Tereyağı sürmeden olmaz

Güncelleme Tarihi:

Tereyağı sürmeden olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 07:00

İngilizlerin severek yediği pankek benzeri hamurişi ‘crumpet’i artık İstanbul’da da tatmak mümkün. Kadıköy’de yeni açılan Crumpet London 1992 bu lezzetin tatlı-tuzlu özel çeşitlerini servis ediyor.

Haberin Devamı

Her sokak arasında rastlayabileceğiniz yeni nesil kahvecileri ve butik fırınları, pastaneleriyle Kadıköy tam bir kahvaltı cenneti. Eğer gözümüzün de damaklarımızın da aşina olduğu aynı tip lezzetlerden sıkıldıysanız Moda’ya yepyeni bir yer eklendi. Crumpet London 1992 isimli bu mekân İngiltere’nin meşhur kahvaltılığı ‘crumpet’in çeşitlerini yapıyor.

Crumpet görünüş olarak üzerinde hava kabarcıkları olan bir pankeki andırıyor. Geleneksel olarak üzerine tereyağı sürülüp öyle yeniyor. Pankekten farkı mayalı bir hamura sahip olması. İçeriğinde un, su, tuz, şeker, maya, kabartma tozu gibi malzemeler var. Yine pankekin aksine içine yumurta girmediği için vegan-vejetaryenler için de uygun bir seçenek. Crumpet London’da da klasik sunumundaki gibi tereyağıyla sunuluyor. Çapları 8-10 santim. Billy Boy adını verdikleri tek crumpet 30 lira. Ayrıca tereyağı, sarımsak ve frenksoğanlı Brixton (35 lira), İsviçre peyniri fondü, tereyağı, sarımsak ve frenksoğanlı Fella (60 lira), poşe yumurta, İsviçre peynirli fondü, tatlı fasulyeli Northcote Road (100 lira), acı Meksika biberli labne, tatlı-acı pastırma, haşhaş ve tereyağlı Lavender Hill (120 lira), sarımsaklı avokado püresi, kapya biber, salatalık, domates, ceviz, lor peyniri, balsamik, limon ve tereyağlı Blue Glof (90 lira), tereyağı ve Fransız çilek reçelli Ernest Bevin (50 lira) gibi çeşitleri var... 

Haberin Devamı

Moda, General Asım Gündüz Cad. No: 81 Kadıköy/İstanbul; @crumpetlondon1992

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!