MENÜ

Domates

Domates ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Domates haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 15.379 Domates haberi bulunmuştur.

Domates, patlıcangiller ailesinden, anavatanı Güney ve Orta Amerika olan, meyvesi yenebilen otsu bitki türü.

ABD'de 1893 yılında mahkeme sebzelerle birlikte saklanıp yenildiğinden onu sebze diye sınıflandırmıştır fakat gerçekte meyvedir. Domatesin ilginç bir tarihi vardır. Bolivya ve Peru'da yabani sarı renkli bir domates türü bulunmuş ve sonra Meksika'da yetiştirilip, Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfinden sonra Avrupa'ya gemilerle gönderilmiştir. İtalyanlar sarı renginden ötürü onu altın elma olarak adlandırdı, ama çok geçmeden kırmızı türleri ortaya çıktı. Domates ABD'de ilk defa Thomas Jefferson tarafından yetiştirildi. Ama pek çok insan zehirli olduğuna inanarak yemeyi reddetti, ta ki 1900'e kadar. Uzun zaman önce, pek çok Avrupalı için aşk elmasıydı, çünkü insanları romantik yaptığına inanılıyordu. Domates adı İspanyolca tomateden, gelmektedir, bu isim de Nahuatl dilinde tomatotldan alınmıştır.

Domates Haberleri

Taksime çıkmış gibi hissedeceksiniz Evde ıslak hamburger tarifi

Taksim'e çıkmış gibi hissedeceksiniz! Evde ıslak hamburger tarifi

Islak hamburger adı İstanbul’la özdeşleşmiş lezzetlerimizden. Özellikle Taksim’deki eğlenceli saatlerin sonunda eve dönerken meydanın çevresindeki büfelerde bir-iki tane atıştırılması adet olmuş artık. Peki Taksim’e eğlenmeye gitmiyoruz diye ıslak hamburger de yemeyelim mi? Tabii ki yiyelim, üstelik evde kendimiz yapalım kıymasından sarımsağına hepsini kendi damak tadımıza göre ayarlayalım. İşte ev yapımı ıslak hamburger tarifi…

31.03.2020Evdehayat
Yiyemiyorum diye üzülmeyin Ev yapımı kokoreç dışarıdakini aratmıyor

Yiyemiyorum diye üzülmeyin! Ev yapımı kokoreç dışarıdakini aratmıyor

Türkiye’de sokak lezzetlerinin en sevilenlerinden, evde nasıl yapıldığı en çok sorgulanan lezzetlerin başında geliyor. Özellikle temizlik kaygısı nedeniyle dışarıda kokoreç yemek istemeyen ama bu muhteşem lezzetten mahrum da kalmak istemeyenlerin favorisi ev yapımı kokoreç. Biz de evde kokoreç yapmak isteyenler için nefis iki tarif hazırladık. Biri bağırsakla diğeri ise bağırsak bulamayanlar için işkembeyle yapılıyor. Malzemeleri, yapılış adımları ve püf noktaları aşağıda. Afiyet olsun…

31.03.2020Evdehayat
Meyve-sebzede kamyonet çözümü

Meyve-sebzede kamyonet çözümü

Koronavirüs nedeniyle birçok kişi pazara markete gitmiyor.

30.03.2020Ekonomi
Domates ihracatında güven yüzde 12lik artışı getirdi

Domates ihracatında "güven" yüzde 12'lik artışı getirdi

Türkiye'de ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege bölgelerindeki seralarda üretilen domateslerle 1 Ocak-25 Mart döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,26'lık artışla 119 milyon 846 bin dolara ulaştı.

29.03.2020Ekonomi
24 maddede bağışıklık sistemini  güçlü tutma rehberi

24 maddede bağışıklık sistemini güçlü tutma rehberi

Koronavirüsten korunabilmek için en önemli kurallardan biri bağışıklık sistemini güçlü tutmak. Bunun için üç şeye dikkat etmek gerekiyor; doğru beslenme, günlük egzersiz ve moral! Alanında uzman isimlerden 24 maddede bağışıklık sistemini güçlendirmenin püf noktaları…

29.03.2020Hürriyet Pazar
Evde kilo almanın  önüne nasıl geçeceğiz

Evde kilo almanın önüne nasıl geçeceğiz?

Bugünlerde kimileri kendini sürekli buzdolabının başında buluyor. Bol bol yapılan alışverişler, evde denenen değişik tarifler ve her can sıkıntısında yemeğe sarılmalar... Bu dönemi hem sağlığımızı bozmadan hem de kilo almadan nasıl geçireceğiz? Uzmanlara danıştık.

