GeriMakarna Tarifleri Ton balıklı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ton balıklı makarna tarifi

Ton balıklı makarna tarifi

Ton balığı her evin buzdolabında bulunması gereken, en pratik kurtarıcı malzemelerin başında geliyor. Sandviçe, salataya, hatta pizzaya bile çok yakışan ton balığının makarnayla uyumu da şüphesiz elbette. Bugün sizin için nefis bir ton balıklı makarna tarifi hazırladık. Bu çok pratik yemek, mutfakta uzun uzun vakit geçirmeye üşendiğiniz zamanlarda favoriniz olacak. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 200 gram konserve ton balığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Ton balıklı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı haşlamaya başlayın.

Bu esnada sarımsakları rendeleyin.

Domatesleri soyup çok dağılmayacak şekilde irice doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırın.

Domatesleri ve sarımsakları yağa ekleyip birkaç dakika kavurun.

Süzdüğünüz ton balığını sosa ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Bu esnada haşlanan makarnayı süzüp suyundan 1 kepçe kadarını da sosa ekleyin.

İyice kaynayıp yoğunlaşana kadar sosunuzu pişirin.

Sos pişince süzdüğünüz makarnaları içine ekleyip güzelce harmanlayın.

Makarnanız hazır. Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun!