GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı biber dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Zeytinyağlı biber dolması, yaz aylarında sofraların olmazsa olmazlarından. Hele ki içinde dolmalık fıstığıyla, kuş üzümüyle tam olarak Ege usulü bir zeytinyağlı biber dolmasına kimsenin hayır demesi mümkün değil. Yemek olarak da meze olarak da damak çatlatan zeytinyağlı biber dolmasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet dolmalık biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy domates

Zeytinyağlı biber dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.

Dolmalık fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin.

Fıstıklar pembeleşince pirinçleri de ekleyip kavurun.

Kuş üzümünü, tuzu ve baharatları da ilave edip harmanlayın ve üzerine sıcak suyu ekleyin.

Pirinçler hafifçe yumuşayana kadar 7-8 dakika pişirip dolma harcını ocaktan alın.

Dolmalık biberleri tepelerini kesip çekirdeklerini temizleyin.

Biberlerin içlerine ılınan dolma içini doldurun ve tencereye dizin.

Domatesten ufak parçalar kesip biberlerin üzerini kapatın.

Tencereye biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su koyun.

Dilerseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirip kısık ateşte kapağı kapalı halde yarım saat kadar pişirin.

Dolmalarınızı bir gece dinlendirip soğuttuktan sonra servis ederseniz daha da lezzetli olacaktır. Afiyet olsun…