Evde tarhana nasıl yapılır Anadolunun dört bir yanından tarhana tarifleri

Evde tarhana nasıl yapılır? Anadolu'nun dört bir yanından tarhana tarifleri

"Darhane çorbası" yakıştırmasını sonuna kadar hak eden tarhana, aynı zamanda güçlü bir probiyotik kaynağı. Bu özelliği sayesinde de bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. O nedenle son dönemde tarhanaya gösterilen ilgi birkaç katına çıktı. Marketlerde tarhana bulmak elbette mümkün ama evde yapılmış tarhananın yerini de hiçbir şey tutmuyor. Sizin için Türkiye'nin farklı yörelerinden evde yapılabilecek tarhana tarifleri derledik. Bu arada şunu da hatırlatalım: Tarhana normalde yaz sonunda yapılır ve sıcak günlerde kurutularak tüm kış tüketilecek biçimde saklanır o yüzden de büyük miktarlarda yapılır. Ancak siz dilerseniz daha küçük miktarlarda yoğurduğunuz tarhanayı taze taze de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

27.03.2020Evdehayat
Sabun, tuvalet kâğıdı, pirinç, domates... Almanlar...

Sabun, tuvalet kâğıdı, pirinç, domates... Almanlar...

Alman ordusu, koronavirüs salgınıyla mücadelede bazı kent ve yerel yönetimler tarafından 140 kez yardıma çağrıldı. Almanya Genelkurmay Başkanı Ebehard Zorn, ‘Deutschlandfunk’ radyosuna yaptığı açıklamada, askerlerin verdiği tıbbi hizmetin yanında yerel yönetimlere portatif yatak, lojistik destek ve tıbbi malzeme desteği verildiğini kaydetti.

25.03.2020Avrupa
Güçlü bir bağışıklık sistemi için her gün bir avuç kuru yemiş...

Güçlü bir bağışıklık sistemi için her gün bir avuç kuru yemiş...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, tüm dünyada etkisini gösteren COVID-19 virüs salgını nedeniyle bağışıklık sisteminin öneminin bir kez daha vurgulandığı bu dönemde, kuru yemişlerin insan vücuduna sağladığı olumlu etkilerini anlatırken hijyen bakımından ambalajlı kuru yemiş tüketilmesinin de önemle altını çizdi.

Eklem ağrılarına ne iyi gelir Eklem ağrısı neden olur ve nasıl geçer

Eklem ağrılarına ne iyi gelir? Eklem ağrısı neden olur ve nasıl geçer?

Hareket edebilmek için eklem yapıları da en az kemik ve kaslar kadar önemlidir. Ayakta dururken ya da otururken vücut işlevini yapabilmek ve destek alabilmek için eklem yapıları kullanır. Eklemlerde oluşan ağrılar vücut hareketlerini kısıtlayacağı için günlük hayatın gerekliliklerini yerine getirmede zorluk çıkartacaktır. Gerekli olan tedavi yönteminin uygulanabilmesi için ilk kural, eklem ağrılarının ne sebeple oluştuğunun bilinmesidir. Peki, eklem ağrısı neden oluşur? Eklem ağrıları nasıl geçer? Eklem ağrılarına ne iyi gelir? İşte, detaylar.

25.03.2020Sağlık
Bahar Aylarında Sebze ve Meyveler Nasıl Tüketilmeli

Bahar Aylarında Sebze ve Meyveler Nasıl Tüketilmeli?

Mevsimine göre sebze ve meyve tüketmenin ne kadar önemli olduğunu bilmeyenimiz yoktur. ''Pek çok sebzede pişirildikten sonra vitamin ve mineral değerinde oldukça ciddi azalmalar meydana gelir'' diyen Dr .Fevzi Özgönül, bahar aylarında sebze ve meyvelerin nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.

Uzmanlar uyarıyor: Koronavirüse karşı cep telefonu kulaklıkla kullanılmalı

Uzmanlar uyarıyor: Koronavirüse karşı cep telefonu kulaklıkla kullanılmalı

Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, koronavirüse karşı alınması gereken önlemlerde cep telefonuna dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, kablolu ya da bluetooth kulaklıkla kullanılması gerektiğini söyledi. Şener, yüzeyi pürüzlü sebze ve meyveleri de sirke ve tuzlu suda bir süre bekletilip, iyice arındırıldıktan sonra tüketilmesi gerektiğini anlattı.

