EKSTRA
MENÜ

Domates

Domates ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Domates haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 16.137 Domates haberi bulunmuştur.

Domates, patlıcangiller ailesinden, anavatanı Güney ve Orta Amerika olan, meyvesi yenebilen otsu bitki türü.

ABD'de 1893 yılında mahkeme sebzelerle birlikte saklanıp yenildiğinden onu sebze diye sınıflandırmıştır fakat gerçekte meyvedir. Domatesin ilginç bir tarihi vardır. Bolivya ve Peru'da yabani sarı renkli bir domates türü bulunmuş ve sonra Meksika'da yetiştirilip, Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfinden sonra Avrupa'ya gemilerle gönderilmiştir. İtalyanlar sarı renginden ötürü onu altın elma olarak adlandırdı, ama çok geçmeden kırmızı türleri ortaya çıktı. Domates ABD'de ilk defa Thomas Jefferson tarafından yetiştirildi. Ama pek çok insan zehirli olduğuna inanarak yemeyi reddetti, ta ki 1900'e kadar. Uzun zaman önce, pek çok Avrupalı için aşk elmasıydı, çünkü insanları romantik yaptığına inanılıyordu. Domates adı İspanyolca tomateden, gelmektedir, bu isim de Nahuatl dilinde tomatotldan alınmıştır.

Domates Haberleri

Bildiğiniz ‘patates’lere hiç benzemez

Bildiğiniz ‘patates’lere hiç benzemez!

Tatlı patates A vitamini açısından çok zengin. Hem cilde hem de gözlere iyi geliyor. Üstelik tam zamanı! Ünlü şeflerden sebzenin lezzetini katlayacak tarifler aldık. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya da bize yararlarını anlattı. Yoksa siz hâlâ yemeklerde annenizin patateslerini mi kullanıyorsunuz?

Ruh ve beden sağlığınız için eviniz tarlanız olsun

Ruh ve beden sağlığınız için eviniz tarlanız olsun!

Marul, ıspanak, maydanoz, nane... Özellikle kışın sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için sofralarımızın baş tacı olması gereken sebzelerden bazıları. Bunları ve daha pek çok sebzeyi evinizde kolayca yetiştirip dalından kopardığınız gibi taze taze yiyebilirsiniz. Üstelik kendi yetiştirdiğiniz sebzeyi yemek psikolojinize de iyi gelecek! Evinizin çiftçisi olmaya hazırsanız, rehberimizi mutlaka okuyun.

Hamilelik döneminde diş sağlığı için nasıl beslenilmeli

Hamilelik döneminde diş sağlığı için nasıl beslenilmeli?

Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.

27.11.2020Kadın
“Sağlıksız yaşanan hamilelik dönemi dişlerin çürümesini hızlandırabilir”

“Sağlıksız yaşanan hamilelik dönemi dişlerin çürümesini hızlandırabilir”

Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.

26.11.2020Sağlık
Gününüze Keyif Katacak, 5 Farklı Salata Tarifi

Gününüze Keyif Katacak, 5 Farklı Salata Tarifi

Hem mevsim sebzelerini düzenli olarak tüketmenin hem de sağlıklı beslenmenin en pratik yollarının başında gelen salatalar, aynı zamanda düzenli tüketildiğinde tazelenme, iyi hissetme özelliğiyle de fayda sağlıyor.

Ravioli nedir, nasıl yapılır İşte ravioli tarifi

Ravioli nedir, nasıl yapılır? İşte ravioli tarifi

Makarnanın çeşitlerinden biri olan ravioli, İtalyan mutfağında geleneksel bir yiyecektir. Genellikle farklı boyutlarda ve şekillerde olan ravioli sebze, yumuşak İtalyan peyniri, peynir, et veya balık ile dolduruluyor. Ravioli, genellikle et suyunda veya sosla servis edilir. Peki, ravioli nedir, nasıl yapılır?

‘Herkes kendi ailesinin büyükleriyle derin bir yemek sohbetine girse...’

‘Herkes kendi ailesinin büyükleriyle derin bir yemek sohbetine girse...’

“Salçayı, bulguru dışarıdan almaz, kendimiz yapardık” diyen nesil yok artık; yeme-içme alışkanlıklarımız değişti. Ama geleneksel mutfağımızı da yeni nesillere aktarmak gerek. ‘Hikâyeleriyle Türk Mutfağı’ adlı kitap da bunu yapıyor; içinde 15 şehirden 60 yaş üstü kişiler yemek kültürlerini anlatıyor.

