EKSTRA
MENÜ

Künefe

Künefe ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Künefe haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 542 Künefe haberi bulunmuştur.

Künefe Haberleri

Hatay künefesi 24 ayar altınla kaplandı Fiyatı dudak uçuklattı

Hatay künefesi 24 ayar altınla kaplandı! Fiyatı dudak uçuklattı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehri ağına dahil edilen Hatay’ın coğrafi işaret tescil belgesine sahip tatlısı künefe, saf altın ile kaplandı.

Son Dakika | Mame Diouf: İstanbul takımları beni istedi

Son Dakika | Mame Diouf: İstanbul takımları beni istedi

Süper Lig ekiplerinden Hatayspor forması giyen Mame Diouf çarpıcı transfer itiraflarında bulundu. İşte Manchester United'dan Hatay'a uzanan kariyer...

25.12.2020Futbol
MasterChef jürisi Danilo Zanna: Fatih Terim benim kadar İtalyanca konuşsa başkan olur

MasterChef jürisi Danilo Zanna: "Fatih Terim benim kadar İtalyanca konuşsa başkan olur"

MasterChef jürisi şef Danilo Zanna hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Damak tadından yarışmadaki jüriliğine kadar geniş yelpazede samimi açıklamalarda bulunan Danilo şef hakkında merak edilenleri yanıtladı. Samimiyetinin aslında samimi olmak için hiçbir şey yapmamasından kaynaklandığını söyleyen Danilo şef, yaptığı işin okul gibi olduğunu söyledi.

17.12.2020Magazin
MasterChef Jürisi Danilo Zannadan itiraflar Fatih Terimin İtalyancası | Acun Ilıcalı | Mehmet Şef

MasterChef Jürisi Danilo Zanna'dan itiraflar! Fatih Terim'in İtalyancası | Acun Ilıcalı | Mehmet Şef

Masterchef jürisi Danilo Zanna hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Künefe tarifi yapan Zanna, anlatış şekliyle izleyenleri büyüleyecek. "Fatih Terim' mi daha iyi İtalyanca konuşuyor sen mi daha iyi Türkçe konuşuyorsun?" sorusuna da çarpıcı bir yanıt veren Danilo Şef'in açıklamaları ve samimi anları videonun devamında sizlerle...

11.12.2020Life Style
Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Türk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.

17 yıllık künefe ustası uyardı: Donmuş market künefelerinden uzak durun

17 yıllık künefe ustası uyardı: Donmuş market künefelerinden uzak durun

17 yıldır künefe ustalığı yapan Cemil Babalar, künefenin ana vatanının Hatay olduğunu belirterek, vatandaşların donmuş market künefeleri konusunda uyardı.

Antepte bir usta 6 aylık çalışmanın sonucunda üretti Talebe yetişemiyorlar

Antep'te bir usta 6 aylık çalışmanın sonucunda üretti! Talebe yetişemiyorlar

Müşterilerin büyük ilgisini çekti, talebe yetişemez oldular...

21.10.2020Nerede Ne Yenir
Sıtkı Usta Diyarbakırla özdeşleşen soğuk baklavanın patentini aldı

Sıtkı Usta Diyarbakır'la özdeşleşen soğuk baklavanın patentini aldı

Kadayıfla özdeşleşen Diyarbakır, tatlı listesine yenisini daha ekledi. Kadayıfçı Sıtkı Ustaya Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Soğuk Baklava Marka Tescil Belgesi verildi.

Hatay’ın tescilli lezzetleri kağıt kebabı ve künefeye ilgi büyük

Hatay’ın tescilli lezzetleri 'kağıt kebabı' ve 'künefe'ye ilgi büyük

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleri ile dikkat çekiyor.

Hatay’ın kağıt kebabı tescillendi

Hatay’ın "kağıt kebabı" tescillendi

Hatay'ın meşhur "kağıt kebabı" Türk Patent Enstitüsünden coğrafi işaret tescil belgesi tescil aldı.

Gastronomi başkentlerimizden Hatayın lezzetleri tescil kuyruğunda

Gastronomi başkentlerimizden Hatay'ın lezzetleri tescil kuyruğunda

UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da, künefe, sürk, küflü sürk ve kağıt kebabının ardından Samandağ ney kamışı, künefelik peynir, Antakya tuzlu yoğurdu, Antakya carra peyniri de coğrafi işaret tescili için bekliyor.

