GeriSağlıklı Yaşam Domates kilo aldırır mı? diyette sabah ve akşam çiğ ile pişmiş domates yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates kilo aldırır mı? diyette sabah ve akşam çiğ ile pişmiş domates yemek kilo yapar mı

Domates kilo aldırır mı? diyette sabah ve akşam çiğ ile pişmiş domates yemek kilo yapar mı

"Zayıflamak isteyen kişiler doymuş yağ ve şekerli gıdalardan uzak durması gerekmektedir. Bu anlamda domates sıklıkla araştırılmaktadır. Diyet listelerine domates eklenir mi veya pişmiş domates tüketilir mi gibi sorular diyet yapan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Peki, domates kilo aldırır mı? Diyette sabah ve akşam çiğ ile pişmiş domates yemek kilo yapar mı? Sizlere domates hakkında merak edilenleri detaylıca derledik."

Domates düşük kalorili besinler arasında yer almaktadır. Bu nedenle mutlaka diyet yapan vatandaşların tüketmesi gerekir. Domates zayıflamaya yardımcı harika besinlerde birisidir.

 Domates Kilo Aldırır mı?

 Günümüzde kilo problemi pek çok kişide görülmektedir. Özellikle sağlık açısından fazla kilolardan kurtulmak önem teşkil etmektedir. Bu nedenle pek çok besinin yenip yenmeyeceği araştırılmaktadır. Bunlardan birisi de domates olmaktadır.

 Domates neredeyse hiç yağ içermeyen düşük yağlı diyetler için ideal olan bir besindir. Lif açısından zengin olan domates aynı zamanda kabızlığın da önüne geçmektedir. Bağırsakları çalıştıran ve yiyeceklerin yağ olarak depolanmasını önleyen domates kilo vermek için de büyük bir tol oynamaktadır.

 Domateslerde orta veya büyük boy olanlar ortalama 1.5 ya da 2.2 g lif içermektedir. Lifli besinlerde hem bağırsakların çalışmasını düzenler hem de kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda domates doğal olarak meydana gelen şeker, potasyum, protein ve C vitamini içeeiği ile zayıflarken bu minerallere olan ihtiyaçları da gidermektedir.

 Diyette Sabah ve Akşam Çiğ Domates Yemek Kilo Yapar mı?

 Mutfağın vazgeçilmez besinlerinden birisi de domatestir. Domates sabah kahvaltılarda veya salatalarda çiğ olarak tüketilmektedir. Ayrıca yağ içermeyen bir besin olduğu için en sağlıklı besinler arasında yer almaktadır.

 Domates ayrıca insan sağlığı açısından da sağlıklı bir besindir. Özellikle bağırsakların düzelmesini sağlayan ve kabızlığı gideren domates çiğ olarak sabah veya akşam tüketilebilir. Sabah ve akşam çiğ olarak tüketilen domates zayıflamaya da yardımı olmaktadır.

 Diyette Sabah ve Akşam Pişmiş Domates Yemek Kilo Yapar mı?

 Domatesin zayıflamaya olan etkilerini bilmek için kaç kalori olduğuna da bakmak gerekir. Domatesin büyüklüğüne göre kalori miktarları şunlardır:

 - 1 küçük boy domates 14 kaloridir.

 - 1 orta boy domates 19 kaloridir.

 - 1 yarım domates 9 kaloridir.

 - 1 orta dilim domates 4 kalori olmaktadır.

 Domatesler pişmiş olarak da tüketilebilir. Pişmiş domateslerin tüketilmesi kilo alma anlamında sıkıntı yaratmamaktadır. Fakat akşam yemeklerinde yağlı besinler ile birlikte tüketilen domates kilo yapabilir. Bu nedenle aksam yağlı beslenmemeye özen gösterilmesi gerekir.

 Gündüzleri ise pişmiş domatesi kullanmanın hiçbir zararı yoktur. Domatesi salatalarda yemeklerde veya çiğ olarak da tüketebilmek mümkündür. 1 adet orta boy domatesin besin değerleri ise şunlardır:

 - 2.86 karbonhidrat

 - 1.5 protein

 - 0.23 Yağ

 - 1.5 Lif

 - 0 Kolesterol

 - 6.6 Sodyum

 - 266.2 Potasyum

 - 14.5 Kalsiyum

 - 0.55 Demir

 - 92.4 A vitamini

 - 27 C Vitamini

False