22.11.2020Hürriyet Pazar
Humus tarifi: Humus nasıl yapılır

Humus tarifi: Humus nasıl yapılır?

Humus yapmak isteyenler bu mezenin tarifini öğrenmek istiyorlar. Sofraların sevilen lezzetlerinden biri olan humus özellikle ziyafet yemeklerinde sıkça tercih ediliyor. Peki humus nasıl yapılır? İşte malzemeler ve yapılışı ile ilgili detaylar

Biyolojik ve biyoteknik mücadele yapan çiftçiye destek

Biyolojik ve biyoteknik mücadele yapan çiftçiye destek

Örtü altı üretimde biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulayan üreticilere dekara 520 lira, açık alanda ise dekara 130 lira destek sağlanacak.

18.11.2020Ekonomi
Hangi konserveyi almalı, hangisinden uzak durmalı

Hangi konserveyi almalı, hangisinden uzak durmalı?

Özellikle yoğun geçen günlerde bir de akşama yemek hazırlama derdine düştüğümüzde konserveler imdadımıza yetişiverir. Ancak bu konserveleri alırken dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar var. İşte şeflere göre almanız ve almamanız gereken konserve yiyecekler…

18.11.2020Lezzet
Hangi besinde hangi vitaminler ve mineraller bulunur

Hangi besinde hangi vitaminler ve mineraller bulunur?

Diyetisyen Anıl Çiğdem Uygur, mevsim değişimine dikkat çekerek koronavirüs ve solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucu olduğu düşünülen bazı besin öğeleri ve zengin oldukları besinlerle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Türk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.

Alerjiye Neden Olan Sebze ve Meyveler

Alerjiye Neden Olan Sebze ve Meyveler

Sonbaharda artan polenle birlikte çocuklarda meyve ve sebze alerjilerinin şiddetinin arttığını belirten Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çok önemli bilgiler verdi.

Türkiyenin en iyi yemekleri listesinde tescilli ezogelin de var

'Türkiye'nin en iyi yemekleri' listesinde tescilli ezogelin de var!

Geçtiğimiz günlerde Oğuzeli Belediyesi tarafından tescillenen ‘ezogelin çorbası’ CNN Travel tarafından Türkiye'nin en iyi 23 yemeği arasında gösterildi.

Kurutulmuş Besinler Karaciğer Hasarına Neden Oluyor

Kurutulmuş Besinler Karaciğer Hasarına Neden Oluyor

Beslenme uzmanları kurutulmuş meyve ve sebzelerdeki gizli tehlike aflatoksin mantarına karşı vatandaşları uyararak, bu mantarın pek çok hastalığa neden olduğunu söyledi. Uzun vadede aflatoksin tüketimi karaciğer hasarına ve karaciğer kanserine sebebiyet verdiğini söyleyen Beslenme Uzmanı Gözde Güzelcan, uyarılarda bulundu.

Beli bağlı Diyarbakır nasıl yapılır

Beli bağlı Diyarbakır nasıl yapılır?

Beli bağlı Diyarbakır’ın yöresel lezzetlerinden biri. Kabaktan yapılan beli bağlı, görüntüsüyle dolmayı andırıyor. Peki, beli bağlı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte beli bağlının yapım aşamaları…

Çiğ köfte nasıl yapılır Evde etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte yapımı için tarifler ve püf noktaları

Çiğ köfte nasıl yapılır? Evde etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte yapımı için tarifler ve püf noktaları

Çiğ köfte sevmeyen var mı? Olabileceğine inanmıyoruz. Özellikle son dönemde ülkemizin dört bir yanında açılan çiğ köfteciler sayesinde, bu lezzeti sevenlerin sayısında büyük bir artış oldu. Elbette çiğ köfte denince akla gelen birçok ünlü marka var ama evde yapacağınız çiğ köftenin tadı da bir başka olur hani. Sizin için etli çiğ köfte tarifi ve etsiz çiğ köfte tarifini bir araya getirdik. Üstüne bir de çok işinize yarayacak püf noktaları derledik. İşte evde çiğ köfte yapmak için bilmeniz gerekenler…

Artrit Ağrısını Azaltacak 6 İçecek

Artrit Ağrısını Azaltacak 6 İçecek

"Ne yiyorsan osun" sözünü hatırlıyor musun? Beslenmeyi düşündüğümüzde genellikle sadece katı yiyecekleri düşünürüz. Ancak içtiğiniz şey vücudumuza koyduğumuz şeyin büyük bir kısmıdır ve genel beslenmemizin bir parçası olarak düşünülmelidir. Sağlıklı içecek seçimleri yapmak, sağlıklı yiyecekleri seçmek kadar aynı derecede önemlidir.

9.11.2020İyi Yaşam
Şehir hayatından sıkılıp döndüğü memleketinde, dev kabaklar yetiştiriyor

Şehir hayatından sıkılıp döndüğü memleketinde, dev kabaklar yetiştiriyor

DİYARBAKIR'da çok sayıda müşterisi bulunan kuaför salonunu şehir hayatından sıkılıp kapatan ve memleketi Mardin'in Savur ilçesine yerleşen Esat Gül (30), bahçesinde beslediği güvercinlerden elde ettiği gübreyle 36,5 kilogram ağırlığında bal kabakları yetiştiriyor.

9.11.2020Gündem
Koşu Yapanlara Özel Beslenme Programı

Koşu Yapanlara Özel Beslenme Programı

Kendi performansını en üst düzeye çıkarmak isteyen amatör koşucular nelere dikkat etmeli? Şüphesiz, kas gücünü artırmaktan dayanıklılığa kadar pek çok önemli konu, performansı etkiliyor ve bu nedenle öncesinde hazırlanmak gerekiyor. Fakat beslenme konusundaki özen, yalnızca koşu öncesi değil, koşu sırasında da ve sonrasında da önemli bir nokta. Sporcu Beslenmesi ve Diyet Uzmanı Duygu Gencel, amatör koşuculara özel beslenme önerileri sundu.

9.11.2020Spor Fitness
Soğanlama nedir nasıl yapılır İşte, soğanlama tarifi

Soğanlama nedir nasıl yapılır? İşte, soğanlama tarifi

Soğanlama, saray mutfağı içerisinde yer alan önemli ve pratik lezzetlerden birisidir. Standart malzemeler ile leziz bir yemek yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan soğanlama, aynı zamanda yeşil mercimek ve yumurtadan aldığı protein desteği ile oldukça faydalı bir menü oluşturmaya da imkan tanıyor. Peki, soğanlama nedir nasıl yapılır? İşte, soğanlama malzemeleri ve tarifi

Tarihi Selçuklulara dayanıyor... Akşehirin tandır kebabı tescillendi

Tarihi Selçuklulara dayanıyor... Akşehir'in tandır kebabı tescillendi

Konya’nın Akşehir ilçesine özgü yapılan ‘Akşehir tandır kebabı’ için coğrafi işaret alındı.

Türkiyenin yaş meyve ve sebze ihracatında ekim ayında yüzde 18 artış

Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatında ekim ayında yüzde 18 artış

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, ekim ayında yaş meyve ve sebze ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artarak 264,6 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

5.11.2020Ekonomi
Datçada güz domatesi hasadı başladı

Datça'da güz domatesi hasadı başladı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, yaz aylarında ekimi yapılan güz domatesinin hasadına başlandı. Hasadın ocak ayına kadar devam edeceği bildirildi.

4.11.2020Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Türkiye üreterek büyüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Türkiye üreterek büyüyor

AK Partili milletvekilleri ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’de ve dünyadaki ekonomik gelişmeler konusunda bilgi verdi. Albayrak, “Türkiye üreterek, katma değer oluşturarak büyüyor. Ekonomideki güçlü toparlanma eğilimi ekim ayında da devam ediyor” dedi.

4.11.2020Ekonomi
Sonbaharda dirençli bir vücut için yemeklerinizden bu ürünleri eksik etmeyin

Sonbaharda dirençli bir vücut için yemeklerinizden bu ürünleri eksik etmeyin

Hava sıcaklıklarının azaldığı ve sonbahardan kışa geçişin yaşandığı bugünlerde uzmanlar, yorgunluk ve halsizlik gibi kronik rahatsızlıklara karşı uyardı. Bu gibi rahatsızlıkları kolay atlatmanın bazı tüyoları olduğunu belirten Diyetisyen Merve Çelik, sağlıklı beslenmenin en önemli savunma silahı olduğunu söyledi.

Son dakika... Bakan Albayrak: Üretime dayalı milli ekonomi politikamızla üreticilerimizin yanındayız

Son dakika... Bakan Albayrak: Üretime dayalı milli ekonomi politikamızla üreticilerimizin yanındayız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Asırlık kurumlarımızla üreticimizi destekliyoruz! Türkşeker aracılığıyla hububat, bakliyat, domates, patates ve sera ürünleri başta olmak üzere birçok tarımsal üründe çiftçimize 600 milyon lira destek sağladık. Üretime dayalı milli ekonomi politikamızla üreticilerimizin yanındayız." dedi.

