Greyfurt haberleri sayfasında Greyfurt hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2256 Greyfurt haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Greyfurt, tropikal bir narenciye meyvesi olarak bilinmektedir. Ekşi ve hafif acımsı bir tadı olan greyfurt oldukça faydalı bir meyve olmasına rağmen bazı ilaç gruplarıyla etkileşime girebilmektedir. Greyfurt tüketmek; kalp sağlığı için fayda sağladığı gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Aynı zamanda vücut için birçok farklı faydası da bulunmaktadır. Ancak bazı kişilerin greyfurt tüketmemesi gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#GreyfurtGreyfurt, ülkemizde maalesef ki en sık tüketilen meyveler arasında yer almıyor. Ancak uzmanlar bu meyvenin beslenmeye mutlaka dahil edilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Gelin bu leziz meyvenin faydalarına bir göz atalım...
#Greyfurtun FaydalarıAkdeniz Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, Corona Virüse karşı iyi geleceği söylenen greyfurtun fazla tüketiminin, ilaç kullanan kişilerde zehirlenmeye neden olabileceğini söyledi.
#AntalyaÇoğu kişi keskin tadı dolayısıyla greyfurt yemekten haz etmiyor. Oysa bu meyvenin birçok faydası bulunuyor. Greyfurt, genelde nezle veya grip olunduğu zaman akıllara geliyor, sonraysa unutuluyor. Diyetisyen Deniz Zünbülcan; greyfurtla birlikte alınan ilaçlara dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı, C vitamini deposu greyfurtun yararları hakkında bizleri aydınlattı.
#GreyfurtKış ayları gribe önlem için greyfurt tüketimi arttı ancak bazı besinler ilaçlarla birlikte tüketildiğinde etkileşim gösteriyor. Yeni yapılan araştırmalar greyfurt suyunun bazı ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturduğunu ortaya koydu. Peki, ölümle bile sonuçlanabilecek bu durum greyfurttaki hangi madde yüzünden ve nasıl ortaya çıkıyor?
#GreyfurtHavalar soğumaya başladı; kış mevsimi nezle, grip gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Beslenme ve diyet uzmanı Sevihan Akbulut ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya bağışıklığımızı güçlendirmek için tavsiyeler verdi. Buna göre, vitamin ve mineral dengesine dikkat ederek yeterli protein almalı, bol bol su içerek stresten uzak durmalı, haftada en az 150 dakika tempolu yürüyüş yapmaya ve düzenli uyumaya dikkat etmeliyiz.
#Melis YILMAZAni hava değişimlerinin yaşandığı bu günler, özellikle cilt sağlığımız açısından zorlu dönemlerdir. Soğuk havayla birlikte yıpranan cildimizi korumak içinse özel bakımlar yapmak neredeyse zorunlu hale gelir. Kışın her türlü dış etkene karşı daha savunmasız olan cildinizi korumak için neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, o zaman okumaya devam. Çünkü bugün size önereceğim taktiklerle cildinizi kolaylıkla koruma altına alabilirsiniz.
#Süheyla Buyrukçu90’lı yılların sonunda, daha 13 yaşındayken modellik dünyasına adım atmıştı. Victoria’s Secret için çalıştığı 2000’li yıllarda ise adeta podyumun tozunu attırdı. Şimdilerdeyse ailesini büyütecek olmanın büyük heyecanını taşıyor.
#Miranda KerrYavaş yavaş yaz sıcaklarını uğurlamaya başladık. Sonbahara girerken sebzeleri nasıl konservelik hazırlıyorsak vücudumuz için de bir kış hazırlığı yapmalıyız. Mevsim geçişlerinin halsizlik, yorgunluk, iştah artışı gibi etkilerinden kendimizi korumanın yolu aslında sandığımızdan daha basit...
#SonbaharReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelDilimize Farsçadan geçmiş olan turuncu kelimesi, ''turunç'' sözcüğünden türetilmiştir. Sonbahar ve kış aylarında sık sık tüketilen portakal, mandalina ve greyfurt, turunçgiller familyasında yer alır. Turuncu kelimesi de narenciye adıyla da bilinen bu meyvelerin renginden esinlenerek oluşturulmuştur.
#Turuncu Rengin AnlamıAlfabenin 8. harfi olan G, F harfinden sonra gelir. Fizikte kütle çekim ivmesi ''g'' şeklinde gösterilir. Büyük harfle yazılan ''G'' ise kütle çekim sabitinin simgesidir. Merak edenler için G harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimlerini derledik.