24.03.2020Sağlık
Restoranlarda yediğinizden çok daha nefis olacak bir gurme burgere ne dersiniz

Restoranlarda yediğinizden çok daha nefis olacak bir gurme burgere ne dersiniz?

Gurme burgerler son yıllarda restoranların menülerinde en gözde seçeneklerin başında geliyor. Peki evinizde de restoranlardaki gibi kocaman köfteli, bol sulu gurme burgerler yapmaya ne dersiniz? Aşağıda püf noktalarımız ve nefis bir burger tarifimiz var. Üstelik bu burgerin ekmeği bile evde yapılıyor. Ağzınızın sulanmaya çoktan başladığını düşünüyor ve tarifimize geçiyoruz.

24.03.2020Evdehayat
Marketten alınanlar tadında nefis bir ev yapımı ketçaba ne dersiniz

Marketten alınanlar tadında nefis bir ev yapımı ketçaba ne dersiniz?

Kızarmış patates, köfte, makarna… Bu üçünün ortak noktası nedir? Doğru cevap: Hepsi de ketçapla çok iyi gider. Peki ketçabınızı marketten almak yerine evinizde yapıp gönül rahatlığıyla tüketmeye ne dersiniz? “Çok iyi olur” diyenler için tarifimiz aşağıda. Yalnız bu ketçabı çok büyük miktarlarda yapmamaya dikkat edin zira içinde koruyucu katkı maddesi olmadığından kısa sürede bozulabilir. İşte evde market tadında ketçap yapılışı…

24.03.2020Evdehayat
Cep telefonu kullanırken dikkat Corona virüs uyarısı...

Cep telefonu kullanırken dikkat! Corona virüs uyarısı...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, koronavirüse karşı alınması gereken önlemlerde cep telefonuna dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, kablolu ya da bluetooth kulaklıkla kullanılması gerektiğini söyledi. Şener, yüzeyi pürüzlü sebze ve meyveleri de sirke ve tuzlu suda bir süre bekletilip, iyice arındırıldıktan sonra tüketilmesi gerektiğini anlattı.

23.03.2020Gündem
Adaçayı ve Ekinezya Bakterilere Karşı Vücudu Koruyor

Adaçayı ve Ekinezya Bakterilere Karşı Vücudu Koruyor

Korona virüsüne karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Dr. Seda Albayrak, probiyotik içeren yoğurt, ayran, peynir, sirke ve turşunun yarı sıra bol bol soğan ile sarımsak tüketilmesini önerdi.

Yemek yemeyi oldu bittiye getirmek kendimize yapabileceğimiz en büyük saygısızlık

Yemek yemeyi oldu bittiye getirmek kendimize yapabileceğimiz en büyük saygısızlık

Çilek yatağında scone, sucuklu patates dolması, kerevizli mercimek çorbası, dondurmalı soğuk kahve... Geleneksel reçeteler, dünya mutfağının en iyi örnekleriyle aşçı ve yemek yazarı Aydan Üstkanat’ın ‘Yap, Ye, Paylaş’ adlı kitabında buluştu. Kitapta sofra düzeni ve mönü seçimi konusunda bilgiler de veren Üstkanat ile kitabını konuşup ipuçları ve öneriler aldık.

Koronavirüsten korunmak için nasıl beslenmeliyiz

Koronavirüsten korunmak için nasıl beslenmeliyiz?

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, koronavirüs her geçen gün etkisini artırırken, bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesinin önemine dikkat çekti. Uzel, “Bağışıklık sistemini normal şartlarda güçlü tutmak gerekir. Bağışıklık sisteminin desteklenmesi, hastalıklarla mücadelenin gündemden düşmediği bu günlerde hassasiyetle değerlendirilmesi gereken bir gündem oluşturmalıdır” dedi.

19.03.2020Avrupa
İhracatçılar Rusyanın domateste kotayı kaldırmasını talep ediyor

İhracatçılar Rusya'nın domateste kotayı kaldırmasını talep ediyor

Türkiye, domates kotasının 50 bin ton artırılmasının ardından geçen 10 günlük süreçte Rusya'ya yaklaşık 8 milyon dolarlık domates ihraç etti .

