GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı pırasa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı pırasa tarifi

Zeytinyağlı pırasa tarifi

Pırasa, düşük kalorisi ve lifli yapısıyla sağlıklı bir sebze. Çeşitli vitaminler içermesinin yanı sıra sindirime de yardımcı oluyor. Akşam için hem sağlıklı hem de lezzetli bir şeyler denemek isterseniz, zeytinyağlı pırasa tam da size göre. Limon suyuyla daha nefis olan zeytin yağlı pırasayı denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Zeytinyağlı pırasa tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaları ayıklayıp güzelce yıkayın.

Havucu da yıkayıp kabuklarını soyun.

Pırasaları 3-4 cm uzunluğunda olacak şekilde doğrayın.

Havucu da ince halka şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın.

Daha sonra havuçları ekleyip soteleyin.

Ardından pırasaları ilave edip karıştırın.

Üzerine yıkanmış pirinci, yarım limonun suyunu ve tuzu da ekleyin. Dilerseniz yemeğinize 1 tatlı kaşığı şeker de ilave edebilirsiniz.

Son olarak yemeğinize 1 su bardağı kadar su koyup pişmeye bırakın.

Yemeğiniz piştikten sonra dinlendirin ve ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun...