EKSTRA
MENÜ

Kuzu Eti

Kuzu Eti ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Kuzu Eti haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.792 Kuzu Eti haberi bulunmuştur.

Kuzu Eti Haberleri

Soğuk algınlığı ve gribe karşı vücut direncinizi böyle güçlü tutun

Soğuk algınlığı ve gribe karşı vücut direncinizi böyle güçlü tutun

Kış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?

13.01.2021Sağlık
Empanadas nedir, nasıl yapılır İşte adım adım empanadas tarifi

Empanadas nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım empanadas tarifi

Latin ülkelerinde sıklıkla yapılan empanadas dünya çapında ünlüdür. Genelde geleneksel fırınlarda satılırlar. Bir börek çeşidi olan empanadas, sığır kıyması, tavuk, guava, peynir ya da peynir ve guava ile doldurulurlar. Peki, empanadas nasıl yapılır? İşte adım adım empanadas tarifi...

8. Sınıf İngilizce Give A Short Description Of A Process (Bir Tarifi İşlem Basamaklarına Göre Anlatma) konu anlatımı

8. Sınıf İngilizce Give A Short Description Of A Process (Bir Tarifi İşlem Basamaklarına Göre Anlatma) konu anlatımı

İngilizce dersinin konularından biri de give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konusudur. Give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) nedir? İşte 8. Sınıf İngilizce give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konu anlatımı.

12.01.20218. SINIF
2020 enflasyonu yüzde 14.60

2020 enflasyonu yüzde 14.60

Tüketicinin aralık ayı enflasyonu yüzde 1.25 artış gösterdi. Böylece yıllık enflasyon yüzde 14.60 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise aralıkta yüzde 2.36 artış gösterdi. Yıllık bazda üretici enflasyonu yüzde 25.15 olarak gerçekleşti. Tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasında 10.5 puanlık fark oluştu. Aralıkta en yüksek fiyat artışı yüzde 47.92 ile patlıcanda gerçekleşti.

5.01.2021Ekonomi
Kıyma Makinesi modelleri - En ucuz ve kaliteli kıyma makineleri

Kıyma Makinesi modelleri - En ucuz ve kaliteli kıyma makineleri

Kıyma makinesi, etlerin çekilerek kıymaya dönüştürülmesini sağlayan bir makinedir. Sıklıkla kullanılmaya başlanan mutfak eşyaları arasında yer alan kıyma makinesi modellerini siz de inceleyerek kullanmayı tercih edebilirsiniz. Eğer siz de kıyma makinesi nedir? Ne için kullanılır? Kıyma makinesi almalı mıyım? Kıyma makinesi modelleri, işlevleri ve özellikleri ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Güçlü bir bağışıklık sistemi için hangi vitamin hangi besinde bulunur

Güçlü bir bağışıklık sistemi için hangi vitamin hangi besinde bulunur?

Kış aylarında hem koronavirüs hem de mevsimsel hastalıklar nedeniyle birçok kişi bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını arıyor. Bu açıdan vitamin ve mineral ağırlıklı beslenme öne çıkıyor. Peki hangi vitamin hangi yiyeceklerde bulunur? Cevabı uzmanından aldık…

26.11.2020Yemek
Kendi uzak lezzetleri yakın... İrlanda mutfağından çok beğeneceğiniz ünlü yemek tarifleri

Kendi uzak lezzetleri yakın... İrlanda mutfağından çok beğeneceğiniz ünlü yemek tarifleri

Avrupa'nın ada ülkesi İrlanda, dinmeyen yağmurları, yemyeşil çayırları ve pofuduk koyunlarıyla ünlü. Mutfağı da genelde sebze ve kuzu eti ağırlıklı. Sizin için İrlanda mutfağının meşhur yemeklerinden bazılarını aşağıda sıraladık. İşte İrlanda mutfağı denince ilk akla gelen lezzetler...

İrlanda nerede İşte geleneksel İrlanda yemekleri

İrlanda nerede? İşte geleneksel İrlanda yemekleri

İrlanda coğrafi konumunun yanı sıra kültürel özellikleriyle dünyanın dört bir yerinden turistleri ağırlıyor. Yemyeşil bir doğa, ortaçağ kaleleri, Taş Devri mezarları, U2, Aziz Patrick ve sodalı ekmek İrlanda denilince ilk akla gelenlerden. Peki, İrlanda nerede? İrlanda'da ne yenir? İşte konumu ve geleneksel İrlanda yemekleri...

4.11.2020Gündem
Evde döner nasıl yapılır Evde döner yapımı için tarifi ve püf noktaları

Evde döner nasıl yapılır? Evde döner yapımı için tarifi ve püf noktaları

Döner Türkiye’nin en sevilen sokak lezzetlerinin başında geliyor. Türkiye’nin dört bir yanında birbirinden güzel dönerler yapan mekanlar mevcut. Ancak bu benzersiz lezzeti isterseniz evinizde de yapabilirsiniz. Fakat sokak lezzetleri evde yapıldığında genelde dışarıdaki lezzeti yakalamak pek mümkün olamıyor. Bu tarifimiz bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor. İşte dışarıda yediklerinizden hiçbir eksiği olmayan nefis ev yapımı döner tarifi ve yumuşacık, lezzetli ev yapımı döner için püf noktaları…

Özbek pilavı nasıl yapılır Özbek pilavı malzemeleri neler İşte adım adım Özbek pilavı tarifi

Özbek pilavı nasıl yapılır? Özbek pilavı malzemeleri neler? İşte adım adım Özbek pilavı tarifi

Özbekistan’ın en bilindik yemeklerinden biri olan Özbek pilavı, bulunduğu bölgede plov, polov ve aş gibi farklı isimlerle anılmaktadır. Özbek pilavını Özbekistan'ın tarihi kenti olan Buhara'da özel günler ve düğün sofralarında sunulmaktadır. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? Özbek pilavı malzemeleri neler? İşte adım adım Özbek pilavı tarifi

İtalyan menüsü nasıl olur İtalyan yemeklerinin özellikleri nelerdir

İtalyan menüsü nasıl olur? İtalyan yemeklerinin özellikleri nelerdir?

Dünyanın en sevilen ve en bilinen mutfaklarından biri İtalyan mutfağıdır. Genelde akıllara pizza, makarna ve risotto'yu getirse de aslında çok daha zengin bir yemek kültürüne sahiptir.

Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.

30.08.2020Seyahat
Ketojenik Diyet İçin Yiyecek Listesi

Ketojenik Diyet İçin Yiyecek Listesi

Ketojenik diyet son yıllarda popüler olan düşük karbonhidratlı ve yüksek yağlı bir diyet türüdür. Peki ketojenik diyette hangi karbonhidrat, protein ve yağ kaynağı yiyecekler tüketilebilir?

Tescilli Balıkesir kuzu etine, güvenli gıda takip sistemi geliyor

Tescilli Balıkesir kuzu etine, güvenli gıda takip sistemi geliyor

Balıkesir Ticaret Borsası’nın başvurusuyla 2018 yılında coğrafi işaret tescili yapılan Balıkesir kuzu eti için Kuzum Benim markasıyla Türkiye'de ilk kez kuzu etinde güvenli gıda takip sistemi kuruldu.

Elbasan Tava nasıl yapılır ve nedir Elbasan Tava tarifi, malzemeleri ve yapımı

Elbasan Tava nasıl yapılır ve nedir? Elbasan Tava tarifi, malzemeleri ve yapımı

Elbasan tava tarifi et yemeği çeşitlerinden en zahmetli ve en lezzetlisi olarak ön plana çıkıyor. Kuzu etinin yoğurtla harmanlaşmasıyla hazırlanan elbasan taba, Arnavutluk mutfağından sofralarımızda yer buluyor. Çeşitli baharatlar ve yoğurtla hazırlanan bu lezzet, et yemeği sevenlerin favori tercihlerinden. Sizler de misafir sofralarınız için farklı ve değişik lezzet arıyorsanız elbasan tava tarifine göz atabilirsiniz. Peki, elbasan tava nasıl yapılır? İşte, elbasan tava tarifi ve malzeme listesi.

Mangalda kül bırakmayın

Mangalda kül bırakmayın

Normalleşme adımlarıyla beraber sosyalleşmek için açık alandaki aktiviteler daha çok tercih edilir oldu. Bunlardan belki de en önemlisi yazın vazgeçilmezi mangal. Bu keyfinize keyif katacak lezzetleri ünlü şeflere sorduk: Püf noktaları neler? Şu sıra hangi malzemeler revaçta? Kendi bahçemiz yoksa nerelere gidebiliriz? Başkalarını rahatsız etmemek için nelere özen göstermeliyiz?

Kurban bayramı sofrası için saray mutfağından kirde kebabı

Kurban bayramı sofrası için saray mutfağından kirde kebabı

İzmir'in yöresel lezzetlerinden, 1500’lü yıllarda padişahların sofralarından eksik etmediği ’Kirde kebabı’, Kurban Bayramında özel sofra kurmayı düşünenlerin tercihi oluyor. Kentin tanınan mutfak şeflerinden Aygün Aras, kirde kebabının hem kuzu, hem de dana etiyle yapılabileceğini söyledi.