Masterchefte üst tura kimler çıktı Masterchef Türkiye 9. bölümde bir ilk İşte kazanan yarışmacılar ve yeni bölüm fragmanı

Masterchef'te üst tura kimler çıktı? Masterchef Türkiye 9. bölümde bir ilk! İşte kazanan yarışmacılar ve yeni bölüm fragmanı

Masterchef Türkiye'de kimler kazandı? MasterChef Türkiye'nin 25 Temmuz akşamı ekranlara gelen 9. son bölümünde, üçlü düello mücadelesi yaşandı. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en kısa sürede yapmaya çalışan yarışmacı adayları, 16 isim içine girmek için zamanla yarıştı. Üçlü düellonun ikinci turunda Mehmet Şef bir ilke imza atarak oylamaya katılmadı. İşte, Masterchef 2020'de elenen isimler ve 10. yeni bölüm fragmanı.

26.07.2020Televizyon
Künefe nasıl yapılır İşte künefe tarifi ve malzemeleri (künefe peyniri)

Künefe nasıl yapılır? İşte künefe tarifi ve malzemeleri (künefe peyniri)

Kadayıfla yapılan tatlılar deyince ilk akla gelenlerden biri de künefe oluyor. Mersin ve Hatay yöresinin en meşhur lezzetlerinden olan künefeyi, püf noktalara dikkat ederek ev ortamında da yapmak mümkün. Bu geleneksel lezzeti yaparken en önemli nokta peynir seçimi ve künefeyi ocak üzerinde çevirirken zamanlamaya dikkat etmek. Peki, künefe nasıl yapılır? Künefe peyniri hangisidir? İşte künefe tarifi , ve malzemeleriyle ilgili bilgiler…

Künefelerin altını yakın, şampiyonluk yakın

"Künefelerin altını yakın, şampiyonluk yakın"

TFF 1. Lig'de en yakın rakibinin 4 puan önünde liderliğini sürdüren Hatayspor, kentte şampiyonluk ve Süper Lig coşkusu oluşturdu. Ligin 10'uncu haftasından bu yana liderliğini sürdüren ve aldığı başarılı sonuçlarla adım adım şampiyonluğa ilerleyen bordo-beyazlı takım, taraftarlarının da yüzünü güldürüyor.

30.06.2020Avrupa
Hatay halkı Süper Lige hazır Künefe tadında bir şampiyonluk...

Hatay halkı Süper Lig'e hazır! "Künefe tadında bir şampiyonluk..."

TFF 1. Lig'de en yakın rakibinin 4 puan önünde liderliğini sürdüren Hatayspor, kentte şampiyonluk ve Süper Lig coşkusu oluşturdu.

30.06.2020Futbol
Çıtır çıtır bir lezzet: Künefe

Çıtır çıtır bir lezzet: Künefe

Künefe, Antakya mutfağının en meşhur tatlısı. Uzayan peyniri ve çıtır çıtır kadayıfıyla da tadına doyum olmuyor. Üstelik evde kolayca yapabilirsiniz. Peki evde künefe nasıl yapılır? İşte tarifi...

4.06.2020Evdehayat
O şehrimizin coğrafi işaretli lezzeti ramazan ayının vazgeçilmezi

O şehrimizin coğrafi işaretli lezzeti ramazan ayının vazgeçilmezi

Hatay'ın coğrafi işaret tescil belgeli tatlısı Antakya künefesi, sıcak şerbeti ve uzadıkça lezzeti artan tuzsuz peyniriyle iftar sofralarının vazgeçilmezi arasında bulunuyor.

Evde künefe nasıl yapılır Çıtır çıtır bir ev yapımı künefe tarifi

Evde künefe nasıl yapılır? Çıtır çıtır bir ev yapımı künefe tarifi

“Şimdi şöyle çıtır çıtır bir künefe olsa…” diyenler buraya! Sizin için evde nefis bir künefe yapmak için bilmeniz gerekenleri araştırdık. Antakya’nın en meşhur künefecilerine taş çıkartacağınız nefis künefe tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

16.04.2020Evdehayat
İngilterenin kapısını dünya kupası açacak

İngiltere'nin kapısını dünya kupası açacak

Bursa Kebap Evi markası ile yurtdışında büyümek istediklerini ifade eden Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı, “Özellikle Dubai ve Katar’da çalışmalarımızı hızlandırdık. 2022’de Katar’da dünya kupası düzenlenecek. Ayrıca Dubai’de Dubai Expo olacak. Buraya 100’lerce ülkeden insan gelecek. Markamızı tanıtıp İngiltere, İsveç, İsviçre, Fransa gibi ülkelerde mağazalaşmak istiyoruz” dedi.