#G Harfi İle Başlayan İsimlerVitaminlerin ve minerallerin her birinin vücudumuzun farklı işlevleri üzerinde faydalı etkileri bulunur. Eksiklerinde ya da fazla alımlarında çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Dengeli ve düzenli beslenme bu vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde alınımını sağlayacaktır. Sağlıklı hücre büyümesi için önemli bir vitamin olan folat B9 vitamini olarak ta bilinir. Peki, folat nedir? Folat değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte detaylar...
#Folat NedirHem ünlü bir oyuncu hem de oyuncu koçluğu yapan babası sayesinde kameralarla erken yaşta tanışmıştı. Güzelliği bir yana yetenekli ve sempatik oluşuyla Hollywood’da şöhret basamaklarını da kolayca tırmanmayı başardı. Dünyanın en sevilen gençlik dizilerinden biri olan Gossip Girl’deki başarısını sinemaya da taşıyınca ünü tüm dünyayı sardı.
#Blake LivelyYazın daha hızlı kilo verildiğini biliyor muydunuz? Kış ayları direnç gösterdiği aylardır. Kışın havaların soğuk olmasından dolayı vücudumuz daha çok enerjiye ihtiyaç duyar ve beynimiz midemize sık sık açlık sinyalleri gönderir. Bu da kilo vermeyi zorlaştırır. Yaz aylarında ise sıcak hava nedeniyle metabolizma hızınız artar ve vücut daha fazla enerji harcar. Yazın kışa oranla iştahımız daha kapalıdır. Bu etkiler kilo vermemizi kolaylaştırır.
#Yelda BaşaranBasit bir sorunmuş gibi görünse de pek çok insan hap yutarken zorlandığı için ilaçlarını alamıyor, koca koca insanlar minicik hapı yutmak için şekilden şekile giriyor. ‘Hap yutmak ne kadar zor olabilir ki’ diye düşünebilirsiniz ama bu sorunu yaşayan insan sayısı sandığımızdan çok daha fazla. İnsanların yaklaşık yüzde 40'ı hap yutarken zorlanıyor ancak yutma teknikleri de dahil olmak üzere birkaç basit çözümle bunun üstesinden gelmek mümkün. Eğer siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız uzmanların önerilerine kulak verin.
#Hap YutmaBasit bir sorunmuş gibi görünse de pek çok insan hap yutarken zorlandığı için ilaçlarını alamıyor, koca koca insanlar minicik hapı yutmak için şekilden şekile giriyor. ‘Hap yutmak ne kadar zor olabilir ki’ diye düşünebilirsiniz ama bu sorunu yaşayan insan sayısı sandığımızdan çok daha fazla. İnsanların yaklaşık yüzde 40'ı hap yutarken zorlanıyor ancak yutma teknikleri de dahil olmak üzere birkaç basit çözümle bunun üstesinden gelmek mümkün. Eğer siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız uzmanların önerilerine kulak verin.
#SağlıkBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiVücudumuzdaki bakteri, mantar, virüs gibi mikroorganizmaların tümüne ‘mikrobiyota’ deniyor. Sağlıklı bedenin bağırsakla ilişkili olduğunu söyleyen Dr. Raphael Kellman’ın bulduğu ‘mikrobiyom diyeti’ ise doğru gıdaları yiyerek bağırsakları sağlıklı tutmaya odaklanıyor. Bu diyeti uzmanlara sorduk.
#MikrobiyotaHer yıl iki ya da üç kez dünya çapında ünlü restoran deneyimlemeye çalışıyorum. Mirazur, ‘gezici restoran’ olarak Sidney’e gelince menüsünü tatmaya gittim. Kakadu eriğiyle cennet karidesi bir tabakta buluşmuştu, beğendim. Deniz kereviti efsaneviydi ama kavunun ekşiliği dengeyi bozmuştu. Son dakika golüyse kalamata zeytin ve limonla oldu. Bu bir tatlı, hem de ne tatlı... Gecenin en iyisi!
#MirazurÜlkemizde kadınlarda yaygın olarak görülen miyomlar genellikle sinsice ilerlerken, bazen de aşırı ve uzun süreli adet kanaması, yoğun kramplar, geçmeyen yorgunluk ya da anne olmanın önündeki engel olarak kendini gösterebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Fırat Tülek, rahim miyomları hakkında bilinmesi gereken 5 önemli noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Rahim Miyomları