Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

Yazarımız şef Somer Sivrioğlu gastronomi öğrencileriyle bir araya geldi... Metro Türkiye ‘Yerelin İzinde’ projesinin yeni şefini açıkladı... Türk lezzetlerinin Lego versiyonları... Ve yılbaşı için geri sayıma hazırlanan adreslerle yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Jilber Barutçiyan, Aslı Duran, Şemsa Denizsel, Emre Şen ve Birol Uluşan (soldan sağa).

Ormanda mantar peşinde...

Metro Türkiye’nin ‘Yerelin İzinde’ projesinin 4’üncü etabı Şile’de gerçekleşti. Coğrafi işaretli ürünlerimize dikkat çekmeye odaklanan projenin bu etkinliğinde Kanlıca mantarı başroldeydi. Hep birlikte mikolog Jilber Barutçiyan’la mantar avına çıkıp lokal olarak yetişen çeşitleri keşfettik. Sonra da Casa Lavanda’da şefler Emre Şen ve Şemsa Denizsel’in mantarlı menüsünü tattık. Asıl sürprizse projenin işbirlikçisi Şemsa Şef’in bayrağı şef Murat Deniz Temel’e devrettiğini anlatması oldu. Metro Türkiye’yle projenin çalışmalarını artık Deniz Şef yürütecek.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Baklava mı lokum mu?

Haberin Devamı

Ünlü marka logolarını tanınmış kişilerle mizahi şekilde buluşturan @magentodon hesabı sosyal medyada oldukça popüler. Sayfanın kurucusu Melih Özbek’in yeni projesi yapay zekâyı kullanarak bu kez Lego’yu Türk mutfağıyla birleştirmiş. Künefe, baklava, ayran, kokoreç, lokum, Türk kahvesi gibi lezzetlerimizi ‘Lego tasarlayıp sunsaydı, nasıl olurdu’ hayaline cevap verecek şekilde çalışıp eğlenceli bir seçki oluşturmuşlar.

Gençlerle buluştu

Üniversitelerdeki gastronomi bölümlerinin giderek arttığı ülkemizde öğrencilerin vizyonlarını geliştirecek şeflerle buluşmaları oldukça önemli. Geçen hafta da yazarımız Somer Sivrioğlu, Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün düzenlediği konferansa katılarak gençlerle bir araya geldi. Somer Şef’in öğrencilere verdiği en önemli mesaj, geleneksel Türk yemeklerinin kayıt altına alınmasıydı. Bunu yaparken de yeniliklere mutfak sanatının özünü kaybetmeden yaklaşmanın önemini vurguladı. Uluslararası alanda Türk mutfağının öne çıkmasınınsa iyi yetiştirilmiş ve kendini geliştirmiş genç şeflerin sayesinde olabileceğini anlattı. Hedefi yurtdışında çalışmak olan gastronomi öğrencilerine, gitmeden önce çok iyi bildikleri 7-8 Türk yemeği tarifini hazır etmelerini öneren şef, etkinliğin sonunda Altınbaş Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı yemekleri de tattı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Çin usulü yılbaşı

Haberin Devamı

Yeni yıl gecesi için planlar yapılmaya başladı bile. Mekânlar da bir bir menülerini ve programlarını paylaşıyor. Kuruçeşme’deki Mandarin Oriental Bosphorus’un Çin mutfağına odaklanan restoranı Hakkasan da yılbaşı akşamı menüsünü şimdiden açıklayanlar arasında. Yılbaşı gecesi gidemeyecek olanlar için bu özel menüyü aralık ayı boyunca da servis edecekler... Baharatlı çıtır dana, deniz mahsullü dim sum, pancar salatası menüdeki seçeneklerden bazıları. Bilgi için: (0539) 688 74 77

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Hediye telaşına çare

Yılbaşını nerede karşılayacağımız kadar kime, ne hediye alacağımız da bu ay hepimizi tatlı bir telaş içine sürüklüyor. Tercihini yeme-içme hediyeliklerinden yana kullanmak isteyenler Çırağan Palace Shop’un internet sayfasına göz atabilir. Yılbaşı temalı çikolata ve kurabiyeler, Karaca X Çırağan Palace Shop koleksiyonundan Türk kahvesi fincanları ve başka pek çok paket seçeneği var.

BAKMADAN GEÇME!