3.11.2020Ekonomi
Ekim ayı hal endeksi açıklandı

Ekim ayı hal endeksi açıklandı

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Ekim ayı Antalya Halleri Domates, Sebze ve Meyve Endeksini açıkladı.

2.11.2020Ekonomi
Ekimde en çok kadın pardösüsünün fiyatı arttı

Ekimde en çok kadın pardösüsünün fiyatı arttı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), kentte ekimde fiyatı önceki aya göre en çok artan harcama kaleminin yüzde 31,01 ile kadın pardösüsü olduğunu bildirdi.

2.11.2020Ekonomi
Gölgelik diye diktiği ağaç, gelir kapısı oldu

Gölgelik diye diktiği ağaç, gelir kapısı oldu

MERSİN'in Silifke ilçesinde 20 yıl önce yaz günlerinde güneşten korunmak için evinin bahçesine fıstık çamı fidanları diken Abdurrahman Serin (72), ilk hasadında 40 bin TL kazandı. Serin, şubat ayında hasat ettiği çam fıstıklarını, gelecek yıl yapacağı hasatla birleştirip kilosu 300 ila 500 lira arasında satmayı hedeflediğini söyledi.

2.11.2020Gündem
Dünya Vegan Gününüz kutlu olsun

Dünya Vegan Gününüz kutlu olsun!

Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere başka boyutları olan bir yaşam felsefesi. Yarın 1 Kasım Dünya Vegan Günü. 1944’te İngiltere Vegan Topluluğu tarafından ilan edilmiş bu gün vesilesiyle yeme-içme alışkanlıklarından modaya, restoran ve kafelerden tariflere kadar konuyla ilgili pek çok başlığı veganlara ve uzmanlara danıştık.

Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır İşte adım adım metez tarifi

Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım metez tarifi

Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden biri olan metez, görüntüsü itibariyle mantıyı andırıyor Metez yoğurt sosu yerine salçalı sosla sunuma hazırlanır. 2 yemek kaşığı salça eklenir ve 2 – 3 dakika kavrulur. Daha sonra tenceredeki metezlerin üstüne dökülür ve kapağı kapatılarak, 5 – 10 dakika sonra servis edilir. Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım metez tarifi

Yazar Sonuçları

Azerbaycan’ın cömertliğini ve sıcaklığını yansıtıyor

Azeri mutfağını çok iyi bilmem ama tamamen yabancısı da değilim. 20 sene önce Bakü’den güzel anılarla dönmüştüm. Koronadan önce gittiğim Zeferan’dan da... Umarım pandemi ve kısıtlamalar biter de yeniden açılır.

29.11.2020

Ayurveda'da beden tipine göre nasıl beslenmelisin?

Bundan önceki yazımda sizlerle dosha testini paylaşmıştım. Bu testte çıkan sonuca göre baskın dosha'larınızı belirlediyseniz şimdi de o dosha'larınızın özelliklerine ve beslenme şekillerinin neler olduğuna bakalım.

16.11.2020

Koronavirüse karşı bağışıklığınızı güçlendirin

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak çok önemlidir. İmmün sistemin güçlenmesinde; düzenli, çeşitli ve dengeli beslenme, kaliteli uyku ve düzenli egzersiz en temel unsurlardır. Hem sizin hem çocuklarınızın sağlığınız korumak, hastalıklara yakalanma riskini azaltmak ve koronavirüse karşı bağışıklığınızı güçlü tutmak için sofranızdan şu besinleri eksik etmeyin...

14.11.2020

Bir lezzet abidesi: Güveçte patlıcan kebabı

Özel bir akşam yemeği için tercihleriniz arasında yer alabilecek olan güveçte patlıcan kebabı, güveçten aldığı lezzeti sofralarınıza taşıyacak.

11.11.2020

İstanbul'da günbatımının en güzel izlendiği balık restoranları

Türkiye’nin belki de dünyanın en güzel kentlerinden İstanbul. Şehrin atmosferi, akustiği, manzaralarının güzellikleri saymakla bitmez. Güneşin doğuşu batışı bile farklı bu medeniyetlerin beşiğinde. Ben de sizler için bu hafta günbatımının en güzel izlendiği balık restoranlarını keşfettim. “Karanlık çökerken usul usul, pembeleşen gökyüzünün denize dalışını en güzel hangi balık restoranında izlerim?” diyorsanız, buyurun yazıma...

10.11.2020

Pandemi Kiloları Nasıl Verilir? İşte Örnek Diyet Listesi...

