İstiridye haberleri sayfasında İstiridye hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1374 İstiridye haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yıllardır bazı yiyeceklerin libidoyu yani cinsel isteği etkilediği iddia edilir. Bugüne kadar bu konuda yapılan pek çok araştırma var ve bu araştırmalar net bir bilimsel kanıt olmasa da bazı yiyeceklerin daha fazla cinsel istek ile ilişkilendirilebilecek unsurlar içerdiğini öne sürüyor.
#Afrodizyak BesinlerSağlıklı bir cinsel yaşam ruh ve beden sağlığımız üzerinde önemli rol oynuyor. Stres gibi nedenlerle cinsel yaşamımız da etkilenirken, aldığımız besinlere dikkat etmek neredeyse şart oluyor. Sebzeler ve yağsız proteinler açısından zengin ve şeker ve doymuş yağ içeren gıdalar açısından düşük bir diyet yemek, metabolik sendrom ve hormonal durumlar gibi libidonuzu etkileyen bozuklukların önlenmesine de yardımcı olabilir. Peki, cinsel gücü artıran yiyecekler neler? İşte, günlük rutinimize eklememiz gereken cinsel gücü artıran besinler...
#Cinselliği Artıran YiyeceklerKaradeniz'de Ordu, Sinop, Samsun ve Giresun açıklarında bilim insanlarınca 3 yıldır sürdürülen deniz altı araştırmalarında, ana yurdu Büyük Okyanus olan 'Pasifik istiridyesi' istilası tespit edildi. Deniz ticareti yapılan gemilerle bölgeye geldiği belirlenen istiridyelerin, deniz salyangozunun ardından çöken kara midye yataklarını kapladığı belirlendi. Ordu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Aydın, "İstiridyelerin 10 yıl içinde birçok yeri istila edeceğini düşünüyorum" dedi.
#İstiridyeÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzesi’ne armatör Mustafa Can, 1 milyon yaşında olduğu sanılan, 1 metre eninde 65 santimetre boyunda, istiridye olarak bilinen iki kapaklılardan (Bivalvia) Tridacna maxima Röding fosilini bağışladı.
#FosilDanimarka'nın Kuzey Denizi'ndeki, Vadehavet (Wadden) denizi sahilinde istiridye toplayarak mangal yapan 35 kişilik gruptan bir kadın, yediği istiridyenin içinden çıkan incileri görünce şaşkına döndü. Bölgedeki Mandö adasına istiridye safarisi düzenleyen Benny Thomsen: '35 kişiden oluşan bir grupla yaptığımız istiridye safarisinde toplanan midyeleri mangal yakarak pişirmek istedik.Gruptan bir bayan dişine sert bir cismin geldiğini söyleyince baktık ki bir inci. Aynı istiridyenin içine bakınca 29 adet daha inci olduğu görüldü' dedi.
#İstiridyeTürkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#UmamiYemek yaparken birbirinden farklı malzemeler kullanılabilir. Özellikle de mantar her türlü yemeğe yakışan besinlerden biridir. Mantarın nasıl temizleneceği ise çok fazla bilinmiyor. Mantar nasıl temizlenir? Mantar yıkanır mı, kültür mantarı nasıl temizlenmeli? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#MantarGünümüzde yemek yapmak için birbirinden farklı besinler kullanılmaktadır. Özellikle de mantar farklı lezzeti ve eşsiz tadı ile yemeklerde ön plana çıkmaktadır. İstiridye mantarı ise en çok merak edilen besinlerin başında geliyor. İstiridye mantarı nasıl temizlenir? Nasıl pişirilir? İstiridye mantar kavurma nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Istiridye MantarıUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirBalıkçı Rıza’yı takdir etmemek imkânsız. Özen gösteriyor, gayret ediyor ve işi severek yapıyorlar. Benim önüme gelenlerle askeri bir tabur doyacağı için hepsini çok ciddi inceleyemedim. Ama “Bu olmamış” diyeceğim hiçbir lezzete de rastlamadım. Tam tersine; memnun kaldığım ya da çok beğenip tekrar denemek isteyeceğim birçok meze ve balık vardı.
#Vedat MilorYıllardır bazı yiyeceklerin libidoyu yani cinsel isteği etkilediği iddia edilir. Bugüne kadar bu konuda yapılan pek çok araştırma var ve bu araştırmalar net bir bilimsel kanıt olmasa da bazı yiyeceklerin daha fazla cinsel istek ile ilişkilendirilebilecek unsurlar içerdiğini öne sürüyor.
#Afrodizyak BesinlerHalsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, baş dönmesi, baş ağrısı, saç dökülmesi ve tırnaklarda kolay kırılma gibi belirtiler yaşıyorsanız o zaman dikkat! Çünkü vücudunuz demir rezervlerinin azaldığının alarmını veriyor olabilir. Demir eksikliği, toplumumuzda basit bir sorun gibi görülüyor olabilir. Ama işin gerçeği başka. Çünkü demir minerali, vücudumuzda hayati bir role sahip...