24.02.2020Ekonomi
Baharda yolunuzu Hatay’a mutlaka düşürün

Baharda yolunuzu Hatay’a mutlaka düşürün

Binlerce yıllık tarihinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay son dönemde gezginlerin favori rotası. Henüz keşfetmediyseniz; doğal güzellikleri, zengin tarihi mirası ve mutfağı ile dikkate değer bu şehri bahar planlarınıza almalısınız.

23.02.2020Seyahat
Bakan Ersoy: Türkiyenin gastronomi geliri, konaklama gelirinin yarısı kadar

Bakan Ersoy: Türkiye'nin gastronomi geliri, konaklama gelirinin yarısı kadar

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy 2020 yılının Türk mutfağı konsept yılı olarak ilan edildiğini belirterek “Türkiye'nin gastronomi geliri, konaklama gelirinin yarısı kadar. Aslında bunun birebir eşit olması lazım.” dedi.

9.02.2020Ekonomi
Gökyüzünde künefe keyfi... Sosyal medya fenomeni görenleri şaşırttı

Gökyüzünde künefe keyfi... Sosyal medya fenomeni görenleri şaşırttı

Elazığ'da yaz kış yamaç paraşütçülerinin ilgi gösterdiği Hazar Baba Dağı'nda bu kez sosyal medya fenomeni Burak Özdemir, gök yüzünde ilginç bir deneyim yaparak künefe yedi.

22.01.2020Seyahat
Taylanddan gelen çılgın Türk

Tayland'dan gelen çılgın Türk

Bu aralar tüm gözler Fatih Tutak ve yeni restoranı ‘Türk’ün üzerinde. Piyasaya iddialı bir giriş yapan Türk’ü yakından tanımak ister misiniz? Ebru ERKE yazdı

19.01.2020Hürriyet Pazar
Bağışıklık Sisteminiz Kışa Ne Kadar Hazır

Bağışıklık Sisteminiz Kışa Ne Kadar Hazır?

Geç de olsa kışın gelmesi, sağanak yağmurların başlaması ve soğuk havaların kendini göstermesiyle birlikte bağışıklık sistemimiz gücünü yitirmeye başlıyor. Bu durum hastalıkların ve depresyon belirtilerinin baş göstermesine neden oluyor. Diyetisyen Melda Demiröz, kış dönemindeki hastalıklardan korunmak, yakalandığımız hastalıkların daha kolay atlatılmasını sağlamak ve olası depresyon belirtileriyle başa çıkmak için doğru beslenme konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

23.12.2019İyi Yaşam
Kapısının önünden kuyruk hiç eksik olmuyor... Yılbaşından önce mutlaka uğrayın

Kapısının önünden kuyruk hiç eksik olmuyor... Yılbaşından önce mutlaka uğrayın

İster evinize gelen misafirlere ikram edin, isterseniz yanınızda hediye götürün. İşte yılbaşı sofranızı tatlandıracak adresler.

16.12.2019Nerede Ne Yenir
Tam 15 çeşit üretiyor Türkiyenin tek kadın ustası...

Tam 15 çeşit üretiyor! Türkiye'nin tek kadın ustası...

Kayserili olan, 3 çocuk annesi Zeynep Geyik (33), Gaziantep'te tatlıcıda çalışarak, 2 senede künefe ustası olduktan sonra evini satıp, Adana'da dükkan açtı. Türkiye'nin tek kadın künefe ustası olduğunu belirten Geyik, Hatay'a özgü künefeyi geliştirip, 15 çeşit ürettiğini, sosyal medya sayesinde tanındığını söyledi.

27.11.2019Nerede Ne Yenir
Bambaşka bir lezzet yarattı, bugün talebe yetişemiyor

Bambaşka bir lezzet yarattı, bugün talebe yetişemiyor!

Malatya’da, 2 yıldır künefe işiyle uğraşan Yücel Altuğ, Malatya’nın meşhur kayısısını künefe ile buluşturdu.

Endonezyada dilimi bin dolara altın kaplamalı baklava

Endonezya'da dilimi bin dolara altın kaplamalı baklava

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir işletmede 24 ayar yaprak altın kaplamalı baklavanın dilimi 1000 dolara satılıyor.

13.09.2019Dünya
Zuhal Topalla Sofrada haftanın finalinde birinci kim oldu İşte 15 bin TLlik para ödülünün sahibi

Zuhal Topal'la Sofrada haftanın finalinde birinci kim oldu? İşte 15 bin TL'lik para ödülünün sahibi

Gündüz kuşağı programı Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında, haftanın birincisini seçmek için büyük final heyecanı yaşandı. Her gün beş gelinin yemek yapıp, kayınvalidelerin puan verdiği yarışmada, birinci olan isim, büyük ödülü almaya hak kazandı. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada haftanın birincisi kim oldu? İşte, 2-6 Eylül Zuhal Topal'la Sofrada haftanın kazanan ismi...

6.09.2019Televizyon
Kapısının önünden kuyruk hiç eksik olmuyor... Bayramda mutlaka uğrayın

Kapısının önünden kuyruk hiç eksik olmuyor... Bayramda mutlaka uğrayın

İster evinize gelen misafirlere ikram edin, isterseniz gittiğiniz bayram ziyaretlerinde yanınızda hediye götürün. İşte bayramda ağzınızı tatlandıracak adresler.

Yazar Sonuçları

Anadolu’da peynir peşinde bir yolculuk

Eski Fransız Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle, çok güzel ifade etmiş: “Yahu, siz 360 farklı türde peyniri bulunan bir ulusu yönetmek kolay mı sanıyorsunuz?” Bu, peynir zevki ve çeşnisi gelişmiş toplumların aslında ne kadar sofistike, zor beğenen insanlardan oluştuğunu anlatan sevdiğim veciz bir söz.  Bana sorarsanız bizim de Fransa’dan geri kalan yanımız yok. Bölge bölge, şehir şehir peynir çeşitlerimizin tam sayısını çıkartmak kolay değil, ama güvendiğim bazı araştırmalarda Anadolu’da tam 193 çeşit peynirimizin olduğu, bunlardan sadece dokuzunun resmi tescil altında olduğu belirtiliyor.

13.01.2021

Kebabınızı ister siz alın, isterseniz onlar getirsin...

Malum pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında bazı kısıtlamalar devreye alındı. Restoranlardan ve kafelerden bir süre mekanda hizmet alamayacağız. Bu kritik dönemde gel al veya paket servis yapan mekanların önemi bir kat daha arttı. Ben de sizlere en sevdiğimiz yemeklerden biri olan milli yiyeceğimiz kebabı evinize kadar getiren 4 işletmeden bahsedeceğim.

23.11.2020

Antakya'dan dünyaya açılan lezzet: Künefe

Kökeni Suriye ve Lübnan’a dayanan künefe tatlısı, gastronomi kentlerimizden biri olan Hatay’ın meşhur lezzetlerinden. Hatay’ın coğrafi işaret tescil belgeli tatlısıdır Antakya künefesi. Çıtır çıtır kadayıfa bol şerbet dökülmesiyle tüketilen bu lezzet, dünyada peynirle yapılan ilk tatlıdır. “Kaliteli künefe, uzayıp giden peynirinden belli olur” derler…

16.11.2020

Kahvaltı sosyalleşmesi için bugün nereye

Malum, bizde kahvaltı sosyalleşmesi diye bir şey var.

14.11.2020

Minyatür mantı tepsisi

Kocaman bir mantı tepsisi düşünün... Sonra alın onu künefe tabağı boyutuna kadar küçültün. İçindeki mantılar da minnak minnak olana kadar tepsiyle beraber küçülsün... Balat Meze’nin en ilginç yemeği işte böyle bir şey...

10.10.2020

İsmet Paşa’ya oradan vurulamaz

Devlet arşivlerinin başındaki zat, 1940’lı yıllardan devletin en üst düzeyinde gerçekleşmiş bazı yazışmaları çıkarmış devletin arşivinden.

