GeriKahvaltılık Tarifleri Turunç reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Turunç reçeli tarifi

Turunç reçeli tarifi

Kahvaltıları için farklı bir lezzet arayanlar turunç reçelini mutlaka denemeli. Akdeniz Bölgesi'nin en sevilen narenciyelerinden biri olan turunç mis gibi kokusuyla herkesi çok mutlu edecek. Yapılışı biraz teferruatlı gibi görünse de lezzetiyle her şeyi unutturan turunç reçeli için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram turunç
  • 1,5-2 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı su

Turunç reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Turunçların kabuklarını dilimler halinde soyup beyaz kısımlarını bıçakla temizleyin.

Kabukları sarmal olacak şekilde yuvarlayıp bir iğne yardımıyla ipe dizin.

Kaynayan suya atıp 8 dakika kadar haşlayın. Ardından çıkarıp hemen soğuk suya koyun.

Bu işlemi ara vermeden 3 ayrı tencerede 3 kez tekrarlayın.

Böylece turunçların acısının çıkmasını sağlayın.

Haşladığınız turunçların üzerine şekeri ekin ve sulanması için 3-4 saat kadar bekletin.

Ardından üzerine 2 su bardağı suyu da ekleyip hafif hafif karıştırarak pişirin.

Reçel kaynayınca içine limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın.

Pişen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını kapatın.

Kavanozları ters çevirip soğumasını bekleyin.

Reçeliniz hazır, afiyet olsun...