#Buğra BuyrukçuYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorLucca’nın ekibine gastronomi direktörü ve yönetici şef olarak Ralph Sason atandı; birliktelikleri uzun vadeli olursa bana göre markaya katabileceği çok fazla şey var. Şehrin bir başka klasiği Zuma da kışa menüsünde yeniliklerle girdi. Ton balığının yağlı karın bölgesiyle hazırlanan ‘otoro sandviç’ bence menüye yeni girenlerin yıldızı. Six Senses Kocataş Mansions içindeki Toro Latin Gastro Bar da kış sezonu için menüsünü yenileyenlerden...
#Ebru ErkeMichelin yıldızlı Arkestra’ya çok ama çok bayıldım! Fransa, Lyon’daki Institut Paul Bocuse mezunu şef Cenk Debensason’un tabaklarında Fransız ekolünü fazlasıyla hissediyorsunuz. Ama öyle ağır soslara bulanmış proteinlerden bahsetmiyorum. Tam tersi, Fransız mutfak tekniklerinin biraz Uzakdoğu malzemeleriyle daha çağdaş halini düşünün…
#ArkestraFransa’da kayağa gitmek bir hayal diye düşünmeyin. Tatil zamanları Türkiye’de iyi bir dağ otelinde bir hafta kalmakla Alpler’de konaklamak neredeyse aynı fiyata geliyor. Kayak orada bizdeki gibi lüks değil. Pist alternatifi çok ama ben size nefis restoranlarda gastronomik bir deneyim de yaşayabileceğiniz Val d’Isère ve Tignes’i önereceğim...
#Ebru ErkeBitki temelli talebin yaygınlaşmasıyla artık süpermarketlerin vegan reyonlarında çeşit çeşit et muadili görebiliyoruz. Ama ona en benzeyen ve sağlığımıza en faydalı olan alternatif kesinlikle mantar... İşe mantarı tıpkı et gibi marine ederek başlayabilirsiniz. Aromatiklerle, sirke, yağ ve baharatla tatlandırdığınızda şaşırtan lezzetler yakalayacaksınız...
#GastronomiReşitpaşa’da 6 ay önce açılan Âdâb Eski Usul Meyhane, sakin ve samimi bir atmosferde vakit geçirmek isteyenlerin seveceği bir restoran. Menüsünde klasik mezelerin yanı sıra güveçte istiridye mantarlı kokoreç ve Girit ezme dolgulu hamsikuşu gibi özel lezzetler de var.
#GİZEM DİNÇBAŞGeçen hafta bir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında Türkiye’den öne çıkanları paylaşmıştım. Bu hafta da yurtdışı seyahatlerimde deneyimlediğim ve unutamadığım tatları paylaşmak istiyorum. Tıpkı geçen haftaki gibi sıralamam 1’den 10’a değil, hepsi eşit…
#Gastronomi2023 yılının en çok konuşulan gastronomi hadiselerinden biri Michelin Rehberi’nin değerlendirdiği restoranlarımız ve yıldız kazanan şefleriydi. Biz de bu yılbaşında Michelin yıldızı alan restoranlarımızın şeflerinin elinden çok özel lezzetleri mutfaklarımıza taşımak istedik. Yılbaşı akşamı klasiklerin dışına çıkıp misafirlerini şaşırtmak ve ihtişamlı bir sofra kurmak isteyenler için yeni yıla yakışan yıldızlı tarifler aldık.
#YılbaşıYılbaşı masası denince akla hemen bir içpilavla hindi veya et çeşitleri gelse bile artık kimi beslenme hassasiyetleri ve trendleri debaskın olmaya başladı. Veganlar, vejetaryenler ya da onları ağırlamak isteyenler sosla pişip nar gibi kızarmış bütün bir karnabahar veya istiridye mantarlarıyla da ihtişamlı bir sofra kurabilir. Bitki temelli lezzetler için Sanki Atölye’nin kurucusu Ceyda Artun’dan, klasiklere yakın durmak isteyenler içinse şef Yaren Çarpar’dan öneri ve tarifler aldık.
#MetroŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarMichelin Rehberi’nin 38’inci destinasyon olarak İstanbul’u seçmesi, Türkiye’de yeme-içme sektörünün gelişmesi adına büyük yankı uyandırmıştı. Ülkemize gelişinin bu ikinci senesindeyse rehbere İstanbul’dan sonra İzmir ve Bodrum dahil edildi. Sonuçlar 9 Kasım’da düzenlenen törenle açıklandı. Yıldız alan ve tavsiye listelerine giren restroranların alacağı özel Michelin plaketleriyse Metro Türkiye tarafından sahiplerine dağıtılacak.
#Michelin RehberiSağlıklı bir cinsel yaşam ruh ve beden sağlığımız üzerinde önemli rol oynuyor. Stres gibi nedenlerle cinsel yaşamımız da etkilenirken, aldığımız besinlere dikkat etmek neredeyse şart oluyor. Sebzeler ve yağsız proteinler açısından zengin ve şeker ve doymuş yağ içeren gıdalar açısından düşük bir diyet yemek, metabolik sendrom ve hormonal durumlar gibi libidonuzu etkileyen bozuklukların önlenmesine de yardımcı olabilir. Peki, cinsel gücü artıran yiyecekler neler? İşte, günlük rutinimize eklememiz gereken cinsel gücü artıran besinler...
#Cinselliği Artıran Yiyecekler