Salgının oluşturduğu panik ve stres genellikle yeme alışkanlıklarını değiştirdi. COVID-19 pandemisinde birçoğumuz mutfakta yemek işlerine ağırlık verdik. Ancak glisemik indeksi yüksek olan makarna, pirinç, un, şeker gibi besinlerin fazla miktarda tüketimi hazırladığımız hamur işleri, tatlılar, çeşit çeşit yemekler, ihtiyacımız olan enerjiden daha da fazlasını almamıza yol açtı.

10.11.2020

Tokat’ta bilge mutfağın izinde…

Bağları, bostanları, bereketli ovaları, endemik zenginliği, karakteristik bir ırk olan Karayaka kuzusu ve tüm bunların hemhal olmasıyla ortaya çıkan lezzetli bir mutfak... Ama Tokat’ın lezzet kültürünü sadece yemekleriyle sınırlamak haksızlık olur. Kentin mutfak zenginliğinin kökleri Hititlere uzanacak kadar derin.

9.11.2020

Cumhur ittifakında sucuk pastırma çatlağı

Türkiye’de, “en iyi ürünü biz üretiriz” iddiası nedeniyle komşusuyla çekişmeli olmayan il yok gibidir.

8.11.2020

Hafıza geliştirme ve güçlendirme teknikleri

Yeni bilgileri aklınızda tutmakta veya önceden öğrendiklerinizi geri çağırmakta güçlük yaşıyorsanız, hafızanızın zayıf olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Oysa bunun sebebi, hafıza tekniklerini bilmemenizden kaynaklanıyor olabilir.

6.11.2020

Köfte sevmeyen var mı?

Türk halkı olarak köfte seviyoruz. İster ızgara, ister sulu, ister içli olsun hiç fark etmez. Biz köfteyi her şekilde severek yeriz. Zaten ekmek arası köftemiz simitten sonra gelen en güzel sokak yemeğimiz değil midir?

6.11.2020

Sakız Adası’nın iki güzeli: Olimpi ve Avgonima

Nereden bilebilirdim Mart 2020’nin ilk haftasında yaptığım seyahatin, meğerse Sakız’a uzun bir süreliğine son gidişim olacağını. İçime doğmuş gibi bu kez klasik gezdiklerimden farklı birkaç noktayı keşfetmeye karar vermiştim. Olimpi’den Avgonima’ya kadar farklı Sakız durakları, bu sefer de kalbimi fethetmeye fazlasıyla yetti. 

5.11.2020

Covid-19 hastaları karantina sürecinde nasıl beslenmeli?

Tüm dünya Covid-19 virüsü ile mücadele ediyor. Ağır hastaların hastanede tedavisi sürdürülürken, Covid-19 testi pozitif çıkan, hafif semptomlu hastaların tedavisi ise evde planlanıyor. Peki, Covid-19 pozitif hastalar karantinada nasıl beslenmeli? Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, koronavirüs hastalarına tıbbi tedavilerini desteklemek için tavsiyeler verdi.

4.11.2020

Biri 'Kabak sevmem' mi dedi? O zaman bu yemeği hiç tatmamış

Siz de kabak deyince burun kıvıranlardan mısınız? O zaman bildiğiniz tüm kabak yemeklerini unutun.

4.11.2020

Sivilceden uzak kalabilmek mümkün müdür?

Bu soruya bir çırpıda evet demek de mümkündür, hayır demek de! Belki de en kolay olanı bazı alacağımız tedbir ve yaşam kalitemizdeki düzen ile bu süreci minumuma indirmektir.

3.11.2020

İki süper besin bir arada: Patlıcan ve kereviz

Bu kez sizin için iki süper besini birleştirdim. Patlıcan ve kereviz… Lezzetine lezzet katması için de içine biraz domates ekledim. İşte yalnızca üç ana malzeme ile hazırlayabileceğiniz hem de yiyenleri biraz şaşırtabileceğiniz bir tarif. Şaşıracaklar çünkü bu kez patlıcanlarımız biraz minik.

31.10.2020

11.000 yıl önce buğdaydan bulgura

Bulgur, amber renkli 'sert buğday'ın yani, durum buğdayının, temizlenip pişirildikten sonra kurutularak ve buğday tanelerinin kepeğinin ayrıştırılması işlemlerinden geçirilmesi ile ileri teknoloji kullanılarak üretiliyor. Bulgurun rengi, lezzeti, pişerken su çekme oranı ve pişme süresi buğdayın cinsine, yetiştiği toprağın özelliklerine; yani coğrafyasına göre değişiyor.

30.10.2020