Biryan nedir, nasıl yapılır Biryan(büryan) kebabı tarifi ve malzeme listesi

Biryan nedir, nasıl yapılır? Biryan(büryan) kebabı tarifi ve malzeme listesi

Biryan nasıl yapılır? Biryan yani kuyu kebabı Türk mutfağının en tanınmış yemekleri arasında yer alıyor. Eti özel kuyularda pişirilen gerek tadı gerekse görüşünü ile ilgi gören bu lezzeti sofralarında farklılık arayanların mutlaka denemesi gerekiyor. Dünyada da girerek yayılan büryan kebabını misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. İşte, Türk mutfağının en tanınmış lezzeti olan biryan kebabı tarifi ve malzeme listesini bir araya getirdik.

Bayramın tadı sofrada çıkar

Bayramın tadı sofrada çıkar

Ramazan Bayramı kısıtlamaların gölgesinde geçti ama bu cuma başlayacak Kurban Bayramı’nda, tabiiki tedbirlerle, sevdiklerimize kavuşacağız. Belki başında uzun uzun oturamasak bile güzel bir bayram sofrası kurabileceğiz. Lezzetli bir bayram için şeflerden menü önerileri ve tarifler aldık.

26.07.2020Hürriyet Pazar
Kurban pazarında burma boynuzlu keçiye talep arttı

Kurban pazarında burma boynuzlu keçiye talep arttı

EDİRNE'nin Keşan ilçesi Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'nde kurulan kurban pazarında, bayram hareketliliği arttı. Büyükbaş hayvanların fiyatını pahalı bulan alıcılar, hem fiyatı uygun hem de eti daha lezzetli ve sağlıklı olan burma boynuzlu keçiye yöneldi.

25.07.2020Kurban Bayramı
Lezzet efsanesi Tokat kebabına yoğun talep

Lezzet efsanesi Tokat kebabına yoğun talep

Tokat’ta, sebze ve kuzu etinden yapılan yaklaşık 3 asırlık lezzet olan Tokat kebabı, koronavirüs salgını sonrasında normalleşme süreciyle birlikte yoğun ilgi görüyor. Özenle, kendine has fırınlarda hazırlanan kebap, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Kebabı yemek için şehir dışından da çok sayıda ziyaretçi geliyor.

Batrovci’den 5 dakikada geçtim

Batrovci’den 5 dakikada geçtim

Sırbistan, Sıla Yolu güzergâhında izincilere seyahat ve transit geçişlerde kısıtlamaların uygulanmadığı tek ülke. Geceleme durumunda herhangi bir bildirim de gerekmiyor. Yollar bomboş. Batrovci Sınır Kapısı’ndan beş dakikada geçtim. Son günlerde virüse yakalananlarda artış oldu. Benzinlikte, dinlenme tesislerinde tedbiri elden bırakmayın deriz. En büyük kısıtlama otoyollarda hız kısıtlaması. Sınır fazla aşarsanız hapis cezası bile var.

29.06.2020Avrupa
Macaristan sınırı tam bir çile

Macaristan sınırı tam bir çile

Korona gölgesinde yaptığım memleket yolculuğunun en sıkıntılı anlarını Macaristan’a giriş kapısı Röszke’de yaşadım. Bütün gece yağmur altında aracımın içinde sekiz saat bekledim. AB vatandaşları ve bu ülkelerde yaşayan yabancılar için Macaristan kara, hava, deniz yoluyla seyahate açık. Transit geçişler serbest.

27.06.2020Avrupa
Hırvatistan’da yollar güzel ama, hız yapma

Hırvatistan’da yollar güzel ama, hız yapma

Hırvatistan’a Bregana Sınır Kapısı’ndan giriş yaptım. Daha önceki yıllara oranla sınır kapısı ve otobanlar çok sakin. Görevliler eldiven ve maske takmıyor ancak sosyal mesafeye dikkat ediyorlar. Maske takmak zorunlu değil, ancak hükümetin, kalabalık ortamlarda ve toplu taşımada maske takılması, hijyen kuralları ve sosyal mesafenin korunması yönünde tavsiye kararı var.

26.06.2020Avrupa
Gidişte seyahate, dönüşte transit geçişe açık

Gidişte seyahate, dönüşte transit geçişe açık

Slovenya, Avrupa ülkeleri arasında salgını kontrol altına alan ilk ülkelerden biri. AB ve Schengen üyesi ülkelerinden gelenler için ülkeye seyahat izni var. AB ve Schengen ülkeleri dışında 14 günden fazla kalanlar ise ülkeyi transit geçmek zorunda.

