GeriTatlı Tarifleri Yalancı profiterol tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yalancı profiterol tarifi

Yalancı profiterol tarifi

Profiterol, herkesin özellikle de çikolatalı tatlı sevenlerin favori lezzetlerinden. Ancak profiterol yapmak özellikle şu hamuru nedeniyle oldukça zahmetli bir iş. Peki profiterolü hazır kızarmış ekmekle kolayca yapabileceğinizi söylesek? İşte herkesin mutlaka bilmesi gereken kurtarıcı yalancı profiterol tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket tuzsuz peksimet

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker

Kreması için:

  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Çikolata sosu için:

  • Yarım paket toz çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt

Yalancı profiterol tarifi Nasıl yapılır?

Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın.

Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve kenara alın.

Diğer yanda süt ve toz krem şantiyi çırparak krema kıvamına getirin ve hazırladığınız muhallebiye ekleyin.

Peksimetleri elinizle irice kırarak bir fırın kabının tabanına dizin.

Muhallebiyi peksimetlerin üzerine yayıp bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin.

Çikolata sosu tozunu da sütle karıştırıp pişirerek sos haline getirin.

Kaynayan sosu ılınmasını bekledikten sonra tatlının üzerine dökün.

Dengeli bir biçimde yaydığınız çikolata sosu soğuyunca tatlıyı buzdolabına kaldırın.

8-10 saat buzdolabında beklettiğiniz tatlınızı dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…