19.03.2020Ekonomi
Corona virüse karşı nasıl beslenmeliyiz İşte mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar

Corona virüse karşı nasıl beslenmeliyiz? İşte mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar

Koronavirüsle mücadelede alınacak önlemlerin yanı sıra dengeli ve doğru beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi için tavsiyelerde bulunuyor. Uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için demir, çinko, Omega 3, B12, probiyotik ve sirke kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlara göre, demir içeren kırmızı et, yumurta, kuru meyveler, kuru baklagillerin yanı sıra Omega 3 içeren uskumru, somon, sardalye ile ceviz badem ve yeşil yapraklı sebzeler bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Halciler Corona virüs nedeniyle artacak talebe hazır

Halciler Corona virüs nedeniyle artacak talebe hazır

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, ülkenin sebze ve meyve varlığında sorun bulunmadığını belirterek, "Telaş edecek, panik yapacak bir durum ya da sıkıntı yok, elimizde yeterli ürün var." dedi.

17.03.2020Ekonomi
Türkiyeden iki ayda 69 ülkeye domates salçası ihraç edildi

Türkiye'den iki ayda 69 ülkeye domates salçası ihraç edildi

Ocak-şubat aylarında yapılan domates salçası ihracatında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,3 artış yaşandı.

17.03.2020Ekonomi
Nişanlıyken kaçırdı beni

Nişanlıyken kaçırdı beni

Eşini nişanlılık döneminde kaçıran bir milletvekilinin evine konuk olacağız bugün. “Gezmeye gidiyoruz” diyerek arabaya bindirdiği nişanlısını kardeşinin evine götüren, bir odaya sevdiği kadını, diğerine de kendisini kilitleyen kim dersiniz? İYİ Parti Sakarya Milletvekili ve Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır’dan başkası değil.

16.03.2020Gündem
Meryem Uzerliden çok konuşulacak açıklamalar: Yerlerin dibine kadar indim

Meryem Uzerli'den çok konuşulacak açıklamalar: Yerlerin dibine kadar indim

Dokuz yıl önce oynadığı bir diziyle hayatımıza bomba gibi düştü. Yeteneği ve güzelliği kadar özel hayatıyla da hep gündem oldu. Şimdi geçmişe bakınca yaşadıklarını “Ne kadar ağır dönemler geçirmiş olsam da yaşadıklarımın tümü beni bu noktaya getirdi. Verdiğim kötü kararların içinden bile iyi şeyler çıkarmayı bildim” diye anlatıyor. Bir ayağı Berlin, bir ayağı Türkiye’de olan Meryem Uzerli’yle üç günlük İstanbul ziyareti sırasında buluştuk. Yakında vizyona girecek filmi ‘Kovan’dan yola çıkıp Berlin’deki hayatına, geçmiş hatalarına ve gelecek hayallerine uzandık.

15.03.2020Hürriyet Pazar
Yaş sebze ve meyve ihracatını domates ve biber sırtlıyor

Yaş sebze ve meyve ihracatını domates ve biber sırtlıyor

Ocak ve şubatta 129 ülkeye 316 milyon 137 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren Batı Akdeniz'in, en fazla ihracatını 102 milyon dolarla yaş sebze ve meyve sektörü oluşturdu.

14.03.2020Ekonomi
Bamya nasıl temizlenir Bamya nasıl pişirilir

Bamya nasıl temizlenir? Bamya nasıl pişirilir

Tombul, sultani gibi çeşitleri olan bamya en çok konservesi yapılan sebzelerden biridir. Bamyanın sevilmeme nedenlerinden biri salyalanmasıdır çünkü bu pek çok kişi mide bulandırıcı bulabilmektedir. Ancak doğru ayıklama ve doğru pişirmeyle bu sorun engellenebilir. Peki, bamya nasıl temizlenir?

12.03.2020Gündem
Taş köfte nasıl yapılır Taş köftesi tarifi

Taş köfte nasıl yapılır? Taş köftesi tarifi

Kanal D ekranından yayınlanan ‘Gelinim mutfakta’ programında bugün yarışmacılar 'Taş Köfte' hazırlandı. Programın izleyicileri yoğun bir şekilde ‘taş köftesi tarifi’ni araştırıyor. ‘Peki yöresel bir lezzet olan 'taş köfte nasıl yapılır?’, ‘taş köftenin pişme süresi ne kadardır?', İşte Iğdır' ait bir yemek olan taş köftesinin püf noktaları ve malzemeleri....

Timur Erk: Sınav öncesi çocuklara şeker vermek büyük hata

Timur Erk: Sınav öncesi çocuklara şeker vermek büyük hata!