25.06.2020Avrupa
Ramazanın yirmi ikinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

Ramazanın yirmi ikinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

İftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 15 Mayıs Cuma iftar menüsü...

15.05.2020Lezizz Menüler
Ramazanın on dördüncü gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

Ramazanın on dördüncü gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

İftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 7 Mayıs Perşembe iftar menüsü...

Ramazanın ilk gününde iftar için nefis yemek tarifleri hazırladık

Ramazanın ilk gününde iftar için nefis yemek tarifleri hazırladık

Ramazan geldi hoş geldi! Oruç tutanlar için ayın ilk birkaç günü zorlayıcı olabiliyor. Gün içinde çok acıkanlar iftar saatinde ağır yemeklere koşuyor. Ancak uzmanlar bunun doğru olmadığını, iftarda çok ağır olmayan yemekler tüketmenin sağlığa zararlı olduğunu belirtiyor. Sizin için ramazanın ilk gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve besleyici tarifler hazırladık. İşte 24 Nisan iftar menüsü…

24.04.2020Lezizz Menüler
Corona Virüse karşı bu önerilere dikkat Tarhana, turşu, boza...

Corona Virüse karşı bu önerilere dikkat! Tarhana, turşu, boza...

Corona Virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Mindan, "Saf C vitaminini yüksek dozda almamız gerekir" dedi. Mikropların mukozalardan geldiğini belirten Dr. Emin Mindan, “Mukozaların güçlü olması lazım. Güçlü olması için C vitaminin yanı sıra probiyotik almamız lazım. Yani dost bakteriler içeren yiyecekler tüketmemiz lazım. Bunların arasında geleneksel gıdalarımız turşu, boza, sirke, tarhana, salça, kefir gibi gıdalar yer alıyor. Bunlar probiyotik kaynaklarıdır bunlar bağırsaklardaki düzeni sağlıyor ve koruma sistemimizi güçlendiriyor” diye konuştu.

13.03.2020Gündem
Şubat ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler

Şubat ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler

Şubat ayının zam şampiyonu yüzde 44,09 fiyat artışı yaşanan kabak oldu.

3.03.2020Ekonomi
Siirtin damak çatlatan lezzeti büryan kebabına rağbet

Siirt'in damak çatlatan lezzeti 'büryan kebabı'na rağbet

Şehirdeki kebapçılarda 3 metre derinliğinde ve 100 santimetre çapındaki kuyularda 02.00'de yakılan odun ateşinde iki saat kemiklerinden sıyrılan kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlanan büryan, gün ağarmadan servis edilmeye başlıyor.

26.02.2020Seyahat

Yazar Sonuçları

2021, taptaze bir sene geliyor, haydi enerjiiiii haydi

Atsak mı artık şu üstümüzdeki ölü toprağını, ne dersin? Sadece sen değil, hepimiz bunaldık sıkıldık. Öf pöff... Ama ben sana bir şey diyeyim mi? Bu böyle olmaz. Bak yeni yıl geliyor, haydi azıcık toparla kendini, biraz modunu düzelt. Hani nerede umut dolu pozitif enerjiii? Böyle mi karşılayacaksın yeni tazeyi?

23.12.2020

Azerbaycan’ın cömertliğini ve sıcaklığını yansıtıyor

Azeri mutfağını çok iyi bilmem ama tamamen yabancısı da değilim. 20 sene önce Bakü’den güzel anılarla dönmüştüm. Koronadan önce gittiğim Zeferan’dan da... Umarım pandemi ve kısıtlamalar biter de yeniden açılır.

29.11.2020

Anadolu’da güne başlamanın sıcacık, leziz hali

Dillere destan kahvaltımız bu kadar yaygınlaşıp zenginleşmeden önce yanında bir parça yufka ekmeğiyle birlikte çorba her daim günün doyurucu başlangıcı olmuş. Tarhanadan yoğurt soslu çorbalara o kadar karakteristik çeşidimiz var ki… Anadolu’nun dört bir yanındaki damaklarda iz bırakan, bu soğuk günlerde içimizi ısıtacak çorbaları ve esnaf lokantalarını mercek altına aldım.

15.11.2020

Başarılı şef İsmet Saz’dan haberler...

Kuruçeşme’deki mekânı TOI’nin yerine bir başka markası olan Steeve’i açtı. Günün her saati gidip, mesafeli masalarda oturup ulaşılabilir fiyatlardaki Latin mutfağı lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz. TOI içinse üzülmeye gerek yok. O artık New York’lu...

1.11.2020

Edirne’nin II. Bayezid Darüşşifa mutfağı

Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan Edirne Darüşşifası’nın mutfağı hastalara adeta şifa dağıtıyordu. Günümüzde burası Darüşşifa Sağlık Müzesi olarak ziyaretçilerini bekliyor.

25.10.2020

Adana’yı kebap dışında tanımanın yolları

Türkiye’nin ilk ‘dijital yemek festivali’ olma özelliği taşıyan 4’üncü Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 9-11 Ekim’de gerçekleşecek. Tüm lezzet meraklıları sosyal mecradan ünlü şefleri, gastroşovları, mutfak atölyelerini, söyleşi ve panelleri izleyebilecek. Bu vesileyle hem Adana turu yapalım hem de festivale bakalım.

5.10.2020

Türkiye’de 291 çeşit köfte var

Bugüne kadar Türkiye’de 81 vilayetin 72’sini gezdim. Hemen hemen her şehrin kendine özgün bir köftesi olduğunu gördüm.

28.09.2020

Gülümseyin!

“Güler yüzlü insanların olduğu yere huzur kendiliğinden gelirmiş...” (Yukio Mişima, Japon romancı)

17.09.2020

İsmiyle müsemma bir lezzet: Alâ Nazik

Etin en yalın halinin patlıcan ile buluşmasıyla ortaya çıkan Alâ Nazik, Türkçe karşılığıyla “güzel yemek” anlamı taşıyor.

9.09.2020

Bildiğiniz bütün dolmaları unutun! Mardin'in sınırlarını aşan lezzeti kaburga dolması

Enfes bir Güneydoğu Anadolu lezzeti olan kaburga dolması, baş döndüren lezzetiyle Mardin’in oldukça ün yapmış bir tarifi. Çocukluğumun özel günlerinin olmazsa olmazı haline gelen bu yemek, kalabalık sofralarımızda tüm ailemizi ve misafirlerimizi bir araya getirirdi. Büyüklerim eskiden köy yaşamı şartlarında bu yemeği kuyularda ya da taş fırınlarda yapardı. Zamanla şehirleşmeyle birlikte bu artık çok da mümkün olamıyor fakat kaburga dolması pişirmesi uzun sürse de ev ortamında da oldukça kolay ve lezzetli şekilde hazırlanabiliyor.

26.06.2020

İftar-Etli köz patlıcan kebabı

Yapılışı: Patlıcanları bir fırın tepsisine koyun ve ısınmış 200 dereceli fırında iyice yumuşayıncaya dek pişirin.

17.05.2020

İftar-Etli ekşili Çukurova kabağı

Yapılışı: Kabakların uçlarını kesip dışlarını kazıyın.

7.05.2020

Taş fırında lezzeti katlanıyor: Fırın türlüsü

Hem hazırlaması çok kolay hem de çok lezzetli bir yemek olan fırın türlüsü sebzeli fırın kebabı olarak da biliniyor. Yanına yapılan şehriyeli bulgur veya pirinç pilavı ile güzel bir bütünlük sağlıyor ama pilav tüketmeyenler dilerlerse pide ve lavaş ile de bu nefis yemeği tüketebilir. İşte lezzetli ve pratik fırın türlüsü tarifi…

8.04.2020

Sade yaşam

“Şuna inanıyorum ki; dünyada yaşamak bir yorgunluk değil, bir eğlencedir ama sadelik ve bilgelik içinde yaşamak koşuluyla.” (Henry David Thoreau)

3.04.2020

Tarih ve kültürün lezzetlendirdiği yemekleriyle Diyarbakır

Efsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…

23.03.2020

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet: Belen tava

Hatay mutfağının en iyi 10 yemek listesi belirlense üst sıralarda yer alabilecek bir lezzete sahip olan Belen tavayı tüm ihtişamı ile siz de sofralarınızda konuk edebilirsiniz. İşte, Belen tava için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi ve oldukça kolay tarif bilgileri…

11.03.2020

Gaziantep’in dünyaca ünlü tescilli lezzetleriyle tanışalım mı?

Türkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.

1.03.2020

Güneş ışığının tadını keşfedin: Kuru sebzelerden türlü

Kış mevsimi geldiğinde yaz meyve ve sebzelerine özlem artıyor. Her meyve ve sebzenin vitamin değeri mevsiminde daha yüksek olsa da güneşin saymakla bitmeyen faydalarından yararlanacağınız kurutma yöntemiyle yaz lezzetlerini kışa taşımanız mümkün.

21.02.2020