GeriKurabiye Tarifleri Tırtıl kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tırtıl kurabiye tarifi

Tırtıl kurabiye tarifi

Eskiden pastanelerde görmeye alışık olduğumuz, çocukluğumuzun lezzeti tırtıl kurabiye evlerinize konuk oluyor. Dilerseniz tırtıl kurabiye kalıpları ile hazırlayabileceğiniz tarifinizi günün her saatinde ve özellikle doğum günlerinde denemenizi öneriyoruz. İşte tırtıl kurabiye tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Aldığı kadar un

Tırtıl kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağını oda sıcaklığında bekletin.

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile sıvı yağı yoğurma kabına alın.

İçine şekeri ilave edip iyice çırpın.

Ardından yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.

Kabartma tozu, vanilya ve 3 su bardağı civarı unu eleyerek karışıma ekleyin.

Kurabiye hamurunu tırtıklı uç takılmış krema torbasına doldurun.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeden dilediğiniz büyüklükte yağlı kağıdın üzerine sıkın.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin.

Tırtıl kurabiyeler kızarınca çıkarıp soğuyunca üstlerine pudra şekeri serpin. Çikolata sosuyla da servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…