16.08.2020

Tabaklarınızı ve damaklarınızı hazırlayın! Künefe mutfağınıza konuk oluyor

Geçtiğimiz günlerde bir yemek yarışmasında yarışmacıların yapmaya çabaladığı künefenin halini görünce, ilk fırsatta künefe tarifini vermem gerektiğini düşündüm. Hatay ile zihinlerde bağdaşlaşmış olan künefe, evde de kolayca yapılabilen tatlı türleri arasında yer alıyor. Küçük püf noktaları ve ayrıntılar ile leziz bir hal alabilen künefe, farklı pişirim tarzıyla da mutfak sanatınıza yeni bir soluk kazandıracaktır. İşte, evinizde yapabileceğiniz leziz künefe tarifi…

5.08.2020

Hatay’a gelmeyen hataya düşer

Antakya, çok kültürlü mutfağıyla beni her zaman çok etkilemiştir. Bu kez şehrin kahvaltılıklarını size tanıtacağım...

2.03.2020

Gaziantep’in dünyaca ünlü tescilli lezzetleriyle tanışalım mı?

Türkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.

1.03.2020

Lezzetli ve kolay tatlı tarifi: Taş kadayıf

Cevizle birlikte mükemmel bir uyuma sahip olan taş kadayıf, her ne kadar künefe ile tanınsa da Antakya mutfağının önemli tatlarından birisidir. Yörede kadayıfçıların üretip sattığı taş kadayıf, birkaç malzeme ile evde de kolayca yapılabiliyor. İşte, misafirleriniz için özel olarak hazırlayıp menüye dahil edebileceğiniz kolay taş kadayıf tarifi…

26.02.2020

Sevdim bu buluşmayı: Büyük Kudüs Mitingi

TÜRKİYE’de iktidar, Filistin ve Kudüs konusunda duyarlı.

10.02.2020

Hatay’ın en lezzetli 5 künefecisi

İki sıra kadayıf arasına yerleştirilmiş özel cins peyniri ve üzerine eklenen şerbetiyle künefe, hemen her restoranın menüsünde karşımıza çıksa da her yerde yenmez. Kadayıfın yapılmasının, peynir seçiminin, pişirilmesinin ve şerbetinin kıvamının ayrı ayrı özelliği var. En belirleyici tat olan peynir bazı yerlerde dil peyniri, bazı yerlerde lor peyniri bazı yerlerde ise Urfa peyniri olarak karşımıza çıkabiliyor. Ama en hakiki tadı Hatay peyniri veriyor ve künefe denilince akla hemen Hatay geliyor. İşte size Hatay’ın en lezzetli beş künefecisi…

18.12.2019

Festivalin ardından

Geçen hafta Bursa’nın ağır gastronomi isimleri ile birlikte gittiğimiz GastroAntep ziyaretimizden kalan notları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen hafta festivalin iyi taraflarını yazdım bu hafta da gördüğüm eksikleri yazacağım. Özeleştiri gerçekleri güçlendirir.

1.10.2019

Antep yaparsa, Bursa da yapar

Beni takip edenler bilir, ilk olarak 25 Aralık 2017 tarihinde #bursagastronomisehriolmalı hashtag ile yazmıştım; sonraları birkaç kez daha yazdım.

23.09.2019

Bir kötü, bir vasat, bir iyi, bir çok iyi, bir de olağan dışı lezzet tattım Adanalı Yusuf Usta

Bizde fast food’la şef mutfağı arası, yöresel, makul fiyat ve leziz yemekleri olan mekân çok. Çünkü hem alıcıları var hem de ne yapmak istediğini bilen ve işinin ehli zanaatkârlarımız yok değil. Özellikle de et ve kebap işinde. Yusuf Usta da bunlardan biri. Kendisinin sloganı şöyle: ‘Dünyada kebap, ahirette sevap’. Bence dünyada sevap işlemenin bir yolu da yaptığın işin hakkını vermek.

21.09.2019

Lezzet peşinde Şanlıurfa

Şanlıurfa her ne kadar inanç turizmiyle çok popüler olsa da son dönemlerde hem arkeoloji meraklılarını hem de lezzet düşkünlerini kendine çekmeyi başarıyor. Son Şanlıurfa seyahatimde şehrin binlerce yıllık tarihine, hâlâ bozulmamış kültürüne, geleneklerine, çarşılarından gelen o mis gibi kokulara, damakta büyük keyif ve anı bırakan lezzetlerine âşık oldum. Şanlıurfa'ya gelirseniz denemekten pişman olmayacağınız tatları ve uğramanız gereken bazı lezzet duraklarını sizlerle paylaşmak istedim.

17.09.2019

Mansur Bey ile Ekrem Bey arasındaki farklar

Mansur Bey’in belalısı Melih Gökçek... Ekrem Bey’in belalısı galiba kendisi...

12.08.2019