Aslında sanayici olmasına rağmen yıllardır sağlık alanında da önemli çalışmalar yürüten Timur Erk, Türk halkını beslenmeyle ilgili hayati hatalar konusunda uyarıyor. Türk Böbrek Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erk, gıdaların raf ömrü uzadıkça insan ömrünün kısaldığını, rafine tuzun Alzheimer ve kanser riskini artırdığını, obeziteyle mücadele için nişasta bazlı şekerle vedalaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “İlave şeker ve tuzu kesebilsek, böbrek hastalıklarındaki artış da sıfıra yaklaşır.”

10.03.2020Magazin
Dengeli ve sağlıklı beslenme enfeksiyon riskini azaltıyor

Dengeli ve sağlıklı beslenme enfeksiyon riskini azaltıyor

Araştırmalar; vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla zenginleştirilmiş bir diyet uygulandığında bağışıklık sistemi sorunları ve buna bağlı olarak gelişen enfeksiyon hastalıklarına yakalanma oranının önemli ölçüde düştüğünü göstermektedir. Bu bağlamda günlük taze meyve ve sebze tüketimine mutlaka özen gösterilmelidir. Koronavirüsten korunma tedbirleri arasında hijyen kurallarına uymak en başta geliyor olsa da beslenme ile bağışıklık sistemini güçlendirmek de son derece önemlidir.

10.03.2020Sağlık
SpaceXin kargo mekiği Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaştı

SpaceX'in kargo mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı

Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in kargo mekiği, Uluslararası Uzay İstasyonu'na vardı.

9.03.2020Teknoloji
Sezaryen, Alerjik Hastalık Görülme Olasılığını Arttırıyor

Sezaryen, Alerjik Hastalık Görülme Olasılığını Arttırıyor

Alerjik hastalıkların her geçen gün artığına dikkat çeken Uzm. Dr. Salih Aydın, “Sezaryen doğum, gereksiz kullanılan antibiyotiklerin vücudun doğal florasını bozması, sigara dumanına maruz kalma, kapalı ve yetersiz havalandırılmış ortamlarda yaşamanın da alerjik hastalıkların görülme olasılığını artırmaktadır.” dedi.

Putinden Cumhurbaşkanı Erdoğana kahvaltı tavsiyesi

Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kahvaltı tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kritik Moskova ziyaretinde ağır konulara girilmeden önce ‘kahvaltı sohbeti’ yapılmış. Rusya Devlet Başkanı Putin, yıllardan bu yana hiç değiştirmediği kahvaltı mönüsünü Erdoğan’a tavsiye etmiş. Putin’in vazgeçemediği kahvaltısı yabanmersini, yulaf ve sütten oluşuyormuş.

8.03.2020Gündem

Yazar Sonuçları

Pratik ve ferahlatıcı bir seçenek: Çökelek salatası

Kahvaltıya misafiriniz varsa veya özel ve farklı bir kahvaltı sofrası için menü arıyorsanız çökelek salatası imdadınıza yetişiyor. Hem besleyici hem de ferahlatıcı bir menü olan çökelek salatasının hazırlanışı da oldukça kolay. İşte kahvaltı sofralarında değişik tatlar arayanlara Hatay kahvaltısının vazgeçilmez lezzeti, çökelek salatası…

31.03.2020

İade-i itibar tarifi: Supya yahnisi

Başlıktaki supyayı okuyunca o da ne dediğinizi duyar gibiyim. Eğer deniz ürünü meraklısıysanız zaten bildiniz bile.

31.03.2020

Mutfağınızda dünya turu! Tarifleri deneyin...

Başka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...

30.03.2020

Türk çiftçisi işinin başında

Türkiye’nin dört bir tarafından üretim yapan kesimlerle konuştum dün.

30.03.2020

Koronavirüse karşı sağlıklı besinler

Koronavirüs nedeniyle evden çıkmadığımız bugünlerde sağlığımıza ve beslenmemize de oldukça dikkat etmemiz gerek. Mutfağa girip sağlıklı yemekler pişirmenin tam sırası. Yemek yapmak size de çok iyi gelecektir. İşte favori 3 önerim...

28.03.2020

Antalya turizmde ve seracılıkta eriyor

ANTALYALILAR yaşadıkları büyük ‘afet’i anlatamıyorlar; otellerin yüzde 90’ı kapalı, haklı olarak turist yok.

