Velibah (Patatesli) tarifi

Yöresel bir bazlama türü olan velibah, Çerkes mutfağının yanı sıra Kayseri'de de sıklıkla yapılıyor. Velibah tarifi gözlemeye de benziyor, ancak hamuru daha ince açılıyor ve sacda pişirildikten sonra üzerine tereyağı sürererek servis ediliyor. Peki, velibah nasıl yapılır? İşte, velibah tarifi ve malzemeleri...

Velibah (Patatesli) tarifi
Velibah (Patatesli) tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

İç Malzemesi İçin;

  • 8-10 adet patates
  • Tuz

Hamuru İçin;

  • 2 kase un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar su (bazlama kıvamında olana kadar)

Üzeri İçin;

  • 400 gram tereyağı
Nasıl Yapılır
  1. Hazırlık Malzemeleri hazırlayarak başlayın.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ690 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ57 g
PROTEİN6 g