimli şekilde sıkmak gerekiyor. Klasik metotlarla sıkarak istenen oranda limon suyu elde etmek bazen uğraştırıcı olabiliyor. Ancak çok kolay bir püf noktası var. İşte limonun suyunu en iyi şekilde çıkarmanın yolu...
#LimonRamazan Bayramı’nda beslenme ve kalp sağlığına ilişkin bilgiler veren TOBB ETÜ Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, ‘Bugün bayram, bugün bir şey olmaz’ algısının son derece yanlış olduğunu vurgulayarak “Ağır yemek sonrası kan şekerimiz aniden yükselir ve buna cevap olarak vücudumuzda yüksek oranda insülin salgılanır. Bu yaşanılan şekerdeki yükselme kalp sağlığımızı olumsuz etkiler” uyarısında bulundu. Prof. Bozbaş, şu bilgileri verdi:
#Ramazan Bayramıİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, huzurevinin ardından Bahçelievler Belediyesi Sosyal Tesisleri’ni ziyaret etti. Kurum, Abdi İpekçi Spor Salonu inşaatının tamamlanmasına kısa bir süre kaldığını belirterek "Mevcut yönetim orayı engellemeye çalıştı ama biz durmadık, inşaatını bitiriyoruz" dedi.
#AK PartiAsıl hayran kitlesini zaman içinde edinen ve devam projesi merakla beklenen ‘Ölümlü Dünya’nın ikinci serüveninde Mermer Ailesi kaçırılan üyeleri Zafer’i kurtarmak için kimi eylemlere girişmek zorunda kalıyor. Ali Atay’ın yönettiği, senaryosunu da Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi’yle birlikte kaleme aldığı yapım yılın en ilgiye değer komedisi unvanını hak ediyor.
#Ölümlü Dünya 2Çocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıKış yaklaştıkça bünyeyi desteklemek için baharatlı veya meyveli sıcak içeceklere ilgimiz artıyor. Uzayan akşamlarda sohbetlere tatlı birer eşlikçi arayanlara, çocuklara ballı-sütlü bol vitaminli pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlere çok sayıda tarifle geldim. Altın sütlü kahve de var, sıcak limonata da…
#KışTBMM’nin yeni yasama yılının açılış resepsiyonunda konuklara özel ikram mönüsü sunuldu. Gastronomi Nobel’ini kazanan Mardin’li şef Ebru Baybara Demir’in hazırladığı mönüdeki 22 çeşit ikramın tasarlanması 3 hafta, yapılması ise tam 3 gün sürdü...
#TBMMBir zamanlar Hollywood'da güzellikleriyle göz kamaştıran bazı yıldızlar ilerleyen zaman içinde hayranlarını şaşırtan bazen de üzen görüntüler sergiliyor. Kimi kötü alışkanlıkları yüzünden kimi de genç kalabilmek uğruna yaptırdıkları estetik operasyonlar yüzünden bambaşka birisi gibi görünüyor.
#Heather LocklearHollywood, son yılların en kavgalı boşanma davasına tanıklık etti bir süre. İddialar, suçlamalar, ciddi para talepleri havada uçuşup durdu. Ama sonra her şey kelimenin tam anlamıyla bıçakla kesilir gibi bitti. Aylar boyunca maddi nedenler yüzünden birbirleriyle "boğaz boğaza gelen" ünlü çift, aniden boşanma anlaşmasını imzalayıverdi. Bu işin daha çok uzun süreceğini düşünenler de büyük bir şaşkınlığa düştü.
#Kevin CostnerHani çok yaygın bir deyim vardır... Çok sevdiğiniz bir insan için maddi ve manevi bütün varlığınızı ortaya koyarsınız, kendinizi ona adarsınız. Ama karşılığında hiç ummadığınız, son derece üzücü bir davranışla karşılaşırsınız... Bu sizi öylesine can evinizden vurur ki "Onun için saçımı süpürge ettim" dersiniz...
#ShakiraDamla sakızı kaçakçılığına karşı Osmanlı döneminde para cezasından ölüme kadar değişik ölçüde yaptırımların varlığına dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ekliyor: “Bu, değerinin bir ölçütü ve bana hep pırlantayı hatırlatıyor. Pırlanta taşını sadece kesimine göre değil, rengine göre de ayırarak değer biçeriz. Damla sakızı da aslında öyle, rengine göre ayrılıyor. Elbette büyüklüğünü de atlamamak lazım. Pırlanta taşı gibi damla sakızının da büyüklüğü önemli.”
#1Geçen haziran ayında gastronomi dünyasının en en prestijli ödüllerinden ‘Basque Culinary World Prize’a değer görülen sosyal girişimci şef Ebru Baybara Demir ile hem kendi hikâyesini konuştuk hem de gastronomi dünyası kazanını kaynattık. İyi bir şef olmak başarı için yeterli midir? Dünyadaki restoran eğilimleri nereye gidiyor? Başarılı girişimci kimdir? Sunum mu önemli yoksa ürün mü?
#AR-GETatları ve görünümleriyle iştah kabartsalar da şekerli ve gazlı içeceklerin zararları saymakla bitmez. Vitamin ve mineraller bakımından da fakir olan bu içecekler yerine su, maden suyu, kefir, ayran ve şekersiz bitki çaylarını ön planda tutmamız daha iyi olur. Serinletirken tok tutan, leziz mi leziz, sağlıklı ve bir o kadar pratik soğuk içecek tariflerimle geldim.
#İçecekBaşlıkta lezzetçik dedim ama aslında o gerçek bir süper güç... Yüzyıllardır mutfaklarda tatlıya, tuzluya, etliye, sütlüye ferahlık ve nefasetiyle birlikte mis kokusunu veriyor. Tavuktan sorbeye, limonlu öyle çok tarif var ki üzerine kitap rahatlıkla yazılır.
#Limon