26.03.2020

Bol vitaminli, hastalık düşmanı zeytinyağlı zılk sarması

Değerli okurlarım, bu tarifimde içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklarla mücadele konusunda etkili olan ve tarifimin ana malzemesini oluşturan pazı ile karşınızdayım. Hemen hemen her bölgede ve şehirde rahatlıkla bulunabilen bu sebze, A, C ve K vitaminlerini içermesi dolayısıyla oldukça yararlı. Ayrıca folik asit, kalsiyum ve magnezyum mineralleri açısından zengin. İşte, Hatay yöresinde “Zılk sarması” olarak da bilinen zeytinyağlı pazı için malzeme listesi ve tarifin yapılış adımları…

25.03.2020

Korona günlerinde beslenme

Küresel bir salgın haline gelen ve ülkemizi de tehdit eden koronavirüse karşı alınması gereken tedbirlerin başında bağışıklık sisteminin güçlü tutulması geliyor. Bilim insanları ve uzmanlar bu dönemde özellikle tüketilmesi gereken yiyeceklerin demir, çinko minerallerini içeren, C ve D vitamini ağırlıklı olmasını öneriyorlar.

22.03.2020

Hangi Salgın Aşkı Durdurabilir?

Herkese merhabalar, geçirdiğimiz bu zor günlerde dünya yeniden kendine gelmeye çalışıyor; bizim jenerasyonumuz (82’liyim) böyle bir salgını yaşamadı dolayısıyla gelişmeleri takip ediyoruz, bir yandan dünyanın aniden geldiği noktaya şaşırıyoruz öte yandan hayattaki en büyük zenginliğin sağlık sıhhat olduğunu bir kez daha fark ediyoruz.

20.03.2020

Cezaevlerinden ses çıkmıyor

Cezaevlerinden ses yok. Ne yaparlar, ne ederler, ne yerler...

20.03.2020

Son çırpınış çorbası!

Geçen hafta Trakya’da deniz kırmızılandı, domates çorbası dökülmüş gibi oldu. Bazı basın organlarında, adı sanı olmayan ‘uzmanlar’, durumun normal olduğunu açıkladılar. Oysa adı sanı olan bir uzman, Hidrobiyolog Levent Artüz, ‘Bunlar Marmara’nın son çırpınışları’ diyor.

14.03.2020

Kokusuna aldanmayın, lezzeti yeter: Fırında kıymalı karnabahar

Yiyecekleri mevsiminde tüketmenin faydaları saymakla bitmiyor. Lifli yapısı ve doyurucu olması nedeniyle karnabahar da mevsiminde yapıldığında harika alternatifleriyle sofralara konuk oluyor. Ancak itiraf etmek gerekir ki büyük ihtimalle birçoğumuz karnabahara karşı biraz ön yargılıyız. İşte tam da bu ön yargıları yıkmak üzere devreye giriyorum ve sizinle karnabaharı sevdirecek mükemmel bir tarif paylaşıyorum.

13.03.2020

Panik yok tedbir çok

KORONAVİRÜS gecikerek de olsa hudutlarımızdan içeri girdi.

12.03.2020

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet: Belen tava

Hatay mutfağının en iyi 10 yemek listesi belirlense üst sıralarda yer alabilecek bir lezzete sahip olan Belen tavayı tüm ihtişamı ile siz de sofralarınızda konuk edebilirsiniz. İşte, Belen tava için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi ve oldukça kolay tarif bilgileri…

11.03.2020

Gelin Fahrettin Koca’nın hakkını Fahrettin Koca’ya verelim

Virüs olayının alacağı boyutu ilk önce o fark etti.

10.03.2020

Unlu mamuller Türkiye’nin en büyük sıkıntısı

Aslında sanayici olmasına rağmen yıllardır sağlık alanında da önemli çalışmalar yürüten Timur Erk, Türk halkını beslenmeyle ilgili hayati hatalar konusunda uyarıyor. Türk Böbrek Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erk, gıdaların raf ömrü uzadıkça insan ömrünün kısaldığını, rafine tuzun Alzheimer ve kanser riskini artırdığını, obeziteyle mücadele için nişasta bazlı şekerle vedalaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “İlave şeker ve tuzu kesebilsek, böbrek hastalıklarındaki artış da sıfıra yaklaşır.”

10.03.2020

Güvenli mesafe

Koronavirüs bulaşmasını önlemede hastalığa yakalandığını düşündüğünüz birinden en az kaç metre uzakta durmalısınız?

9.03.2020